Draft otomatis

Waca kita | Rungokake kita | Watch kita | Gabung Acara Langsung | Pateni Iklan | Live |

Klik ing basa sampeyan kanggo nerjemahake artikel iki:

Afrikaans Afrikaans Albanian Albanian Amharic Amharic Arabic Arabic Armenian Armenian Azerbaijani Azerbaijani Basque Basque Belarusian Belarusian Bengali Bengali Bosnian Bosnian Bulgarian Bulgarian Catalan Catalan Cebuano Cebuano Chichewa Chichewa Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Chinese (Traditional) Corsican Corsican Croatian Croatian Czech Czech Danish Danish Dutch Dutch English English Esperanto Esperanto Estonian Estonian Filipino Filipino Finnish Finnish French French Frisian Frisian Galician Galician Georgian Georgian German German Greek Greek Gujarati Gujarati Haitian Creole Haitian Creole Hausa Hausa Hawaiian Hawaiian Hebrew Hebrew Hindi Hindi Hmong Hmong Hungarian Hungarian Icelandic Icelandic Igbo Igbo Indonesian Indonesian Irish Irish Italian Italian Japanese Japanese Javanese Javanese Kannada Kannada Kazakh Kazakh Khmer Khmer Korean Korean Kurdish (Kurmanji) Kurdish (Kurmanji) Kyrgyz Kyrgyz Lao Lao Latin Latin Latvian Latvian Lithuanian Lithuanian Luxembourgish Luxembourgish Macedonian Macedonian Malagasy Malagasy Malay Malay Malayalam Malayalam Maltese Maltese Maori Maori Marathi Marathi Mongolian Mongolian Myanmar (Burmese) Myanmar (Burmese) Nepali Nepali Norwegian Norwegian Pashto Pashto Persian Persian Polish Polish Portuguese Portuguese Punjabi Punjabi Romanian Romanian Russian Russian Samoan Samoan Scottish Gaelic Scottish Gaelic Serbian Serbian Sesotho Sesotho Shona Shona Sindhi Sindhi Sinhala Sinhala Slovak Slovak Slovenian Slovenian Somali Somali Spanish Spanish Sudanese Sudanese Swahili Swahili Swedish Swedish Tajik Tajik Tamil Tamil Telugu Telugu Thai Thai Turkish Turkish Ukrainian Ukrainian Urdu Urdu Uzbek Uzbek Vietnamese Vietnamese Welsh Welsh Xhosa Xhosa Yiddish Yiddish Yoruba Yoruba Zulu Zulu

Pariwisata Estonia nglaporake cathetan anyar ing nomer pengunjung museum

0a1a-56
0a1a-56
Avatar
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Kunjungi Estonia nglaporake cathetan anyar ing pengunjung museum ing 2017. Kanggo kaping pisanan, luwih saka 3.5 yuta kunjungan museum direkam, 50,000 luwih akeh tinimbang ing taun 2017.

Museum terus misuwur banget ing kalangan turis sing ngunjungi Estonia lan 35% kunjungan sing direkam yaiku pengunjung manca negara.

Saindhenging 2017, ana 2,659 kunjungan museum saben 1,000 jiwa ing Estonia. Miturut Grup Statistik Museum Eropa (EGMUS), iki minangka salah sawijining tokoh paling dhuwur ing Eropa.

Jumlah kunjungan paling dhuwur kacathet ing kabupaten Harju (1.7 yuta), ing dununge Tallinn, disusul karo Tartu lan kabupatene, kanthi 900,000 kunjungan, banjur kabupaten Lääne-Viru kanthi 230,000 kunjungan. Ana 242 museum ing Estonia, wiwit budaya desa tradisional lan sejarah Soviet nganti seni internasional.

Annely Vürmer, direktur Dewan Pariwisata Estonia, ujar: "Estonia nawakake akeh turis, saka museum kelas internasional lan alam sing luar biasa nganti panganan sing apik lan wong sing nyenengake. Warta apik tenan kanggo sektor pariwisata manawa museum kita nampa jumlah pengunjung ing 2017 lan Visit Estonia bakal terus ndhukung industri kasebut lan ningkatake Estonia menyang jagad iki minangka papan sing apik kanggo dikunjungi. ”

Ing ngisor museum paling populer ing Estonia:

Museum Seni Kumu, Tallinn

Musiyum seni paling gedhe lan paling canggih ing negara kasebut, Museum Seni Kumu dibukak ing taun 2006, nyedhiyakake Tallinn kanthi ajang kelas internasional kanggo seni kasebut. Kultus budaya budaya sing paling penting, Kumu dadi galeri nasional Estonia lan uga pusat seni kontemporer. Kumu nampilake karya seni sing digawe Estonia wiwit abad kaping 18 nganti abad 21. Komplek kasebut dhewe minangka karya seni lan dianggep dadi karya arsitektur modern. Kurva lan sudhut sing cetha ditandhani struktur tembaga lan watu gamping, sing dibangun ing sisih watu karang watu gamping. Ing taun 2008 Kumu nampa 'Penghargaan Museum of the Year Eropa'.

Museum Nasional Estonia, Tartu

Dumunung ing tilas lapangan udara Soviet lan didegake ing taun 1909 ing pinggiran Tartu, kutha paling gedhe nomer loro ing Estonia, museum iki dikhususake kanggo etnografi Estonia lan warisan rakyat. Liwat pameran lan tampilan interaktif, para pengunjung bisa ngerti babagan urip saben dinane wong Estonia sajrone pirang-pirang abad. Bangunan kasebut nggambarake garis lurus saka landasan pacu bali menyang kutha. Sisih kaca, sing dicithak nganggo pola putih, dirancang kanggo nggambar wit-witan lan salju ing saubenge.

Pelabuhan Lennusadam Seaplane - Museum Maritim Estonia, Tallinn

Museum kasebut nyritakake sejarah maritim Estonia nganggo basa visual modern. Dumunung ing plabuhan pesawat lawas, Lennusadam nawakake kesempatan kanggo para pengunjung ndeleng sawetara kapal lan kapal selam sing luar biasa, uga kolam renang sing bisa numpak kapal miniatur. Kamar pengalaman arkeologi ing jero banyu ngenalake pengunjung ing jurang sing apik banget liwat layar sing digambarake interaktif gedhe lan U-Cat, robot ing jero banyu Estonia dhewe - sing kudu dikunjungi saben penggemar teknologi.

Museum Sel KGB, Tartu

Museum Sel KGB minangka salah sawijining museum paling apik lan apik ing Estonia, sing didhasarake kanggo kejahatan rezim Komunis lan gerakan perlawanan Estonia. Dibukak ing taun 2001 ing Tartu, museum kasebut disimpen ing ruang paling ngisor saka bekas bangunan KGB, nalika taun 1940-1954, warga sipil ditahan. Iki nyritakake babagan ewonan wong sing ora bersalah sing ngliwati sel kasebut nalika mlebu ing kunjara utawa kamp penjara ing Siberia.

Museum Kota Tallinn, Tallinn

Museum Kota Tallinn nampilake sejarah kutha wiwit abad kaping 13 nganti saiki, mapan ing omah pedagang abad pertengahan 14, museum lengkap iki nyedhiyakake perkenalan sejarah Tallinn sing apik banget. Liwat gambar, swara lan barang sing beda-beda, para tamu ngerti kepiye carane wong-wong urip ing Tallinn ing wektu sing beda-beda. Program video lan slide ngenalake kedadeyan revolusioner ing abad kaping 20, crita perang bergolak, penjajahan Soviet, lan pungkasane kamardikan maneh Estonia.