Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Breaking Zambia News News tanggung jawab Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Singapur

Tender sing curiga dadi skandal ciping hippo Zambia

0a1a-40
0a1a-40
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Usul culling hippo sing diusulake ing Lembah Luangwa sing misuwur ing donya duwe proses tender sing angel banget.

Print Friendly, PDF & Email

Usul hippo hippo sing diusulake ing Lembah Luangwa sing misuwur ing donya duwe proses tender sing cerdik lan katon minangka upaya Pamrentah Zambia kanggo nutupi kontrak sing salah.

Iki miturut sumber sing cedhak karo Departemen Taman Nasional lan Margasatwa (DNPW), ujar manawa Departemen Pertahanan dituntut dening Mabwe Adventures Limited, perusahaan berburu kasebut dikontrak kanggo nglakokake cull. Putusan pengadilan sing bubar milih Mabwe nyengkuyung mundur departemen ing keputusan anti-cull 2016 supaya ora mbayar ganti rugi, ujare sumber kasebut.

Menteri Pariwisata lan Seni Zambia Charles Banda negesake manawa kontrak sing ditandatangani karo Mabwe Adventures ing 2015 isih valid, sanajan operasi Otoritas Margasatwa Zambian (ZAWA) nalika semana dijupuk dening DNPW ing sangisoré Menteri Pariwisata lan Seni.

Flawed saka offset

Kontrak kasebut dianugerahi Mabwe kanthi kahanan curiga. Laporan Parastatal 2017 ing Zambia ora mung ana kesalahan karo tender Mabwe, nanging uga negesake manawa ana 81 108 Zambian Kwacha (udakara R110 000) sing dibayangke dening Mabwe menyang ZAWA.

Laporan kasebut ndhawuhi ZAWA, saiki DNPW, "supaya ora sengaja nglirwakake prosedur Pamrentah [lan] kanggo ngirim laporan latihan ciping hippo sing nuduhake jumlah kuda nil uga dokumentasi pendhukung sing nuduhake jumlah sing dibayar menyang ZAWA kanggo verifikasi audit , sawise perkara kasebut disaranake ditutup. "

Asosiasi Safari Luangwa lokal (LSA) uga nambah keprihatinan babagan tender curiga ing surat sing diarahake menyang Menteri Pariwisata lan Seni taun kepungkur, ujar manawa pejabat lan asosiasi safari lokal ora "ngerti iklan Tender umum kanggo ngilangi kuda nil" .

Miturut sumber DNPW, pejabat satwa lokal ing wilayah Luangwa isih ngupayakake mbatalake kontrak culling amarga ora ngetutake saluran hukum, lan ora nimbang-nimbang panelitian ilmiah babagan manajemen konservasi.

Kontradiksi data ilmiah khusus wilayah

Keputusan kanggo mbatalake kanthi efektif ngidini para pamburu piala Afrika Selatan menyang Lembah Luangwa sing misuwur ing donya bisa mburu paling ora 1250 kewan - 250 hippo saben taun sajrone limang taun sabanjure nganti taun 2022.

Miturut Banda, "alasane kanggo ngilangi kuda nil yaiku kanggo ngontrol populasi hippo ing Kali Luangwa supaya bisa njaga papan sing cocog kanggo spesies akuatik lan satwa liyane." Wabah anthrax, digabungake karo udan deres, uga nyumbang kanggo keputusan DNPW kanggo ngilangi.

Para ilmuwan kalebu saka Otoritas Margasatwa dhewe ing Zambia ora setuju.

Kertas sing diterbitake ing Jurnal Internasional Keanekaragaman Hayati lan Konservasi ing taun 2013 dening Dr Chansa Chomba, sing dadi kepala Departemen Riset, Perencanaan, Informasi lan Layanan Hewan kanggo ZAWA nalika semana, nyimpulake manawa culls ora efektif kanggo ngontrol populasi hippo. Kasunyatane, panliten nemokake manawa culling luwih stimulasi tuwuhing penduduk ing Luangwa.

"Tumindak culling ngilangi keluwihane pria lan mbebasake sumber daya kanggo wanita wanita sing isih ana, sing nyebabake tambah lair […] tinimbang nyuda tingkat pertumbuhan populasi", ujare riset ilmiah lan peer-review.

Pratelan 'ancaman anthrax' uga kurang. Kelompok konservasi lokal ujar manawa "ora ana bukti yen culling bakal nyebabake pengaruh anthrax musiman. Ing setaun yen tingkat udan lan tuwuh vegetasi wis normal, ora ana bukti yen ana kewan sing sehat bakal nyegah wabah anthrax mbesuk. "

Marang perjanjian konsesi lan pariwisata

Pejabat berwenang mburu ing wilayah kasebut prihatin, ujar manawa "sing diarani cull ana kontras langsung karo kabeh konsesi berburu safari ing sadawane Lembah Luangwa." Miturut perjanjian Safari Hunting Concession, para pemangku kepentingan ora sah ngundang pihak njaba menyang wilayah kasebut kanggo golek komersial.

Pendhiri lan pamilik Mabwe Adventures Leon Joubert negesake, yen mburu hippo bakal efektif ing kali, sing ora ana ing wates Taman Nasional utawa konsesi mburu. Dheweke ujar manawa "yen Taman Nasional pengin mburu ing Taman Nasional, dheweke bisa mburu kali."

Prekara sing ditemtokake dening penyembelihan massal ing Taman Nasional sing mesthine dilindhungi bakal mbatesi upaya konservasi ing Taman Nasional ora mung ing Zambia, nanging ing Afrika liyane. "Konsekuensi negatif kanggo ewonan hippo lan reputasi Zambia minangka tujuan wisata satwa ora bisa diremehake," Lair Bebas ngelingake.

Marcel Arzner, klien safari fotografi sing asring lan dawa sing wis ngentekake ewonan sajrone telung taun suwene lelungan menyang wilayah kasebut, mbatalake kunjungan sing bakal teka amarga ora ana. "Batalanku kanggo plancongan mbesuk bakal diterusake wong liya. Pengaruh negatif ing industri pariwisata Zambia bakal mbebayani ”.

Hippos saiki didaftar minangka "Rawan" ing Daftar Abang Uni Internasional kanggo Konservasi Alam (IUCN).

Motivasi dhuwit

Umlilo Safaris, perusahaan mburu Afrika Selatan, saiki ngiklanake moro kasebut kanggo klien atas jenenge Mabwe Adventures, Joubert negesake. Perusahaan iki ngegungake kepiye klien bisa njupuk limang hippo saben plancong lan njaga kewan kewan kasebut. Saben pamburu bakal dikenani biaya nganti $ 14 000 kanggo limang kuda nil, miturut situs Facebook kasebut.

Banda lan Menteri Pariwisata Zambia ora menehi kabeneran sing cukup kanggo wong cilik kasebut, kanthi pidana ngutuk LSM konservasi amarga ora nentang tumindak kasebut sajrone mburu sadurunge saka 2011 nganti 2016.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov