24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Airlines Airport aviation Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Kabar Olahraga News Filipina Breaking News tanggung jawab Teknologi Pariwisata transportasi Rahasia Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

Cebu Pacific saiki nawakake tes antigen kanggo para penumpang

Cebu Pacific saiki nawakake tes antigen kanggo para penumpang
Cebu Pacific saiki nawakake tes antigen kanggo para penumpang
ditulis dening Harry S. Johnson

Maskapai paling gedhe ing Filipina, Pasifik Cebu (CEB), kanthi komersial ngluncurake proses Test Before Boarding (TBB) kanggo penumpang sing mabur saka Manila, sawise pilot sukses karo pamrentah Jenderal Santos. Proses iki nggunakake tes antigen mung sawetara jam sadurunge jam keberangkatan sing dijadwalake, kanthi asil dirilis sajrone 30 menit.  

Fasilitas pengujian TBB ing NAIA Terminal 3 saiki mbukak kanggo mlaku-mlaku wiwit jam 2 esuk nganti 2:XNUMX saben dina. Penumpang CEB mung kudu ndhaptar ing situs lan mbayar biaya langsung menyang mitra diagnostik CEB, Laboratorium Diagnostik Bandara Filipina (PADL). 

Sajrone pilot run saka 3-14 Desember 2020, CEB ngetes total 1,143 penumpang, telu ing antarane positif lan ora diidini nerusake pesawat. Mung sing tes negatif sing diidini mlebu pesawat kasebut. Sabanjure, adhedhasar data sing disedhiyakake dening pamrentah Jenderal Santos, penumpang CEB dites maneh sawise karantina 7 dina lan asil isih negatif, nuduhake konsistensi karo asil awal proses TBB. 

"Sawise pilot TBB sing sukses, Cebu Pacific siyap nawakake opsi iki kanggo kabeh penumpang. Kita ngajak kabeh wong supaya njupuk kauntungan saka alternatif sing gampang iki, luwih-luwih amarga papan pangujian kasebut papane strategis ing bandara, nggawe kabeh proses gampang lan bebas repot kanggo warga, "ujare Walikota Ronnel Rivera saka General Santos City.  

Kajaba Jenderal Santos, pamrentah lokal Butuan, Dipolog, lan Pagadian uga nampa asil tes antigen negatif minangka syarat pra-lelungan. Penumpang CEB sing arep menyang tujuan kasebut uga bisa nggunakake TBB kanthi gampang wiwit tanggal 17 Desember 2020.   

Minangka pirang-pirang tujuan lokal lan internasional mbutuhake asil tes RT-PCR negatif sadurunge mlebu, CEB nawakake tes RT-PCR mung PHP 3,300 (udakara USD68) liwat telung laboratorium mitra, yaiku PADL, Health Metrics, Inc. (HMI ), lan Safeguard DNA Diagnostics Inc. (SDDI).  

Penumpang sing dipesan ing Cebu Pacific lan Cebgo bisa kanthi gampang milih lan janji janji online. Siji mung kudu ngeklik ing tab "Pilihan Tes" lan milih salah siji saka dhaptar kasebut. Saka kana, dheweke bakal dialihake menyang saben kaca laboratorium kanggo ngrampungake jadwal online.  

"Kita tetep setya nggawe penerbangan terjangkau kanggo kabeh wong lan ndeleng manawa tes dibutuhake dening sawetara tujuan ing wektu iki, kita wis bermitra karo laboratorium terakreditasi sing bisa menehi opsi uji coba sing terjangkau. Kita ngarepake manawa kapercayan lan kapercayan ing plancongan udhara bisa dibalekake maneh, nanging nganti saiki, ayo padha kerja bareng, "ujare Candice Iyog, wakil presiden CEB kanggo Pengalaman Pemasaran lan Pelanggan.   

Tes mung salah siji saka telung langkah utama sing ditindakake CEB kanthi ketat kanggo entuk kapercayan penumpang. Cara liya kalebu keamanan lan sanitasi, uga trek lan tilase. CEB terus ngetrapake pendekatan multi-lapisan kanggo safety lan wis dirating 7/7 bintang dening airlineratings.com amarga kepatuhan COVID-19. Penumpang uga terus dielingake supaya ndaftar ing Aplikasi Traze Departemen Perhubungan kanggo proses nelusuri kontak sing luwih efisien.  

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry S. Johnson

Harry S. Johnson wis kerja ing industri plancongan suwene 20 taun. Dheweke miwiti karir lelungan minangka pramugari ing Alitalia, lan dina iki, dheweke kerja ing TravelNewsGroup minangka editor sajrone 8 taun kepungkur. Harry minangka plancongan sing seneng banget.