Warta Breaking Travel Breaking News US Warta Pamrentah Warta Breaking Hawaii News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Rahasia Plancongan Maneka Warta

Erupsi Volcano Dumadakan Massive ing Pulo Hawaii

Gunung geni ing Hawaii njeblug
etuptss
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Ing Pulo Hawaii (Pulo Besar Hawaii) Pertahanan Sipil County Hawaii nglaporake Kawah Halemaʻumaʻu ing Kīlauea Caldera ujug-ujug njeblug sawise jam 9.30 wengi wektu Hawaii ing wayah wengi Minggu.

Media Pulau Hawaii nglaporake manawa miturut HVO (Observatorium Gunung Berapi Hawaii), kayane kabeh ana ing kawah, nanging, Layanan Cuaca Nasional ujar manawa ana plume sing diluncurake saka Halemaumau sing wis munggah nganti 30,000 kaki. .

Pertahanan Sipil ujar manawa ngawasi kahanan kasebut, utamane plume, sing nyebabake pratelan cuaca khusus saka Layanan Cuaca Nasional. Angin ngetokake plume mangidul banjur mangidul mangidul.

Pertahanan Sipil ngelingake manawa kejatuhan awu ing Wood Valley, Pahala, Naalehu, lan Ocean View lan menehi saran marang warga lan pengunjung supaya tetep ing njero omah supaya ora kena awu.

Jam 12:21 Senin, Layanan Cuaca Nasional ujar ing pratelan cuaca khusus sing dianyari manawa Pertahanan Sipil nglaporake ora ana kejiret sing cedhak lan mudhun saka puncak Kilauea, kalebu ing Highway 11.

Ora ana laporan kerusakan saka masarakat. Ora ana kerusakan sing dilaporake ing observatorium utawa ing taman kasebut.

Gempa skala 4.4 sing nyerang jam 10:36 wengi ing sisih kidul Kilauea durung cukup gedhe kanggo nyebabake tsunami.

Sajrone pirang-pirang minggu kepungkur, Observatorium Volcano Hawaii USGS nyathet tingkat deformasi lan gempa bumi ing puncak gunungapi Kilauea lan Zona Rift Timur ndhuwur sing wis ngluwihi level latar mburi sing diamati wiwit pungkasan letusan Zona Rift Timur ngisor lan runtuh puncak, observatorium jarene dina Minggu pungkasan.

Aliran data ngawasi liyane kalebu gas vulkanik lan perumpamaan webcam stabil nganti jeblugan dina Minggu.

Miturut observatorium kasebut, jeblugan ing wayah wengi Minggu didhisiki dening gempa bumi sing diiringi deformasi lemah sing dideteksi dening tiltmeters. Cahya oranye banjur diamati ing kamera monitor IR lan visual diwiwiti udakara jam 9:36 sore wektu Hawaii.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.