24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Asosiasi Warta Warta Breaking Travel budaya Rwanda Breaking News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur

Pariwisata ing Rwanda: Napa Rwanda dadi tujuan safari utama ing Afrika Wétan?

Rwanda-1
Rwanda-1
ditulis dening editor

Rwanda kalebu tujuan utama kanggo para safari ing Afrika. Napa bangsa iki dadi papan sing populer kanggo dikunjungi?

Print Friendly, PDF & Email

Nalika nerangake preinan safari, ana macem-macem pilihan ing Afrika, utamane ing bagean wétan saka bawana gedhe iki. Nanging, sanajan kabeh kompetisi sing diadhepi, Rwanda kalebu tujuan utama kanggo para safari.

Nopo iki Coba wawasan ing ngisor iki, lan sampeyan bakal ngerti sebabe bangsa iki dadi papan sing paling populer kanggo dikunjungi.

Nduweni wilayah sing apik

Rwanda ngarani bangsane 'tanah sing sewu bukit' - sawise teka, sampeyan bakal ngerti apa sing diarani. Ing endi wae sampeyan lunga, sampeyan bakal dikepung karo medan sing dobel sing bakal dadi gambar meh kabeh kewan sing sampeyan potret. Yen sampeyan gabung karo loro, sampeyan bakal duwe kesempatan kanggo njupuk foto pemenang penghargaan kanggo tur Rwanda sajrone sampeyan lelungan.

Lansekap biasane apik kanthi cara sing alus, nanging ora mesthi - rantai gunung berapi Virunga nguwasani langit ing sisih Lor-kulon, kanthi Gunung Karisimbi sing luwih dhuwur ing jarak meh 15,000 kaki ing ndhuwur permukaan laut.

Uga ana akeh tlaga, kanthi tlaga Victoria minangka sing paling utama - kanthi jerone luwih saka 1,500 kaki, kalebu salah sawijining tlaga paling jembar ing donya lan omah kanggo anggota kewan kewan kasebut.

Rwanda minangka negara sing gampang dilayari

Ukuran sing bisa dibandhingake karo Albania, Rwanda minangka negara sing gampang dilayari. Conto utama iki: Kigali dununge sajrone telung jam adoh saka Taman Nasional Volcanoes.

Ana ing kene akeh gorila gunung Rwanda sing bisa ditemokake - iki nggawe gampang ngilangi sorot iki supaya sampeyan bisa njupuk sorotan liyane kanggo negara sing kompak lan apik ing Afrika Wétan iki.

Dhukungan kanggo wong LGBT

Abad 21 wis ndeleng komunitas LGBT nggawe langkah gedhe kanggo toleransi lan ditampa ing saindenging jagad. Sedih, akeh wilayah ing Afrika sing ketinggalan, nanging dudu Rwanda.

Beda karo tangga teparo, Rwanda ora duwe undang-undang diskriminatif sing target homoseksual, nanging luwih adoh saka iku.

Ing 2011, negara iki minangka salah siji saka enem negara ing Afrika sing mlebu pratandha PBB sing ngutuk kekerasan homophobic tumrap wong LGBT ing saindenging jagad.

Ing 2017, dheweke uga nindakake pernyataan sing ngutuk negara-negara sing mateni pasangan seks sing padha amarga nindakake hubungan seksual.

Nalika Rwanda bisa uga ora sampurna babagan masalah panrima LGBT, luwih adoh saka tangga teparo karo negara-negara liyane ing saindenging jagad iki.

Omah gorila gunung silverback sing angel dipahami

Taman nasional gunungapi Rwanda nglindhungi luwih saka 500 gorila gunung sing jumlahe mundhak ing taun-taun pungkasan. Rwanda nawakake 10 kulawarga gorila sing wis biasa ing taman nasional Volcanoes sing kasedhiya kanggo dilacak kabeh taun. Rwanda wis dadi tujuan sing luwih populer amarga turis gampang tekan taman nasional gorila kanthi mung 2 jam perjalanan saka bandara internasional Kigali.

Ana ing taman nasional Volcanoes ing ngendi Dian Fossey njupuk film dokumenter sing misuwur, Gorillas ing Mist, ing taun 1967. Sanajan dheweke dipateni dening pemburu liar ing taun 1980-an, sawijining nirlaba digawe amarga warisane wis wiwit kerja bareng karo pamrentah kanggo mbantu pedunung spesies primata sing megah kasebut.

Yen sampeyan mutusake mriksa, siyap-siyap golek reged - gorila bisa dadi bisnis sing ora tumoto, kanthi grumbulan grumbulan lan nggeser lereng mudha sing dibutuhake supaya bisa nemokake ing papan cadangan kasebut.

Pengorbanan iki lan ragad sing cukup sampeyan kudu mbayar mengko ing pungkasan, amarga padha tentrem lan toleran wong sing ndeleng kegiyatane anggone ngurmati papane. Ngerti iki, apa wae sing dijaluk karo pandhuan, lan sampeyan bakal bisa nemu pengalaman sing luar biasa.

Akeh kewan unik liyane sing uga bisa ditemokake ing kene

Aja ilang alas kanggo wit nalika njelajah Rwanda - luwih akeh sing bisa dideleng ing kene tinimbang gorila gunung. Contone, Taman Nasional Akagera minangka cadangan sing dadi mamalia Lima Besar ing Afrika - singa, gajah, badhak, macan tutul, lan kebo. Uga akeh hippo, buaya, lan zebra, uga 483 spesies manuk sing diidentifikasi.

Pengin mirsani simpanse nalika muter-muter saka cabang menyang cabang liyane ing habitat alami? Taman Nasional Hutan Nyungwe minangka papan sing arep dituju, amarga warisan iki misuwur amarga spesies primata iki.

Negara kasebut duwe sejarah sing apik

Yen sampeyan ora sibuk njupuk fauna ing negara iki lan mujur nengen sing dramatis, luangake wektu ing Kigali kanggo nyapu latar mburi Rwanda. Iki minangka salah sawijining sing akeh munggah-mudhun, wiwit saka pirang-pirang generasi suku sing bebarengan urip bebarengan kanthi harmoni nganti genosida Rwanda sing kondhang, sing nganti ana yuta yuta Hutus tiwas ing taun 1994.

Papan sing paling apik kanggo sinau sejarah Rwanda yaiku Kigali Memorial Genocide lan Museum Nasional Rwanda - gumantung karo jadwal sampeyan, sampeyan bisa menehi wektu kanggo institusi kasebut ing wiwitan utawa pungkasan kunjungan sampeyan ing Rwanda.

Negara kasebut aman banget

Sanajan nggegirisi saka Perang Sipil Rwandan lan pembunuhan genosida, bangsa iki sejatine minangka negara sing paling aman ing Afrika. Jarang keprungu yen ana tindak pidana tumrap wong asing ing kene - anggere sampeyan ngati-ati ing negara sampeyan, ora ana prekara sing kudu sampeyan kuwatir.

Ditulis dening Belinda Mateega sing kerja bareng Wild Rwanda Safaris, operator perjalanan adhedhasar Rwandan sing nyedhiyakake safari trekking gorila sing terjangkau, sing disesuaikan karo kebutuhan pengunjung, tanggal perjalanan, lan anggaran.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.