Asosiasi Warta Awards Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis budaya Warta Breaking Jordan Warta Industri Rapat News wong Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan

Pemenang Institut Damai liwat Penghargaan Pariwisata ngumumake

0a1a-92
0a1a-92
ditulis dening Kepala Editor Tugas

The Resilience Through Tourism Summit (RTTS) ngumumake pemenang penghargaan Peace Peace Internasional pertama ing donya sing diluncurake kanggo nyorot kontribusi turisme global kanggo kesejahteraan lan perdamaian.

Bebungah anyar kasebut dadi pathokan kanggo ngrayakake nganti tekan ngendi negara lan komunitas wiwit Pratelan Amman babagan Perdamaian Melalui Pariwisata dikonfirmasi ing taun 2000 ing KTT Global IIPT sadurunge.

Yordania dadi tuan rumah ing KTT RTTS, Timur Tengah diwenehi kesempatan pertama sing unik kanggo nampilake kemajuan perdamaian liwat pariwisata ing wilayah kasebut. Ana 28 nominasi sing ditampa saka bisnis lokal, tujuan lan LSM kanthi papat pemenang ing ngisor iki diumumake ing upacara khusus ing KTT:

• Pemenang gabungan - Petra National Trust lan Yordan Sungai Yordania
Damai Kanthi Liwat Penghargaan Peningkatan Mata Pencaharian Komunitas

Didegake ing taun 1989, Petra National Trust (PNT) minangka organisasi non-pemerintah Yordania lan badan integral Yordania ing konservasi, pengawetan, lan manajemen warisan budaya nasional kanthi berkelanjutan - kanthi fokus ing Situs Warisan Dunia UNESCO ing Petra. Wis sukses mengkoordinasi proyek-proyek pelestarian lan studi babagan masalah kayata sistem hidrologi Nabataean, keanekaragaman hayati, stabilitas geofisika Siq, lan lukisan tembok Nabataean sing unik ing Beidha.

Yayasan Sungai Yordania (JRF) didegake ing taun 1995 dening Ratu Mulia Rania Al Abdullah kanthi tujuan umum kanggo nguatake komunitas lan ningkatake keamanan bocah. Diwiwiti karo Proyek Tenun Bani Hamida, saiki dadi bagean saka Program Kerajinan Desain Sungai Jordan (JRD); program sosial ekonomi kanggo wanita kanggo nyediakake kesempatan kerja sing ningkatake rezeki nalika ngembangake pengetahuan lan katrampilan ing produksi kerajinan lan kewirausahaan.

• Pemenang - Asosiasi Jejak Yordania
Damai Kanthi Liwat Penghargaan Keanekaragaman Budaya

Anyar dipilih dening Wisatawan Geografis Nasional minangka salah sawijining tujuan wisata paling apik ing donya, Asosiasi Jejak Yordania wis ngenalake 52 desa sing dilewati kanggo entuk manfaat pariwisata lan menehi penghasilan lan tenaga kerja sing dibutuhake banget kanggo warga lokal. Taun iki ngasilake 70,000 JD sing digunakake langsung kanggo keterlibatan komunitas lokal

• Pemenang - Ecohotels (Feynan Ecolodge)
Damai Kanthi Liwat Penghormatan Pembangunan Berkelanjutan lan Penghargaan Keseimbangan Ekologis
Dioperasikake kanthi pangaruh minimalake ing lingkungan, Feynan Ecolodge nawakake tamu pengalaman unik lan asli nalika menehi kontribusi kanggo konservasi Dana Reserve lan ngewangi komunitas lokal sing mlarat liwat lapangan kerja lan pangembangan bisnis mikro. Utamane, kabeh staf saka komunitas lokal kanthi 50% penghasilan kanggo warga lokal lan kabeh listrik sing digunakake dening Ecolodge digawe dening panel fotovoltaik.

Dr Taleb Rifai, ketua Dewan Penasihat IIPT lan mantan Sekretaris Jenderal UNWTO ujar: "Kita nampa nominasi apik tenan saka macem-macem institusi ing Yordania lan liya-liyane. Saben entri nuduhake komitmen sing apik kanggo nggayuh perdamaian liwat pariwisata lan para hakim duwe tugas sing angel kanggo nemtokake para pemenang - mula sugeng kanggo kabeh wong sing mlebu.

Ngomong babagan Anugrah, Ajay Prakash, Presiden IIPT India ujar, "Nalika ngrembug babagan Ketahanan liwat Pariwisata, penting kanggo ngakoni lan ngapuji bisnis lan organisasi sing nganggep pariwisata minangka kekuwatan, lan sing bisa ngakoni karya, dadi panutan. "

Fiona Jeffery, Pendhiri & Ketua, Just a Drop komentar: "Iki minangka kehormatan minangka Duta Besar Damai Perdamaian Global Melalui Pariwisata kanggo menehi penghargaan babagan penghargaan kasebut. Iki uga nyengsemake standar gaweyan pariwisata teladan sing muncul saka Timur Tengah lan Yordania, yen penghargaan kasebut wis mbantu nyorot lan nuduhake karo saindenging jagad. ”

Penghargaan kasebut dianakake dening Dewan Pariwisata Jordan lan didhukung dening klompok Abdali, Cachet Consulting, perusahaan Travel lan Robin Tauck.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov