Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Pamrentah Warta Breaking Hawaii Kabar Olahraga News wong News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Efek samping langsung nalika entuk vaksin COVID-19

Anguilla dijaluk nampa vaksin COVID-19 ing wulan Januari 2021
Anguilla dijaluk nampa vaksin COVID-19 ing wulan Januari 2021
ditulis dening eTN Ngatur Editor

Miturut ahli medis Jerman sing ora nganggo kapasitas resmi, iki minangka efek samping sing kudu diarepake wong nalika entuk Vaksin BioNTech nglawan COVID-19.

  • 78% ngalami rasa nyeri utawa bengkak ing sekitar area sing dijupuk
  • 75% rumangsa kesel lan kesel
  • 67% lara sirah
  • 25% ngalami lara otot
  • 17% kena demam
  • 17% ngalami nyeri sendi

Vaksinasi kasebut ora bakal nyebabake kabeh efek samping ing wektu sing padha, nanging sawetara efek bisa uga abot ing sawetara wong.

Nanggepi reaksi kasebut sejatine minangka pratandha yen awak nampa kekebalan tumrap virus COVID-19 sing agawe mateni.

Profesional kesehatan Jerman disaranake ngandhani sapa sing entuk vaksin sadurunge diterbitake.

 

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

eTN Ngatur Editor

eTN Ngatur editor tugas.