Asosiasi Warta Breaking News Internasional Breaking News Korea Selatan Warta Breaking Travel budaya Warta Pamrentah Hak-hak manungsa News Warta Breaking Korea Lor wong Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur

Siji Korea ing olahraga: Pariwisata sabanjure?

Korea-Olahraga
Korea-Olahraga
ditulis dening editor

Olahraga minangka faktor penyatuan. Jangkrik wis nggawe kamulyan ing hubungan India lan Pakistan, mula bisa uga basket bisa uga nindakake Korea Selatan lan Korea Selatan. Presiden Trump mbukak lawang kanggo hubungan kekancan liwat bola basket, lan ora dadi rahasia manawa pimpinan Korea Utara Kim Jong-un seneng basket.

Trump lan Kim duwe kanca umum ing olahraga basket. Bintang olahraga AS, Dennis Rodman, pemain basket profesional sing wis pensiun, lunga menyang Singapura kanggo salaman karo kaloro pimpinan kasebut nalika puncak sejarah kasebut.

Korea Utara lan Korea Selatan setuju nganakake dolanan basket sing ramah ing Pyongyang tanggal 4 Juli lan ing Seoul musim gugur iki, lan dheweke pengin nggawe tim gabungan kanggo melu ing Asian Games 2018 sing bakal teka ing Agustus ing Palembang ing Indonesia.

Sajrone upacara pembukaan lan penutupan Asian Games, 2 tim kasebut bakal padha maju dadi siji tim gabungan kanthi bendera gabungan sing bakal nampilake semenanjung Korea lan lagu tradisional Arirang minangka lagu saka jeneng Korea kanthi nggunakake singkatan saka "COR . " Iki bakal dadi kaping 11 nalika tim Korea gabungan bakal maju bebarengan ing acara multi-olahraga internasional.

Minggu iki ana delegasi Korea Selatan ngunjungi Komplek Perindustrian Kaesong, dina Selasa lan Rebo, kanggo nggarap kantor penghubung lintas batas, lan sadurunge dina Senen kasebut, ana kesepakatan babagan olahraga lintas batas digawe ing Peace House ing Panmunjom, kaya sing dilaporake dening Menteri Budaya, Olahraga lan Pariwisata.

Palang Merah bakal nggelar diskusi ing dina Jumuah kanggo ngrembug babagan reuni kulawarga sing dipisahake karo Perang Korea udakara 70 taun kepungkur.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.