Warta Breaking Hawaii HITA Industri Hospitality Hotel & Resor News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Rahasia Plancongan News Wire Plancongan USA Breaking News Maneka Warta

Hotel ing Hawaii: Pendapatan Down 70 Persen ing wulan November

Hotel Hawaii: Pendhudhukan lan penghasilan ing wulan Oktober
Hotel Hawaii

Ing November 2020, Hotel Hawaii negara ing saindhenging negara nglaporake penurunan jumlah pendapatan per kamar sing kasedhiya (RevPAR), rata-rata tarif saben dina (ADR), lan pendhudhukan dibandhingake karo Nopember 2019 amarga pariwisata terus dipengaruhi dening pandemi COVID-19.

Miturut Laporan Kinerja Hotel Hawaii sing diterbitake dening Divisi Penelitian Otoritas Pariwisata Hawaii (HTA), RevPAR ing saindhenging negara mudhun dadi $ 51 (-75.4%), ADR mudhun dadi $ 230 (-12.0%), lan pendhudhuk mudhun dadi 22.1 persen (-57.0 persentase poin) (Gambar 1) ing wulan November. Temuan laporan kasebut nggunakake data sing dikompilasi dening STR, Inc., sing nganakake survey hotel paling gedhe lan paling lengkap ing Kepulauan Hawaii.

Wiwit tanggal 15 Oktober, penumpang sing teka ing negara liya lan lelungan antar negara bisa ngatasi karantina mandiri 14 dina kanthi asil uji coba NAV COVID-19 negatif sing valid saka Mitra Pengujian Dipercaya lan Mitra Perjalanan. Nanging, kabijakan anyar wiwit berlaku tanggal 24 November sing mrentahake kabeh wisatawan trans-Pasifik sing melu program tes pra-lelungan duwe asil tes negatif sadurunge budhal menyang Hawaii, lan asil tes ora bakal ditampa maneh nalika ana plancongan teka Hawaii Kabupaten Kauai, Hawaii, Maui, lan Kalawao (Molokai) uga duwe karantina parsial ing wulan November. Kajaba iku, warga Lanai lan pengunjung ana ing urutan omah ing tanggal 27 Oktober nganti 11 November.

Bathi kamar hotel Hawaii ing saindhenging negara mudhun dadi $ 70.6 yuta (-78.8%) ing wulan November. Panjaluk kamar ana 307,600 kamar wengi, utawa 75.9 persen luwih murah tinimbang periode sing padha taun kepungkur. Pasokan kamar yaiku 1.4 yuta ruangan wengi (-13.8%) (Gambar 2). Akeh properti sing nutup utawa nyuda operasi wiwit wulan April. Yen hunian kanggo Nopember 2020 diitung adhedhasar pasokan kamar wiwit Nopember 2019, hunian bakal 19.1 persen ing wulan kasebut (Gambar 7).

Kabeh kelas properti hotel Hawaii ing saindenging negara nglaporake kerugian RevPAR ing wulan November dibandhingake setaun kepungkur. Properti Kelas Mewah entuk RevPAR $ 95 (-74.6%), kanthi ADR $ 543 (+ 5.9%) lan pendhudhukan 17.6 persen (-55.8 poin persentase). Properti Kelas Midscale & Economy entuk RevPAR $ 47 (-64.4%) lan pendhudhukan 29.0 persen (-52.6 poin persentase).

Kabeh papat kabupaten pulau Hawaii nglaporake RevPAR, ADR lan pendhudhuk sing luwih murah dibandhingake setaun kepungkur. Maui Hotel-hotel County mandhegani kabupaten ing November RevPAR $ 76 (-72.1%), kanthi ADR $ 375 (+ 4.2%) lan pendhudhukan 20.2 persen (-55.0 poin persentase). Wilayah resor mewah Maui, Wailea duwe RevPAR $ 130 (-72.0%), kanthi ADR $ 523 (-5.3%) lan pendhudhukan 24.9 persen (-59.3 poin persentase). Wilayah Lahaina / Kaanapali / Kapalua duwe RevPAR $ 51 (-76.3%), ADR $ 345 (+ 15.6%) lan pendhudhukan 14.8 persen (-57.3 poin persentase).

Langkawi hotel entuk RevPAR $ 38 (-79.8%) ing wulan Nopember, kanthi ADR $ 167 (-26.7%) lan pendhudhukan 22.6 persen (-59.4 poin persentase). Hotel Waikiki entuk $ 34 (-82.1%) ing RevPAR kanthi ADR $ 162 (-28.5%) lan pendhudhukan 20.8 persen (-62.3 poin persentase).

Hotel ing pulau Hawaii nglaporake RevPAR $ 44 (-76.0%), kanthi ADR $ 217 (-11.0%) lan pendhudhukan 20.4 persen (-55.3 poin persentase). Hotel Pantai Kohala entuk RevPAR $ 57 (-79.0%), ADR $ 388 (+ 11.4%) lan pendhudhukan 14.7 persen (-63.1 poin persentase).

Kauai hotel entuk RevPAR $ 60 (-67.5%), kanthi ADR $ 215 (-13.2%) lan pendhudhukan 28.0 persen (-46.8 poin persentase).

Tabel statistik kinerja hotel, kalebu data sing ditampilake ing laporan kasedhiya kanggo dideleng kanthi online ing: https://www.hawaiitourismauthority.org/research/infrastructure-research/  

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Linda Hohnholz, editor eTN

Linda Hohnholz wis nulis lan nyunting artikel wiwit karir. Dheweke wis ngetrapake semangat bawaan iki menyang papan-papan kayata Hawaii Pacific University, Chaminade University, Hawaii Children's Discovery Center, lan saiki TravelNewsGroup.