Airlines Airport aviation Breaking News Internasional Breaking News Singapura Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Kabar Olahraga News Mbangun maneh tanggung jawab Teknologi Pariwisata transportasi Rahasia Plancongan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Singapore Airlines ngluncurake 'paspor kesehatan digital'

Singapore Airlines ngluncurake 'paspor kesehatan digital'
Singapore Airlines ngluncurake 'paspor kesehatan digital'
ditulis dening Harry S. Johnson

Singapore Airlines ngumumake yen wis miwiti uji coba "proses verifikasi kesehatan" pertama ing donya, sing diarani perusahaan minangka "normal anyar" kanggo lelungan.

Operator bendera Singapura wis dadi maskapai utama pertama sing ngenalake sertifikat digital sing digawe dening Asosiasi Transportasi Udara Internasional (IATA) lan digunakake kanggo verifikasi lelungan Covid-19 asil tes lan status vaksinasi.

Aplikasi kasebut, sing dikenal minangka Travel Pass, digunakake ing penerbangan sing dioperasikake dening Singapore Airlines saka Jakarta utawa Kuala Lumpur menyang Singapura. Maskapai kasebut ujar manawa bisa ngluwihi program kasebut menyang kutha-kutha liyane yen sidhang kasebut sukses. Uga ngrencanakake kanggo nggabungake sertifikat kasebut menyang aplikasi seluler SingaporeAir ing wulan ngarep. 

Penumpang sing nempuh rute sing dipilih kudu njupuk tes Covid-19 ing klinik sing ditunjuk ing Jakarta lan Kuala Lumpur, supaya bisa diterbitake sertifikat kesehatan digital utawa kertas kanthi kode QR, maskapai kasebut nerangake ing rilis pers. Dokumen kasebut bakal dicenthang dening staf check-in bandara lan pejabat imigrasi Singapura.

Maskapai kasebut ujar manawa tes lan vaksinasi COVID-19 bakal dadi "bagean integral" saka lelungan udara lan sertifikat kasebut minangka cara sing becik kanggo "ngetrapake kredensial kesehatan penumpang." Perusahaan kasebut muji ID anyar minangka cara nggunakake teknologi digital kanggo nggawe "pengalaman sing luwih lancar" kanggo para pelanggan ing tengah "normal anyar."

Margaret Tan, pejabat keamanan penerbangan saka Otoritas Penerbangan Sipil Singapura (CAAS), ngapresiasi peluncuran kasebut lan ujar manawa "negara-negara liyane lan maskapai penerbangan" bakal nggunakake skema sing padha supaya para penumpang duwe "kredensial kesehatan sing dibutuhake kanggo nglindhungi kesehatan masyarakat. ”

IATA ngumumake wulan pungkasan yen dheweke nggarap Travel Pass kanggo mbukak lelungan internasional maneh. Sawetara maskapai wis ndeleng teknologi kasebut, kalebu Qantas Airways, sing ujar manawa arep nggawe bukti vaksinasi Covid-19 wajib kanggo kabeh penumpang internasional sing lelungan menyang Australia. CEO perusahaan, Alan Joyce, uga berspekulasi manawa paspor kesehatan digital bakal dadi syarat ing saindenging jagad.

Nanging, ana peringatan saka industri sing nggawe bukti wajib vaksinasi bisa mbebayani tumrap sektor lelungan sing wis nandhang sangsara. Gloria Guevara, pimpinan Dewan Pariwisata lan Pariwisata Dunia, bubar ujar manawa mung asil tes negatif sing dibutuhake kanggo mabur, amarga vaksin durung kasedhiya lan klompok berisiko tinggi sing nampa jab kasebut cenderung ora lelungan.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry S. Johnson

Harry S. Johnson wis kerja ing industri plancongan suwene 20 taun. Dheweke miwiti karir lelungan minangka pramugari ing Alitalia, lan dina iki, dheweke kerja ing TravelNewsGroup minangka editor sajrone 8 taun kepungkur. Harry minangka plancongan sing seneng banget.