Wisata sing Bisa Diakses Australia Breaking News Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Kanada Breaking News News Swiss Breaking News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan USA Breaking News

Pemenang Penghargaan Pariwisata Toilet Internasional 2018 diumumake

Toilet-Pariwisata
Toilet-Pariwisata
ditulis dening editor

Nenem toiiet populer karo turis ing saindenging jagad wis resmi dinobat lan munggah tahta kanggo taun 2018 ing Toilet Tourism Awards. Pemenang kalebu toilet bertema James Bond ing pucuk gunung, jamban sing nggawe sampeyan rumangsa ana ing alas, lan bandara sing asu pandhuan bisa turu ing njero omah kanthi nyaman

Enem jamban ing tujuan pariwisata ing saindenging jagad iki wis entuk gelar sing diidham-idhamake ing Penghargaan Pariwisata Toilet Internasional 2018. Kiriman ditampa saka tujuan pariwisata ing Amerika Utara, Eropa, Asia lan Australia. Jamban kasebut diadili amarga desain, quirkiness, lokasi, aksesibilitas, lan kontribusi ekonomi kanggo lokalitas.

Penghargaan Pariwisata Toilet Internasional, saiki ing taun kaping pindho, digawe dening MyTravelResearch.com, sing tujuane nuduhake hubungan sing cedhak antara jamban sing inovatif lan resik kanthi desain apik lan ekonomi pariwisata lokal sing sukses - efek mudhun-mudhun.

Jedhing pariwisata sing menang ing saindenging jagad kalebu enem kategori sing diumumake yaiku:

Desain Paling Apik - Pusat Ilmu Saskatchewan, Regina, Saskatchewan, Kanada. Desain kanggo jedhing lantai 2 sing anyar sing dianyarake diilhami dening alas boreal ing sisih lor Saskatchewan. Ana visual lantai nganti langit-langit ing alas sing jero lan audio swara swara manuk lan alas. Panel tembok kabeh ditutupi gambar immersive saka alas Kanada sing tenang kanthi fotografer pemenang penghargaan Todd Mintz.

Komentar Hakim: Nalika ngadili jedhing iki, desain visual skor dhuwur banget. Loo minangka pengalaman immersive kanthi sesanti lan swara. Toilet ing njero pusat sains kasebut kaya mlebu ing jagad liya sing bisa nindakake bisnis ing tengah-tengah pemandangan lan swaraning alam - tanpa kuwatir bruwang. Sakabèhé, dipikir kanthi apik.

Kontributor Ekonomi Paling Apik - Cummins Mosaic Loo, Cummins, Eyre Peninsula, Australia Selatan, Australia. Komunitas lokal ngonversi blok toilet bata abang sing hambar saka bekas stasiun sepur kasebut dadi papan umum kanthi kepribadian. Amarga kabar saka lisan, turis saiki nggolek kamar istirahat, sing ana patung, mozaik lan lukisan sing nggambarake jaman biyen sing luwih genteel wiwit wiwitan abad kaping-20. Usaha lokal saiki entuk bathi saka wong sing liwat kanthi mandheg marani kamar cilik kanthi tema lawas ing tengah kutha.

Komentar Komisaris: Cara komunitas Cummins nggawe maneh fasilitas sing wis lawas kanggo urip maneh kanthi cara sing anyar lan apik banget. Toilet umum ing kutha kasebut wis dadi daya tarik wisata dhewe, sing nuduhake pamikiran cerdas dening masarakat lokal. Ora kaya sawetara entri ing penghargaan kasebut, Cummins duwe sawetara pengunjung. Mula, dheweke wis nggawe proyek sing apik kanggo nggawe daya tarik 'kudu-ndeleng' sing ngasilake penghasilan kanggo bisnis lokal.

Lokasi Paling Apik - Hotel La Jolla (Koleksi Curio dening Hilton), Shores Drive, La Jolla, California, AS. Lungguh ing lantai 11 sing madhep karo La Jolla lan segara, jedhing kasebut menehi pemandangan desa desa pesisir La Jolla lan Samodra Pasifik ing San Diego.

Komentar Komisaris: Tamu bisa ngrasakake La Jolla lan Pasifik sing apik banget saka kamar liyane. Ngadhepi pesisir, windows gedhe nggawe cahya alami sing nglengkapi warna nada bumi ing interior kamar mandhi. Tampilan saka loo nyambungake pengunjung menyang tujuan sing apik ing saubenge. Para tamu ngrasakake vista sing apik banget sing dimandangi ganti cahya samodra.

Uga dipuji ing kategori Lokasi Paling Apik yaiku loos warna-warni ing kebon komunitas Lupton Park ing Maryborough, Queensland.

Toilet Paling Bisa Diakses - Brisbane Airport, Queensland, Australia. Jamban sing bisa diakses ing Bandara Brisbane sing wis diupdate wis dirancang kanggo ngluwihi undang-undang aksesibilitas. Fasilitas ganti khusus kanggo peralatan khusus kayata tabel pangowahan kanggo wong diwasa, angkat lan jamban kanthi rel tangan sing bisa dicopot kanggo wong sing cacat parah. Desain sing wiyar lan fleksibel nggawe lelungan bisa diakses dening ewu wong cacat lan pengasuh, sing akeh sadurunge ora bisa lelungan. Pelaporan digital sing canggih njamin supaya tetep resik. Bandara Brisbane malah duwe ruangan ing jero ruangan kanggo segawon pandhuan sing lelungan karo penyandang cacat.

Komentar Hakim: Loos sing bisa diakses ing Bandara Brisbane wis nggawe standar anyar kanggo ngaktifake lelungan sing bisa diakses. Cara pendekatane kabeh menehi kekuwatan marang para plancongan cacat lan dadi luwih gampang kanggo dheweke lan para pandhita kanggo nyukupi kabutuhane kanthi mulya lan nyenengake. Loos kanggo segawon pandhuan uga nuduhake manawa Bandara Brisbane peduli lan njupuk pendekatan sakabehe kanggo lelungan sing bisa diakses.

Pengalaman Paling Enak - Bowl Plaza, Lucas, Kansas, AS. Bowl Plaza minangka toilet umum kanthi bling! Toilet, sing butuh patang taun dibangun, saiki dadi daya tarik utama ing Lucas, ibukutha seni suket ing kutha cilik ing Kansas. Tembok jedhing ditutupi ing njero lan njaba kanthi mozaik rinci sing digawe dening warga lan seniman lokal. Kabeh bangunan kasebut wujude kaya tank toilet. Lawangé dirancang kaya tutup jamban sing diangkat nganggo bangku sing makili kursi jamban sing mlengkung. Trotoar menyang loos mili saka gulungan toilet beton gedhe. Bowl Plaza saiki misuwur banget karo warga lan turis lan duwe dhaptar tamu dhewe.

Komentar Hakim: Toilet umum Bowl Plaza nuduhake keterlibatan komunitas sing gedhe sing nuduhake reputasi sing dikepengini kutha Lucas minangka tujuan seni ing ngisor iki. Temboke ditutupi pecahan porselen, piring pengetan, tokoh aksi bocah, mobil dolanan, topeng rai lan effigies. Ruang kabeh minangka misbyah unik kanggo nggawe kerusuhan. Bocah-bocah lan wong diwasa seneng banget. Bowl Plaza saiki dadi daya tarik utama.

Uga dipuji ing kategori Quirkiest Experience yaiku mangkuk jamban ruangan Dump Point ing Trangie, wilayah Orana, New South Wales, Australia.

Pemenang Umum lan Pemenang Kategori kanggo Kontribusi Umum Pariwisata Toilet - James Bond Loos ing Piz Gloria, Murren, Swiss. Dumunung ing 2970m ing pucuk Gunung Schilthorn ing Swiss, restoran lan pusat tamu Piz Gloria sing muter wis ngemot tema James Bond wiwit lokasine digunakake minangka Blofeld's Lair sajrone syuting film "On Secret Majesty's Secret Service." Direnovasi ing 2017, pengalaman jamban saiki duwe efek audiovisual James Bond: Prawan Bond Diana Rigg katon ing kaca nalika pria ngumbah tangan. Ana tandha kanggo wong-wong ing jamban sing ujar, "Gonjing, aja nglakoake" lan "Tujuan kaya James." Loo 'wanita duwe musik lan muni nalika gambar James Bond katon ing pangilon ing sangisore bolongan peluru. Ing jedhing wanita ana audio Bond sing ujar, "Bengi iki, papanku - mung wong loro."

Komentar Hakim: Kajaba pemandangan sing apik ing Mt Schilthorn, jedhing James Bond uga saiki dadi sebab sing nyenengake. Toilet nggawe abadi James Bond lan nambahake unsur humor sing kaget kanggo nyawang salah sawijining lokasi paling dramatis ing Eropa.

Ketemu Kreator lan Hakim Penghargaan Pariwisata Toilet Internasional

Ing taun kaping 2, Penghargaan Pariwisata Internasional Toilet 2018 narik 30 entri ing limang kategori saka papat bawana. Nominasi online global dibukak wiwit 14 Februari nganti 1 Mei 2018.

Penghargaan Pariwisata Toilet Internasional 2018 digawe dening Carolyn Childs lan Bronwyn White, salah sawijining pendiri MyTravelResearch.com. Carolyn lan Bronwyn nganakake riset klompok fokus babagan pengaruh jamban umum ing tujuan pariwisata.

Menilai ditindakake dening Manajer Proyek Clare Whelan ITTA kanggo MyTravelResearch.com, Ken Scott saka ScottAsia Komunikasi, Chris Flynn saka Asosiasi Perjalanan Pasifik Asia, Bill Forrester of Travability, Chris Veitch (Konsultan Pariwisata sing Bisa Diakses Internasional), Mark Wilson of Wisdom (Desain Sponsor Penghargaan), Sue Hodges saka SHP, Giovanna Lever saka Sparrowly Group, Steve Rosa saka Pariwisata Highlands Selatan (Penghargaan Kontributor Ekonomi Terbaik ITTA 2017), Jodie Teaken saka Qantas, lan Dick Teaken (Ketua Hakim lan panulis buku mbesuk ing jamban).

Hadiah: Pemenang umum (jamban bertema James Bond ing Piz Gloria, Murren, Swiss) bakal nampa sumbangan $ $ 2000 sing disumbang kanggo Dina Toilet Dunia jenenge lan salinan saben publikasi riset MyTravelResearch.com ing taun 2018 (regane $ 8000) , lan akses menyang acara riset pariwisata. Pemenang kategori liyane bakal nampa sing padha, disuda sumbangan kanggo Dina Toilet Sedunia.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.