Warta Breaking Travel Industri Hospitality Investments Warta Breaking Nigeria Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur

Ekspansi hotel Afrika Barat: Nigeria, Cote d'Ivoire, Cape Verde

Marriott-1
Marriott-1
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Nigeria nduweni jabatan penting kanggo pangembangan hotel ing Afrika Kulon sanajan sithik dikurangi taun kepungkur, miturut survey pipa hotel tahunan sing berpengaruh regional.

Print Friendly, PDF & Email

Nigeria nduweni jabatan penting kanggo pangembangan hotel ing Afrika Kulon sanajan sithik dikurangi taun kepungkur, miturut survey pipa hotel tahunan sing berpengaruh regional.

Rincian survei kasebut nyakup kabeh Afrika, bakal dadi salah sawijining diskusi utama ing konferensi ing Kenya sing bakal teka.

Nigeria, raksasa Afrika, duwe pipa paling gedhe ing Afrika Kulon (lan nomer 2 paling gedhe ing bawana), kanthi konsentrasi ing Lagos lan Abuja, ibukutha komersial lan politik. Nanging, ana sawetara transaksi sing ditandatangani ing kutha-kutha liyane, kayata Enugu, Port Harcourt, Onitsha lan Benin City. Kecepatan nggawe kesepakatan ing Nigeria wis saya mudhun, mung ana 6 transaksi sing ditandatangani ing 2017 dibandhingake 10 ing 2015 lan 2016, minangka refleksi saka kahanan ekonomi ing negara kasebut. Pangembangan pipa hotel ing babagan total kamar sing direncanakake kanggo Nigeria mudhun 5.1% ing taun kepungkur, nanging isih ana 4,146 kamar sing lagi dibangun, saka total 9,603 ing 57 hotel.

Langkah sing apik banget digawe dening Cote d'Ivoire, pindhah menyang limang negara paling dhuwur ing Afrika Kulon kanthi 10 hotel anyar ing pipa, kenaikan 205.7% ing taun kepungkur - 549 saka total 1,830 kamar ana ing situs kasebut. Kabeh hotel sing direncanakake ana ing Abidjan, didhukung dening pirang-pirang transaksi sing ditandatangani dening AccorHotels lan dening Marriott. Iki nuduhake kapercayan ing negara kasebut nalika bali menyang demokrasi, sawise pirang-pirang taun perang saudara, nggawe stabilitas ekonomi lan politik, kanthi ramalan IMF pertumbuhan PDB 7.4% ing taun iki, minangka salah sawijining sing paling dhuwur ing bawana.

Cape Verde tetep tuwuh kanthi 2,710 kamar saiki, nganti 15.3% ing taun kepungkur. Sao Vincente nyathet 28% pipa negara kasebut. Perkembangan liyane yaiku ing Boa Vista, Mindelo, Praia, Sal lan Santiago.

Senegal, kanthi 17 hotel ing pipa kasebut dadi pemain liyane sing kuat, munggah 16.2% persen taun kepungkur ing babagan kamar - 80% ing Dakar. Sisane ana ing Cap Skirring lan Mbour.

 

Marriott isih dadi kepala ing wilayah kasebut - 26 hotel sing direncanakake kanthi 5,354 kamar, nganti 25% ing taun kepungkur. Louvre uga pindhah - pitung hotel kanthi 807 kamar, mundhak 83%.

Secara total, rantai kasebut nuduhake kenaikan 10% ing 2017 kanthi 22,680 kamar pipa ing Afrika Kulon.

Laporan pipa taun iki, saiki wis 10 taunth edhisi, duwe 41 kontributor, nglaporake 418 tawaran liwat 100 merek ing saindenging Afrika. Kinerja taun-taun kanggo Afrika kanthi sakabehe ing taun 2018 nuduhake tuwuhing pertumbuhan, nanging luwih bisu tinimbang taun-taun pungkasan - 25% tuwuhing jumlah kamar pipa ing 2015; 19% ing 2016, lan 13% ing 2017, padha karo pertumbuhan 13.5 persen ing taun 2018.

Sumber: Konsultasi Tarsh

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.