Warta Breaking Travel Warta Pamrentah Israel Breaking News Warta Breaking Palestina News Wire Plancongan

Apa Yahudi Amerika Extremis Nuntun Presiden AS Trump?

Abbas_at_UN
Abbas_at_UN
ditulis dening Saluran Media

Apa Perdamaian ing antarane Israel lan Palestina minangka target nyata dening Pamrentah AS saiki ing pimpinan Presiden Donald Trump?

Pembuat perdamaian Amerika yaiku wong-wong Yahudi Amerika sing ditugasake dadi negosiasi dening Gedung Putih. Pembuat perdamaian Amerika iki minangka zionis sing duwe hak. Dheweke minangka tim Presiden AS sing dipercaya Trump bisa nggawe perdamaian ing antarane Israel lan Palestina. Tim Trump nentang solusi rong negara kasebut lan ngidhentifikasi sektor sithik partai Partai Republik AS.

Iki minangka Koran Haaretz ing Israel nyatakake apa sing wis ditulis pribadi.

Referensi kanggo Jared Kushner, Jason Greenblatt lan Duta Besar David Friedman, anggota parlemen senior Arab-Israel Ahmad Tibi negesake manawa tim Trump nentang solusi rong negara kasebut, lan diidentifikasi karo sektor sing paling reklamasi Partai Republik AS.

Ngomong karo Saluran Media, Tibi nyepelekake masalah implisit yen duwe wong-wong Yahudi Amerika dadi negosiator, nanging negesake apa sing dadi keprihatinan ing dalan pro-Palestina wiwit nggawe tim presiden anyar wis jelas: yen latar mburi sayap kanan ekstremis saka telung utusan kasebut ing Timur Tengah minangka validasi gedhe saka pratelan Palestina manawa ora ana siji-sijia sing mumpuni kanggo mediasi proses perdamaian utawa malah melu.

"Dheweke duwe sejarah sing dawa kanggo ndhukung pamukiman ilegal kanthi politik lan finansial," ujare. "Iki dudu babagan kasunyatan manawa dheweke kabeh wong Yahudi, nanging [babagan] ekstremis kasebut."

Dheweke nerangake luwih akeh manawa ana akeh wong-wong Yahudi moderat kanthi sudut pandang "logis" ing AS, nanging amarga sawetara sebab, pamrentah Amerika sing dipimpin dening Trump nunjuk utusan "sayap kanan" saiki.

"Dheweke target kanggo ngubur proyek nasional Palestina, ngrusak impen Palestina kanggo nggawe negara Palestina kanthi Yerusalem Timur minangka ibukutha lan ngilangi hak-hak Palestina," jarene.

Tibi negesake manawa tim Mideast Trump wis ngarahake kabijakan Gedung Putih babagan konflik Israel-Palestina "kanggo ndhukung pendekatan Netanyahu ing wilayah kasebut."

Juru bicara Otoritas Palestina (PA) Nabil Abu Rudeineh negesake marang The Media Line manawa PA kasebut ora menehi keputusan babagan masalah kasebut saka perspektif agama, nanging tinimbang politik.

"Kita urusan karo tim administrasi Amerika minangka wakil saka kabijakan Amerika, dudu agama utawa kapercayan," ujare.

Sanajan dheweke nambah, tim utusan sing saiki duwe ide sing padha karo Israel, lan "terkadang luwih ala."

”Dheweke bisa ngapusi presiden [dadi percaya] manawa mbusak file Yerusalem saka tabel negosiasi bakal ngatasi masalah kasebut; pikiran sing ora ngerti sing ditindakake nggawe kahanan dadi luwih parah, "jarene.

Kanggo tujuan kasebut, Abu Rudeineh negesake, pendekatan kanggo tim utusan Trump sing ditindakake wiwit wiwitan tugas nggawe kesenjangan sing jelas antarane dheweke lan presiden.

"Trump yakin karo solusi rong negara kasebut, nanging time mesthi ora."

Kajaba iku, dheweke negesake manawa PA duwe posisi sing kuat kanggo urusan karo pamrentahan Amerika "adhedhasar solusi rong negara sing njamin negara Palestina mbesuk kanthi Yerusalem Timur dadi ibukutha."

Ing wawancara anyar karo The Media Line karo Saeb Erekat, kepala Komite Eksekutif Organisasi Pembebasan Palestina, Erekat nggambarake tim Trump menyang Timur Tengah "bias".

Dheweke nerangake manawa proses perdamaian kasebut tegese nganggep PLO minangka organisasi teroris, nyuda bantuan kanggo para pengungsi Palestina, mindhah kedutaan AS menyang Yerusalem lan negesake manawa pemukiman kasebut wis ora ilegal maneh, mula "pamrentah Amerika wis bisa ngatasi aku ing posisi minangka negosiator sing ora bisa ilang, ”jarene.

"Iki minangka kegagalan ing abad kasebut, dudu kesepakatan paling anyar," ujare Husam Zomlot, kepala misi Palestina menyang Amerika Serikat marang The Media Line. Dheweke negesake manawa tim pamrentah Amerika menyang Timur Tengah wis nggawe "kesepakatan utama" dadi "kegagalan pungkasan" kanthi nggunakake ideologi Netanyahu nalika ora duwe ilmu lan pengalaman ing politik.

"Perdana menteri Israel ngalahake dheweke [utusan Mideast Amerika] kanthi kesalahan strategis sing gedhe," ujare Zomlot, merujuk marang pamindhahan kedutaan AS lan ngiringan bantuan menyang Badan Bantuan lan Kerja PBB minangka "ngrungokake crita kasebut tanpa crita liyane. . "

Dheweke njlentrehake, sajrone pirang-pirang taun, posisi Amerika sejarah ing konflik Israel-Palestina kanggo solusi rong negara kanthi resolusi internasional. Zomlot ujar luwih dhisik manawa "owah-owahan dumadakan" ing kabijakan Amerika ora makili ide umum Amerika utawa opini publik AS.

Bubar, ing sawijining wawancara langka karo koran Palestina Al-Quds - sajrone tur regional limang negara karo koloni Greenblatt menyang Timur Tengah - Kushner negesake pentinge golek solusi sing nglindhungi martabat Palestina lan entuk negara Palestina kanthi sisih wétan Yerusalem minangka ibukutha. Kushner ujar manawa "kesepakatan-abad" bakal siyap "enggal," menehi pamrentah manawa Amerika meh rampung ngrumusake.

Nanging, dheweke ora yakin apa Abbas duwe "kemampuan kanggo, utawa gelem, kepengin ngrampungake kesepakatan," jarene.

SOURCE: http://www.themedialine.org/top-stories/arab-israeli-lawmaker-writes-team-trump-problem-is-extremist-american-jews/

 

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Saluran Media