Plancongan Bisnis China Breaking News budaya Warta Pamrentah Investments News Warta Breaking Korea Lor Mbangun maneh Warta Breaking Korea Selatan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Maneka Warta

Nylametake Coronavirus: Resor Wisata Korea Lor pengin Pengunjung Tionghoa

Korea Utara kanggo ngembangake wisata gunung
mtnko
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Miturut Korea Lor, ora ana kasus Coronavirus sing ana ing negara sing adoh iki. Pratelan iki dibantah karo akeh ahli njaba. Wabah utama ing Korea Lor bisa uga nyebabake akibat amarga sistem kesehatane tetep rapuh. Pandemi iki uga nyebabake ekonomi Lor, sasar karo sanksi PBB lan bencana alam ing musim panas iki

Pariwisata minangka salah sawijining penghasil mata uang ing Korea Lor. Pejabat utama wis ngunjungi resor gunung sing bareng-bareng dikombinasikake karo Korea Selatan ing saingan kasebut lan mbahas babagan upaya pembangunan sepihak dadi "resort budaya sing dicemburui karo kabeh jagad," lapor media ing Minggu.

Sadurunge pandemi, Korea Utara dadi tuan rumah turis Chinees ing resort turis Korea Utara.

Dibangun dening Korea Selatan, resor wisata Korea Utara ana ing sisih lor tapel wates antar-Korea lan atusan kilometer (miles) adoh saka tapel wates Lor karo China. Link transportasi Korea Utara sing ora apik nggawe angel nggawa turis Tionghoa ing kana.

Para ahli uga mangu-mangu manawa bisa ngrampungake lan ngowahi wilayah kasebut dadi situs pariwisata utama tanpa kerja sama saka Korea Selatan.

Korea Utara bisa uga menehi tekanan marang Korea Selatan supaya entuk bathi saka keterlibatan ekonomi amarga pandemi iki nambah parah ekonomi Korea Lor.

Sajrone lelungan menyang resor Diamond Mountain, Perdana Menteri Kim Tok Hun "negesake kebutuhan kanggo nggawe wilayah wisata kanthi cara kita dhewe, ing endi karakter nasional lan modernitas bisa digabung nalika harmoni karo pemandangan alam," lapor Kantor Berita Pusat Korea.

Kim ujar manawa Korea Utara nduweni tujuan supaya wilayah pegunungan dadi "papan sing misuwur amarga wis ngladeni masarakat lan resort budaya sing dicemburui dening kabeh jagad." Dheweke lan pejabat liyane ngrembug babagan desain lan konstruksi "hotel tingkat global, lapangan golf, lapangan ski," miturut KCNA.

Korea Utara wis nindakake program tur gabungan ing gunung kasebut karo Korea Selatan udakara 10 taun sadurunge ditundha sawise tiwas penembak saka turis Korea Selatan ing taun 2008. Udakara 2 yuta turis Korea Selatan wis ngunjungi resor kasebut, sumber langka mata uang asing kanggo Lor sing mlarat.

Nalika hubungan apik ing taun-taun pungkasan, loro Korea meksa miwiti maneh proyek ekonomi gabungan kalebu wisata Diamond Mountain. Nanging Seoul pungkasane ora bisa nindakake tanpa nolak ukuman PBB sing dileksanakake ing program nuklir Lor.

Pungkasan taun kepungkur, Korea Utara sing nesu meksa ngrusak hotel-hotel buatan Korea Selatan lan fasilitas liyane ing resor kasebut lan nuntut Korea Selatan ngirim buruh menyang situs kasebut kanggo ngresiki bangunan kasebut. Pimpinan Korea Utara Kim Jong Un ngarani fasilitas Korea Selatan "lusuh" lan "ora enak."

Nanging ing wulan Januari, Korea Utara nundha rencana pembongkaran kasebut amarga ora kuwatir babagan nyebarake virus corona kasebut ..

Leif-Eric Easley, profesor ing Universitas Ewha ing Seoul, ujar manawa pratelan Korea Lor dina Minggu kurang babagan pariwisata lan liyane babagan tekanan politik. "Kanthi duwe pengarep-arep Seoul supaya bisa dadi tunangan," Korea Utara meksa Korea Selatan "kanggo golek cara kanggo nerusake tunjangan finansial kanggo Lor," jarene

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.