Airlines Airport aviation Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Kanada Breaking News News Warta Breaking Qatar tanggung jawab Teknologi Pariwisata transportasi Nganyari Destinasi Plancongan Rahasia Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

Qatar Airways ngumumake penerbangan saben dina menyang Montreal

Qatar Airways ngumumake penerbangan saben dina menyang Montreal
Qatar Airways ngumumake penerbangan saben dina menyang Montreal
ditulis dening Harry S. Johnson

Qatar Airways seneng ngumumake bakal miwiti nambah penerbangan menyang Montréal wiwit tanggal 16 Januari 2021 lan ngoperasikake frekuensi saben dina tanggal 25 Februari 2021, saka papat frekuensi minggon sing dijadwalake sadurunge. Layanan Montréal dioperasikake karo Airbus A350-900 sing canggih saka Qatar Airways sing nduwe 36 kursi ing Kelas Bisnis Qsuite sing menang lan 247 kursi ing Kelas Ekonomi.

Kepala Eksekutif Grup Qatar Airways, Yang Mulia Mr. Akbar Al Baker, ujar: "Kita seneng nambah layanan menyang Montréal, luwih ningkatake konektivitas kanggo para pelanggan Kanada, nalika nawakake penumpang sing lelungan menyang lan Amerika Utara akses lancar menyang 75 tujuan ing Afrika, Asia, India lan Timur Tengah liwat hub pemenang penghargaan, Bandara Internasional Hamad.

"Kita tetep setya ngladeni para pelanggan ing Kanada lan wis kerja keras ing saindhenging pandemi supaya bisa ngoper penerbangan sing paling bisa, selaras karo arahan pamrentah Kanada. Wiwit ngoperasikake layanan charter khusus nganti pirang-pirang penerbangan komersial, kita seneng saiki nawakake jadwal layanan sing kuwat, ditambah karo kemitraan sing bubar diumumake karo Air Canada. "

Duta Besar Kanada ing Qatar, Duta Besar Stefanie McCollum, ujar: "Aku seneng banget karo perkembangan anyar iki lan konektivitas sing tambah akeh menyang Kanada. Penerbangan tambahan kasebut bakal menehi kesempatan luwih akeh kanggo lelungan Kanada lan kabeh sing ditawakake. Pendidikan lan kutha aman sing apik kanggo siswa internasional, lan saiki wong tuwane duwe pilihan luwih akeh kanggo ngunjungi negara sing apik lan apik. Saiki bakal luwih gampang kanggo wong-wong sing pengin nggedhekake bisnis utawa investasi ing Kanada kanggo nyambung liwat penerbangan kasebut, lan muga-muga uga bisa nggunakake opsi pariwisata sing apik banget sing ditunggu. "     

Warta iki diwiwiti saka woro-woro kesepakatan codeshare Qatar Airways karo Air Canada, sing ditrapake kanggo penerbangan antarane Toronto lan Doha. Kesepakatan kasebut bakal ndadekake para penumpang maskapai bisa ngrasakake sambungan sing mandheg, mandheg mandheg menyang lan saka Toronto liwat Bandara Terbaik ing Timur Tengah, Bandara Internasional Hamad lan sateruse menyang luwih saka 75 tujuan ing Afrika, Asia lan Timur Tengah. Iki mung minangka salah sawijining cara Qatar Airways nguatake komitmen kanggo para penumpang Kanada lan perdagangan lelungan lan ningkatake konektivitas global Kanada kanggo ndhukung pemulihan pariwisata lan perdagangan.

Qatar Airways pisanan miwiti penerbangan menyang Kanada ing wulan Juni 2011 kanthi telung penerbangan mingguan menyang Montréal sing ditambah nganti patang minggon ing Desember 2018. Sawise kerja bareng karo Pamrentah Kanada lan para kedutaan ing saindenging jagad ing saindhenging pandemi kasebut, Qatar Airways sementara ngoperasikake telung layanan mingguan menyang Toronto saliyane sawetara penerbangan piagam menyang Vancouver kanggo mbantu nggawa luwih saka 44,000 warga Kanada. 

Investasi strategis Qatar Airways ing macem-macem pesawat bermesin kembar hemat bahan bakar, kalebu armada pesawat Airbus A350 sing paling gedhe, bisa terus mabur sajrone krisis iki lan nempatake kanthi tepat kanggo ngasilake perjalanan internasional sing tetep. Maskapai iki bubar ngirim telung pesawat Airbus A350-1000 sing canggih, nambah armada A350 dadi 52 kanthi umure rata-rata mung 2.6 taun. Amarga pengaruh COVID-19 ing panjaluk lelungan, maskapai kasebut nggawe armada Airbus A380 amarga ora bisa ditrapake lingkungan kanggo ngoperasikake pesawat gedhe-gedhe mesin papat ing pasar saiki. Qatar Airways uga bubar ngluncurake program anyar sing ngidini para penumpang kanthi sukarela ngimbangi emisi karbon sing ana gandhengane karo lelungan nalika pemesanan.

Amarga pengaruh COVID-19 marang panjaluk lelungan, maskapai kasebut nggawe armada Airbus A380 amarga ora bisa ditrapake lingkungan kanggo ngoperasikake pesawat gedhe-gedhe mesin papat ing pasar saiki. Pathokan internal maskapai kasebut mbandhingake A380 dadi A350 ing rute saka Doha menyang London, Guangzhou, Frankfurt, Paris, Melbourne, Sydney lan New York. Ing penerbangan siji arah sing khas, maskapai kasebut nemokake pesawat A350 ngirit minimal 16 ton karbon dioksida saben jam blok dibandhingake karo A380. Analisis kasebut nemokake manawa A380 ngasilake luwih saka 80% luwih akeh saben jam blok tinimbang A2 ing saben rute kasebut. Ing kasus Melbourne lan New York, A350 ngetokake 380% luwih akeh CO95 saben jam blok kanthi A2 ngirit udakara 350 ton CO20 saben jam blok. Nganti panjaluk penumpang bali menyang level sing cocog, Qatar Airways bakal tetep njaga pesawat A2, supaya bisa ngoperasikake pesawat sing tanggung jawab komersial lan lingkungan.

Penumpang Kelas Bisnis sing mabur menyang Montréal bakal nikmati kursi kelas bisnis Qsuite sing menang, sing nduwe lawang privasi geser lan opsi nggunakake indikator 'Aja Ganggu (DND)'. Tata letak kursi Qsuite minangka konfigurasi 1-2-1, nyedhiyakake para penumpang produk Kelas Bisnis sing paling wiyar, pribadi, nyaman lan jarak sosial ing langit. Qsuite kasedhiya ing penerbangan menyang luwih saka 45 tujuan kalebu Johannesburg, Kuala Lumpur, Melbourne lan Singapura.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry S. Johnson

Harry S. Johnson wis kerja ing industri plancongan suwene 20 taun. Dheweke miwiti karir lelungan minangka pramugari ing Alitalia, lan dina iki, dheweke kerja ing TravelNewsGroup minangka editor sajrone 8 taun kepungkur. Harry minangka plancongan sing seneng banget.