24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Asosiasi Warta Warta Breaking Travel Warta Pamrentah Warta Breaking Kiribati News Pariwisata

Mitra Utama ing Forum Mitra Pengembangan Kiribati

SPTO-Key-Partner-at-Kiribati-Development-Partners-Forum-963x480
SPTO-Key-Partner-at-Kiribati-Development-Partners-Forum-963x480
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Organisasi Pariwisata Pasifik Selatan diundang Pamrentah Kiribati liwat Kementerian Keuangan lan Pembangunan Ekonomi kanggo melu dadi mitra utama ing Forum Mitra Pembangunan, sing dianakake ing Tarawa wulan Juni.

Print Friendly, PDF & Email

Organisasi Pariwisata Pasifik Selatan diundang Pamrentah Kiribati liwat Kementerian Keuangan lan Pembangunan Ekonomi kanggo melu dadi mitra utama ing Forum Mitra Pembangunan, sing dianakake ing Tarawa wulan Juni.

Forum kasebut dipusatkan ing tema 'Investasi ing Saben Wong Kanggo Kekayaan Berkelanjutan, Kesehatan lan Perdamaian liwat Kemitraan'.

"Kanthi pariwisata minangka salah sawijining prioritas utama KV20 (Kerangka Visi 20 Tahun Kiribati), SPTO diidentifikasi minangka mitra utama kanggo melu ing forum kasebut amarga prioritas sing diwenehake Pemerintah anyar babagan pembangunan Kiribati, setya ndhukung negara anggota SIS "ujare Kepala Eksekutif SPTO, Chris Cocker.

Ing pratelan pambuka, Presiden, Taneti Maamau ujar manawa minangka pamrentahan, Kiribati yakin manawa KV20 bakal ngidini pangembangan transformatif kanggo Kiribati lan kudu nggunakake potensi penuh saka sektor perikanan lan pariwisata.

Acara rong dina kasebut dirawuhi dening Manajer SPTO Pengembangan Pariwisata Berkelanjutan Christina Leala Gale lan tujuane kanggo nggabungake mitra pembangunan, donor lan agensi CROP kanggo sinau babagan kemajuan uga prioritas Pamrentah Kiribati ing taun-taun kepungkur lan ijol-ijolan informasi sing bakal ndhukung mobilisasi sumber daya kanggo negara kasebut.

"Salah sawijining asil utama saka partisipasi ing forum kasebut yaiku pangenalan SPTO minangka mitra utama ing Grup Kerja Nasional kanggo Pilar One (Wealth) sing bakal kerja sama karo para pemangku kepentingan nasional (Kantor Pariwisata Nasional Kiribati (KNTO), Air Kiribati, Departemen Budaya, Layanan Sukarelawan NZ ing Luar Negeri lan liya-liyane) kanggo nemtokake langkah sabanjure kanggo nggayuh kesempatan pariwisata berkelanjutan ”ujare Pak Cocker.

Visi Pamrentahan Kiribati jelas, Pariwisata Berkelanjutan lan Perikanan bakal dadi rong sektor utama sing nyengkuyung upaya pembangunan negara kasebut sajrone 20 taun ngarep.

"Pariwisata berkelanjutan kanggo Kiribati bakal ana ing wilayah Warisan Budaya lan Alam lan kita bungah bisa dadi mitra utama minangka peran strategis kanggo mbantu pamrentah Kiribati entuk visi iki" ujare Pak Cocker.

Uga dirembug ing forum kasebut yaiku nguatake layanan telekomunikasi lan transportasi terus menyang pulau-pulau luar sing direncanakake, investasi ing ibukutha manungsa minangka sing paling penting kanggo nyadari transformasi negara kasebut lan tantangan utamane yaiku ndandani pangiriman layanan publik sing ora koheren dadi efisien lan layanan publik sing responsif yaiku pusaté wong.

SPTO pengin matur suwun karo Pamrentah lan Masyarakat Kiribati kanggo koordinasi forum sing apik banget lan keramahan sing apik kanggo SPTO lan mitra pembangunan.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.