Breaking News Internasional Warta Breaking Travel budaya News Rwanda Breaking News Blanja Nganyari Destinasi Plancongan Singapur USA Breaking News

Trump ngumumake perang perdagangan ing Rwanda babagan sandhangan bekas

0a1-33
0a1-33
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Rwanda ngundhakake bea impor kanggo sandhangan bekas saka Amerika saka $ 0.25 dadi $ 2.50 per kilogram, lan arep nglarang impor nganti taun 2019.

Print Friendly, PDF & Email

Amerika Serikat ana ing konflik perdagangan karo Rwanda, negara Afrika sub-Sahara kanthi ekonomi $ 9 milyar. Kenaikan tarif Rwanda ing sandhangan bekas saka AS kanggo ningkatake produksi lokal nggawe pejabat pemerintah Trump gela.

Rwanda ngundhakake bea impor kanggo sandhangan bekas saka Amerika saka $ 0.25 dadi $ 2.50 per kilogram, lan arep nglarang impor nganti taun 2019. Negara Afrika pengin nambah produksi domestik kanthi ekonomi sing isih pulih saka genosida ing taun 1994, sing mateni 800,000 wong, utawa 10 persen saka pedunung.

Genosida Rwanda minangka penyembelihan massa Tutsi negara kasebut dening anggota pamrentah mayoritas Hutu. Ing periode 100 dina wiwit 7 April nganti pertengahan Juli 1994, udakara 70 persen wong Tutsis disembelih.

Keputusan kanggo ngundhakake tarif kanggo sandhangan bekas wis nesu Washington. Ing wulan Maret, Perwakilan Perdagangan AS ngelingake Rwanda yen bakal kelangan sawetara keuntungan miturut Undhang-undhang Pertumbuhan lan Kesempatan Afrika (AGOA), undang-undang perdagangan Washington kanggo Afrika. Omzet perdagangan AS-Rwanda nganggo sandhangan tangan liya mung $ 17 yuta.

"Penentuan presiden negesake komitmen kanggo ngetrapake undang-undang perdagangan lan njamin keadilan ing hubungan perdagangan," Wakil Wakil Perdagangan AS CJ Mahoney ujar, ngelingake Rwanda kudu 60 dina diwajibake. Negara kasebut nolak nglakoni sawise periode sih rahmat rampung.

"Kita dilebokake ing kahanan sing kudu dipilih; sampeyan milih dadi sing nampa sandhangan bekas… utawa milih tuwuh industri tekstil, ”ujare presiden Rwandan, Paul Kagame, marang wartawan wulan Juni. "Kanggo sing dakpengini, milih iku gampang."

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov