24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Breaking News Internasional Warta Pamrentah News wong Warta Breaking Suriname Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Rahasia Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

Pengetan Kamardikan Suriname kaping 45

Pengetan Kamardikan Suriname kaping 45
Pengetan Kamardikan Suriname kaping 45
ditulis dening Harry S. Johnson

Pengetan Kamardikan Suriname kaping 45 dirayakake kanthi gaya tanggal 25 Novemberth 2020. Dina Kamardikan (Onafhankelijkheidsdag) ditandhani karo preinan umum taunan

Tanggal 25 Novemberth 1975, Suriname entuk kamardikan saka Kerajaan Walanda. Ing pirang-pirang wulan nganti mandhiri, meh sepertiga saka pedunung Suriname pindhah menyang Walanda.

Presiden negara pisanan yaiku Johan Ferrier, mantan gubernur, lan Henck Arron dadi Perdana Menteri.

Ing ngisor iki minangka SINGKAT saka rapat umum ZOOM sing dianakake bubar (22/11/2020) babagan topik "45th Pengetan Kamardikan Suriname. ” Rapat Pan-Caribbean dianakake Pusat Budaya Indo-Karibia (ICC). Dipimpin dening Varsha Ramrattan lan moderat dening Dr.Kirtie Algoe, kalorone wanita saka Suriname.

Pembicara yaiku ANGELIC ALIHUSAIN-DEL CASTILHO, mantan Duta Besar Suriname ing Indonesia lan Ketua partai Alternatif Demokratik91 (DA'91); DR. DEW SHARMAN, dhokter medis lan Wakil Ketua Majelis Nasional / Parlemen Suriname; lan DR STEVEN DEBIPERSAD, uga dhokter medis lan dosen ekonomi ing Universitas Anton de Kam Suriname.

CASTILHO ujar:

"Fokus utama Suriname yaiku, lan isih ana, ing Walanda, sanajan Suriname gabung karo CARICOM [Komunitas Karibia] ing 1995. 
Wis pirang-pirang taun kamardikan, durung ana konflik etnik. Nanging, isih ana sing kudu dijaga kanthi aktif. Kanggo nyawijikake suku Suriname kanthi etnis kudu dadi target kita sajrone 45 taun sabanjure. 
Sajrone 45 taun kepungkur, mung ana siji institusi - yudikatif - sing tetep utuh lan tahan pamrentah sing ala, lan isih dipercaya lan dihormati.  
Kamardikan minangka lelungan sing ora ana enteke. Sawise 45 taun, kita isih duwe perselisihan kanggo ngrampungake wates kita, nanging uga wates karo penduduk pribumi. Iki ora bisa lan ora bisa dadi warisan generasi sabanjure. Kita kudu menehi landasan sing kuat kanggo pamrentahan sing apik, demokrasi lan aturan hukum uga pembangunan ekonomi berkelanjutan. ”

DR SHARMAN ujar:

"Ing taun 1873, wong-wong India pisanan teka ing Lalla Rookh minangka tenaga kerja indentured. Total, udakara 33.000 wong sing teka ing Suriname sing udakara 50% bali menyang India.

Wong sing mutusake tetep ing Suriname ateges dianggep minangka warga kelas loro. Sanajan dheweke kerja keras kanggo nggayuh urip sing luwih apik, dheweke ora diidini gabung karo masarakat, kayata ora dikatutake tugas pemerintah, lsp.

Wiwit deklarasi hak pilih umum ing taun 1949, kesadaran teka menyang wong Suriname-India supaya maju ing masarakat, politik lan pendhidhikan kudu dadi rong kendaraan penting.

Amarga perjuangane kanggo hak-hak sing padha nglawan umume Afro-Suriname, lan kesempatan sing kasedhiya, partai politik VHP dibentuk. Partai iki dadi cukup misuwur lan nambah ketegangan ras kanthi nggunakake kabijakan persaudaraan lan persaudaraan.

Suasana politik nalika mbukak Kemerdekaan tegang lan ngancam akeh wong Suriname-India sing wedi karo etnis kaya sing kedadeyan ing Guyana dasawarsa sadurunge. Amarga tantangan sosial-politik, ewu wong Suriname - utamane asale saka India - pindhah menyang Walanda kanggo masa depan lan kesempatan pendidikan sing luwih apik.

Nanging, sawetara masarakat tetep ing Suriname kanggo mbantu pembangunan negara kasebut. Wong keturunan India saiki dadi bagean integral ing masarakat Suriname, sanajan kahanane bisa luwih apik.

Sawetara wong iki tuwuh kira-kira 400,000. Wong-wong sing lunga menyang Walanda uga nulungi negara kasebut. ”

DR DEBIPERSAD ujar:

"Suriname lagi ing prapatan penting. Saiki kita ana ing tengah krisis sing tajem, kanthi prediksi pertumbuhan negatif ing taun iki 12.5%, lan utang Pamrentah sing ngluwihi 125% PDB. Gabungke asil kasebut kanthi rating CC sing standar lan resiko negara sing gedhe, nggunakake dana anyar lan narik investor dadi tantangan utama.

Utang sing ora bisa dikombinasikake karo kacilakan Covid-19 nyebabake penurunan obligasi Pemerintah sing mudhun banget, nganti meh 40% regane. Oktober minangka kaping pindho ing taun iki Pamrentah njaluk kreditor kanggo nundha pembayaran suku bunga.

Ucapan penutupanku saiki bakal diterusake: Pertama lan paling penting, Pamrentah kudu nggarap rencana restrukturisasi sing lengkap. Peta dalan iki kanggo stabilitas lan pertumbuhan berkelanjutan kudu dirampungake ASAP.

Penting banget kanggo rencana manajemen utang jangka panjang, utamane amarga utang pemerintah ngluwihi 125% PDB kanthi ekonomi ana ing resesi jero lan luwih akeh utang sing dibutuhake kanggo memicu produktivitas. "

Kanthi rencana ing omah, pitulung saka IMF kudu digoleki. Iki wis dadi kabutuhan kanggo mulihake kapercayan karo para kreditur ing luar negeri; iki mung ing babagan moneter lan fiskal.

Sing penting banget yaiku kolaborasi karo AS, NL, F, lan liya-liyane, kanggo golek investor asing. De-risking nggawe investor tetep adoh. Kanthi inisiatif kasebut, keuntungan komparatif kita bakal ditambah. ”

Miturut Dr Kumar Mahabir

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry S. Johnson

Harry S. Johnson wis kerja ing industri plancongan suwene 20 taun. Dheweke miwiti karir lelungan minangka pramugari ing Alitalia, lan dina iki, dheweke kerja ing TravelNewsGroup minangka editor sajrone 8 taun kepungkur. Harry minangka plancongan sing seneng banget.