Asosiasi Warta Ngilangi Berita Fiji Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Pamrentah News tanggung jawab Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur

Organisasi Pariwisata Dunia: Obrolan babagan perubahan iklim

Pilih basa sampeyan
iklim-grapyak-1
iklim-grapyak-1
ditulis dening editor

Nambah swarane kanggo negara tuan rumah, Sekretaris Jenderal Organisasi Pariwisata Dunia (UNWTO) Pak Pololikashvili nyengkuyung kemitraan lan insentif sing luwih kuat kanggo pamrentah, bisnis, lan turis sing penting banget kanggo mbentuk upaya aksi iklim.

Pololikashvili, njaluk sektor pariwisata njupuk tindakan luwih akeh kanggo nglawan perubahan iklim lan kerugian keanekaragaman hayati nalika rapat kaping 30 Komisi kanggo Asia Selatan lan Asia-Pasifik ing Fiji (18-20 Juni 2018).

Sekretaris Jenderal UNWTO uga negesake manawa kabijakan sing apik kudu dibangun adhedhasar bukti sing akurat, sing mbutuhake sektor pariwisata kanggo ngukur pengaruhe marang keberlanjutan - nalika ngakoni kemajuan wis digawe ing babagan iki, kalebu pangembangan kerangka statistik UNWTO kanggo ngukur sustainable pariwisata

Pratelan kasebut digawe minangka bagean saka seminar regional babagan pengaruh pariwisata tumrap upaya pembangunan berkelanjutan ing wilayah kasebut lan global, dianakake minangka bagean saka rapat ing kutha Nadi Fijian. Seminar kasebut nampilake dialog jero babagan kabijakan pariwisata, kemitraan lan investasi bisa ngatasi perubahan iklim lan kerugian biodiversitas.

Iki minangka rapat Komisi Bersama pertama sing dianakake ing negara pulau Pasifik. Rapat lan seminar kasebut negesake perlune negara-negara berkembang supaya bisa kolaborasi ing kabijakan sing bisa ditindakake, kanthi asil sing bisa diukur, kanggo ngatasi perubahan iklim lan perlindungan biodiversitas ing sektor pariwisata. UNWTO uga janji bakal nambah kesadaran luwih lanjut babagan pengaruh lan efek perubahan iklim ing pariwisata liwat pembangunan kapasitas lan kesempatan pendidikan.

"Iki minangka papan sing sampurna kanggo ngobrol babagan perubahan iklim, amarga Fiji tetep ngupayakake upaya ketahanan iklim lan kesinambungan ora mung ing negara kasebut, nanging ing kabeh wilayah. Iki uga dituduhake sajrone KTT Iklim Global COP 23, nalika pamrentah Fiji komitmen kanggo pengembangan pariwisata berkelanjutan minangka alat kanggo ngrampungake perubahan iklim, "ujare Pak Pololikashvili.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.