24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Warta Breaking Travel Editorial Warta Pamrentah TIKP News wong tanggung jawab Nganyari Destinasi Plancongan Rahasia Plancongan USA Breaking News Maneka Warta

Presiden Trump nemtokke Ukum Martial ing Amerika Serikat?

Apa Presiden Trump arep ngetrapake Hukum Marshall ing Amerika Serikat?
Marshall
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Cathryn Pikett saka Kansas pengin Presiden Donald Trump ngumumake undang-undang Martial ing Amerika Serikat, mula dheweke bisa tetep kuwasa. Katon yen Presiden Trump setuju karo Cathryn.

Cathryn ngirim ing Twitter dina iki: Pak Presiden nggunakake undang-undang Martial, apa wae sing kudu sampeyan lakoni. Kita Patriot siyap nindakake apa sing kudu ditindakake kanggo nglindhungi masa depan anak. Tulung tulung !!!!!! Matur nuwun kanggo kabeh sing ditindakake. Gusti Allah mberkahi USA kita.

Cathryn Pikett mung gabung karo Twitter wingi lan ngetutake presiden lan pendukung kaya Rep. Jim Jordan saka Ohio, sing dikirim ing Twitter dhewe dina iki "Jadikan Amerika bebas maneh. ”

Cathryn pengin presiden ngumumake undang-undang Martial ing Amerika Serikat, Donald Trump bisa tetep kuwasa. Katon Presiden Donald Trump setuju.

Dina Jumuah, Sekretaris Pertahanan Chris Miller mrentah supaya mandheg ing saindhenging Pentagon kanggo kerja sama karo transisi Presiden Biden sing dipilih, pejabat sing kaget banget ing Departemen Pertahanan, pejabat senior administrasi ngandhani media Axios.

Uga dina Jumuah lan metu saka kunjara sawise diapura karo Presiden Trump, mantan penasihat keamanan nasional Michael Flynn diajak rapat ing Gedung Putih, ing ngendi Trump dilaporake takon babagan babagan undang-undang pencak silat.

Sajrone rapat Gedung Putih kasebut ing dina Jumuah, Presiden Donald Trump ngluncurake ide penamaan pengacara konservatif Sidney Powell minangka penasihat khusus kanggo neliti pemilihan presiden marang Joe Biden sing dipilih, miturut sawetara laporan media. 

miturut Politico, debat saya suwe saya rame lan swarane saya rame. 

Ing rapat Kantor Oval, yaiku pisanan dilaporake dening The New York Times, Trump ngrembug karo para penasehat babagan kemungkinan milih Powell kanggo neliti klaim penipuan pemilihan lan bisa uga ngrebut mesin pamilih sing diklaim Trump dicidra.

Umume penasihat ing rapat Gedung Putih, sing kalebu Powell, nentang ide kasebut. Miturut New York Times. Antarane sing ora setuju karo saran Powell dadi penasihat khusus yaiku pengacara pribadi Trump, Rudy Giuliani, sing melu telpon. Giuliani lara Coronavirus.

USA Today nerbitake ringkesan jam kepungkur.

Ukum bela dhiri ing Amerika Serikat nuduhake kaping ing sejarah Amerika Serikat ing endi wilayah, negara bagian, kutha, utawa kabeh Amerika Serikat dilebokake ing kendhali awak militer. Ing level nasional, Presiden AS lan Kongres AS duwe kekuwatan kanggo ngetrapake undang-undang bela diri amarga kekarone bisa dadi pejabat milisi. [1] Ing saben negara, gubernur duwe hak ngetrapake undang-undang militer ing wates negara kasebut. [2] Ing Amerika Serikat, hukum bela dhiri digunakake ing kahanan winates, kayata New Orleans sajrone Pertempuran New Orleans; sawise bencana gedhe, kayata Great Chicago Fire taun 1871, gempa bumi San Francisco taun 1906, utawa sajrone kerusuhan, kayata kerusuhan balapan Omaha taun 1919 utawa kerusuhan Lexington taun 1920; pimpinan lokal ngumumake ukum bela diri kanggo nglindhungi awake dhewe saka panganiaya massa, kayata Nauvoo, Illinois, sajrone Perang Mormon ing Illinois, utawa Utah nalika Perang Utah; utawa kanggo nanggepi huru-hara sing ana gandhengane karo demonstrasi lan kerusuhan, kayata mogok pantai West Coast taun 1934, ing Hawaii sawise serangan Jepang ing Pearl Harbor, lan sajrone Gerakan Hak Sipil kanggo nanggepi kerusuhan Cambridge ing taun 1963.

Konsep ukum ing Amerika Serikat raket banget karo hak habeas corpus, sing intine, hak kanggo diadili lan diadili babagan penjara sing sah, utawa sing luwih umum, pengawasan penegak ukum dening yudikatif. Kemampuan kanggo nundha korpus habeas ana gandhengane karo ukum ukum bela dhiri. [3] Artikel 1, Bagian 9 Konstitusi AS negesake, "Keistimewaan Writ of Habeas Corpus ora bakal dilereni, kajaba nalika Kasus Pemberontakan utawa Invasi, Keamanan umum bisa mbutuhake." Wis akeh kedadeyan panggunaan militer ing tapel wates Amerika Serikat, kayata nalika Pemberontakan Wiski lan ing Kidul sajrone Gerakan Hak Sipil, nanging tumindak kasebut ora padha karo deklarasi ukum bela dhiri. Bédané kudu jelas kaya ing antarané hukum bela dhiri lan keadilan militèr. Penyebaran pasukan ora ateges manawa pengadilan sipil ora bisa dienggo, sing minangka salah sawijining kunci, kaya sing ditandhakake Pengadilan Tinggi AS, kanggo ukum.

Ing undang-undang Amerika Serikat, hukum bela diri diwatesi dening sawetara keputusan pengadilan sing diwenehake antarane Perang Sipil Amerika lan Perang Dunia II. Ing taun 1878, Kongres nglampahi Undhang-undhang Posse Comitatus, sing nglarang keterlibatan militer AS ing penegakan hukum domestik tanpa persetujuan kongres.

Sajrone sejarah, Amerika Serikat ngalami sawetara conto babagan ngetrapake hukum bela dhiri, kajaba sajrone Perang Sipil Amerika.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.