24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Airlines Airport Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Warta Breaking Eritrea Warta Breaking Ethiopia Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan

Eritrea: Ethiopian Airlines nduduhake perdamaian liwat pariwisata saiki

ET3
ET3
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Luwih saka Airlines Ethiopian sing mabur menyang Eritrea, yaiku konfirmasi perdamaian antarane Ethiopia lan Eritrea. Wis tentrem liwat pariwisata utawa penerbangan.

Dina iki, Ethiopian Airlines ngumumake mlebu ing Asmara, tangga teparo Eritrea, ing penerbangan VVIP sing dipimpin HE Dr. Abiy Ahmed, Perdana Menteri Republik Demokratik Federal Ethiopia.

Nalika ngrameke dina sing apik banget iki ing sejarah, kita pengin perdamaian, persahabatan lan kemakmuran sing paling apik kanggo masarakat Eritrea lan Ethiopia.

Kita ngarep-arep ora mung kanggo nyambung Eritrea karo Ethiopia nanging uga kanggo nyambung Eritrea karo luwih saka 114 tujuan internasional ing 5 bawana karo pesawat modern.

Kutha tapel wates Ethiopia sing katon ala banget yaiku ing perang ing taun 1998 ing antarane Etiopia lan Eritrea, suwene rong taun lan ngrusak loro negara kasebut. 

Wiwit kutha kasebut tetep, sanajan ramshackle, katon ora apik, simbol apik kanggo kaloro negara, utamane amarga sanajan ana Kesepakatan Perdamaian Algiers internasional sing ngetutake gencatan senjata taun 2000, lan nyebabake keputusan Badme bali menyang Eritrea, Ethiopia kanthi defisit tetep dilebokake ing kutha kasebut.

Mula, Badme dadi sumber rancor sajrone pirang-pirang taun suwene pirang-pirang taun, karo pamrentah Ethiopia lan Eritrean padha saling sengit, dene ing sadawaning tapel wates negara kasebut tetep ora ana gandhengane, saben militer ndhelik liyane.

Nanging dumadakan ing wiwitan wulan Juni, Ethiopia ngumumake siyap kanggo tundhuk lan ngetrapake Algiers Peace Accord, salah sawijining tumindak reformis sing durung pernah ana ing taun iki, lan sing ora nuduhake tandha-tandha mudhun wiwit pemilihan April perdana menteri anyar sing wis janji arep njupuk Ethiopia menyang arah sing anyar lan luwih demokratis lan ngarep-arep.

Pamrentah Ethiopia uga ngumumake bakal nampa asil keputusan komisi perbatasan taun 2002, sing menehi wilayah sing regejegan bebarengan dikenal kanthi Segitiga Yirga, ing pucuke Badme, tekan Eritrea.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.