Argentina Breaking News Asosiasi Warta Warta Breaking Travel Warta Pamrentah News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur

Gagal saka kerusuhan finansial ing Argentina sing duweni pengaruh gedhe ing lelungan

Pilih basa sampeyan
argentina
argentina
ditulis dening editor

Pesenan perjalanan metu ambruk sawise Peso tabrakan ing Mei lan Presiden Argentina Macri njaluk jaminan jaminan kanggo IMF. Pesenan kanggo lelungan saka Argentina menyang negara-negara Amerika Latin liyane (sing duwe bagean paling gedhe ing perjalanan njaba Argentina, yaiku 43%) mudhun saben taun 26.1%.

Pungkasan kerusuhan finansial Argentina duweni pengaruh gedhe ing lelungan menyang negara kasebut, miturut tokoh paling anyar saka ForwardKeys sing prédhiksi pola lelungan mbesuk kanthi nganalisa 17 yuta transaksi pesenan saben dina.

Total pesenan metu internasional mudhun 20.4%, wis nuduhake kenaikan 8.4% antarane Januari lan April. Tujuan liyane sing paling angel ditemokake yaiku AS lan Kanada mudhun 18.2%, lan Karibia mudhun 36.8%. Kabeh wis ditampilake mundhak nganti wulan April.

Chili dadi dhaptar paling dhuwur ing negara sing nuduhake pesiar paling gedhe wiwit Argentina saben taun, mudhun 50.6%. Kuba mudhun 43.2%.

Temuan kasebut nuduhake negara-negara sing paling bisa kena pengaruh runtuhing perjalanan Argentina, amarga pangsa pasar saka para pengunjung, yaiku Brasil, Paraguay, Uruguay lan Chili, banjur Bolivia, Peru, Cuba lan Kolombia.

Argentina dhewe uga ngalami penurunan mlebu ing antarane para pelancong Amerika Latin sing gugup amarga kesulitan ekonomi saiki. Pesenan sing digawe ing Mei meh 14% luwih murah tinimbang sing digawe ing Mei taun kepungkur.

Ngarep, masalah Argentina bakal tetep ana nalika negara kasebut berjuang kanggo nemokake obat ekonomi. Pesenan kanggo rawuh ing wulan Juni nganti Agustus isih ana 4.9% ing taun kepungkur. Pesenan saka Brasil mung ketinggalan 9%.

Argentina ora dhewekan; kasusahane dikumandhangake ing prospek pariwisata ing Amerika Latin lan Karibia kanthi total, nalika pesenan kanggo wulan Juni, Juli lan Agustus ana 2.0% ing taun kepungkur. Ing Amerika Tengah, kemerosotan kasebut umume disebabake kerusuhan sosial lan gunung berapi Nikaragua ing Guatemala. Ing Karibia sawetara tujuan isih angel pulih saka topan anyar. Chili lan Kuba nandhang alangan pasar sumber penting, Argentina.

CEO lan co-pendiri ForwardKeys, Olivier Jager, ujar: "Aku ana ing Buenos Aires mung rong wulan kepungkur lan kabeh rame, nanging dumadakan, Argentina ngalami kekayaan sing akeh banget. Sajrone patang wulan pisanan taun iki, tuwuhing lelungan mlebu lan njaba banget sehat, nanging ing wulan Mei kabeh owah. Biasane ambruk ing mata uang negara kasebut bakal nyebabake akeh pesenan amarga tujuane dadi nilai sing luwih apik kanggo pengunjung internasional. Nanging, penurunan parah sing dipicu dening krisis ekonomi lan politik domestik, bisa uga duwe pengaruh sing suwalike lan ngilangi pengunjung, paling ora ing jangka pendek. Aku pengin bisa nuduhake rebound nanging saiki ora ana bukti sing jelas. "

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.