24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Warta Breaking Travel Warta Breaking Islandia Olahraga Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur

Islandia Pariwisata: Kepiye yen ngunjungi kolam renang ing Islandia?

ICEPOOL
ICEPOOL
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Berenang ing Islandia dudu sing dipikirake para pengunjung babagan ngunjungi Negara Pulo Eropa sisih lor iki. Cuaca sing adhem, srengenge tengah wengi, gunung-gunung es sing endah dadi sing dakpikirake.

Nanging, miturut Monitor Islandia, salah sawijining prekara paling penting sing kudu ditindakake nalika lelungan ing Islandia yaiku mandi ing kolam renang lokal. Saben komunitas duwe papan mandhi anget dhewe, yaiku ing aula olahraga gedhe utawa ing kabin cilik.

Kolam renang Húsafell nggambarake salah sawijining hiburan paling populer ing swarga alam ing wilayah kasebut. Kaping pisanan dibukak ing taun 1965 nanging saiki wis direnovasi lan saiki duwe loro kolam renang, rong bak air panas lan banyu cilik.

Kolam renang Húsafell minangka sing paling larang ing dhaptar iki.

Permata sing didhelikake ing flora kolam, Lýsuhólslaug ing semenanjung Snæfellsnes ora kaya liyane. Bisa uga ora katon kaya sing dipeluk nganti perengan ing Staðarsveit nanging banyune mineral terus saka bumi lan dipercaya sehat, tenang lan marasake awakmu. Ora ana bahan kimia, kayata klorin, sing dicampur ing banyu.

Nalika ing Drangsnes, ing sisih kulon Westfjords, mampir ing bak air panas sing dipasang ing pesisir kudu dilakoni. Diakoni ing bak gratis, nanging lelungan bisa uga pengin ngunjungi kolam renang anyar, dununge ing papan sing apik.

Tampilan apik banget saka kolam renang ing Hofsós liwat Skagafjörður lan pulau Drangey minangka daya tarik sing jelas kanggo para plancong sing pengin ngaso balung sing kesel. Kolam renang dibukak ing wulan Maret 2010 lan diwenehake kanggo kabupaten kasebut dening loro pengusaha, Lilja Pálmadóttir lan Steinunn Jónsdóttir.

Jónasarlaug ing Þelamörk  dijenengi kanggo pujangga Jónas Hallgrímsson. Dibangun ing antarane 1943-1945 lan dadi papan istirahat sing populer kanggo kulawarga sing lelungan ing sisih Lor. Renovasi ekstensif digawe ing taun 2008, kalebu bak banyu panas lan banyu tambahan ditambahake.

Selárdalslaug ing Vopnafjörður rada ora bisa ngetutake trek sing diantemi nanging bakal dadi luwih nyenengake. Dununge ana ing sapinggire kali Selá sing ngliwati jurang sing cethek. Kolam renang dikenal kanthi lingkungan sing apik, udan utawa sumunar. Ing 33 derajat Celsius, kolam renang utama luwih anget tinimbang kolam Islandia sing rata-rata, nanging tamu uga bisa nyebar ing kolam kiddie cethek utawa santai ing bak panas.

Area njobo dening Kolam renang Pulo Westman kepenak, nanging nyenengake. Bocah-bocah lan wong diwasa seneng uga ndhelik tembok pendakian, gelungan basket lan rong luncuran banyu sing ditawakake kolam renang.

Salah sawijining slide kasebut diakhiri karo trampolin sing nempuh perenang munggah ing udara sadurunge mlebu ing mburi kolam gedhe.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.