Breaking News Internasional Breaking News Singapura Warta Breaking Travel Breaking News US Warta Pamrentah Warta Industri Rapat News North Korea Breaking News wong Nganyari Destinasi Plancongan Singapur

Sejarah sing digawe: Trump lan Kim Jong-un salaman ing Singapura

0a1-36
0a1-36
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Diktator Korea Utara Kim Jong-un lan Presiden AS Donald Trump wis teka ing papan puncak Singapura. Rapat kaping pisanan sing bersejarah kanggo rong pemimpin kasebut bakal mbahas perjanjian perdamaian lan denuklirisasi Semenanjung Korea.

Kim teka dhisik ing Resor Capella, ing Pulo Sentosa Singapura, sadurunge sadurunge jam 9 esuk wektu lokal. Dheweke ora nggatekake kamera, mlaku mlebu hotel karo nggawa kacamata. Presiden AS ngetutake sawetara menit mengko, nguripake kamera kanthi ekspresi netral kanthi tliti sadurunge mlebu papan kasebut.

Salaman saka loro pimpinan kasebut sadurunge sadurunge ana panji-panji AS lan Korea Utara kedadeyan jam 9:04. Presiden AS mesem lan menepuk mburi Kim, nggawa dheweke menyang ruang konferensi. Trump ujar sadurunge dheweke bakal ngerti manawa puncak kasebut bakal sukses sajrone sawetara menit ketemu karo Kim.

"Kita bakal duwe hubungan sing apik, aku ora ragu," ujare Trump ing foto-op sing ringkes.

"Praktek lan prasangka sadurunge dadi alangan nalika arep maju, nanging kita bisa ngalahake kabeh lan saiki lagi teka," ujare Kim. "Bener," wangsulane Trump.

Kalorone dijadwalake patemon rong jam kanthi pribadi, mung dikancani para penerjemah.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov