Bhutan Breaking News Warta Pamrentah Israel Breaking News News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Rahasia Plancongan Singapur Maneka Warta

Hubungan Bhutan - Israel sing anyar

Draft otomatis
bendera bhutan pixabay
ditulis dening Saluran Media

Bangsa Asia Kidul sing cilik mung duwe hubungan diplomatik karo sawetara negara lan ngukur sukses adhedhasar indeks kebahagiaan nasional

Israel dina Setu ngumumake manawa dheweke wis nggawe hubungan diplomatik karo Bhutan, negara kaping lima sing nindakake sawetara wulan kasebut bareng karo Uni Emirat Arab, Bahrain, Sudan lan Maroko. Nanging Bhutan dudu negara Arab, lan umume wong sing krungu kabar babagan kesepakatan normalisasi bisa uga takon, "Apa Bhutan?"

Duta Besar Israel ing India Ron Malka lan Duta Besar Bhutan ing India Vetsop Namgyel nandatangani perjanjian normalisasi dina Setu wengi. Penandatanganan perjanjian kasebut digawe sawise diskusi rahasia antarane pejabat saka loro negara, kalebu kunjungan timbal balik, ing taun-taun pungkasan kanggo nggawe hubungan diplomatik, miturut menteri luar negeri, sing nyathet yen kerja sama karo Bhutan liwat Divisi Mashav, Badan Pembangunan Internasional Kerja sama. Liwat iki, siswa saka Bhutan teka ing Israel kanggo nampa pelatihan pertanian.

Miturut pratelan gabungan babagan kesepakatan kasebut, negara-negara kasebut ngrencanakake kerja sama babagan pembangunan ekonomi, teknologi lan pertanian. Uga ujar manawa pertukaran budaya lan pariwisata bakal "ditambah".

"Persetujuan iki bakal mbukak luwih akeh kesempatan kanggo kerja sama kanggo entuk manfaat saka kalorone," ujare Malka.

Negara Bhutan ing Asia Kidul, sing dikenal kanthi jeneng "Land Of The Thunder Dragon," minangka negara cilik sing ndhelik ing daratan sing ana ing sisih wétan Himalaya. Watesan karo Tibet ing sisih lor lan India ing sisih kidul lan pedunung kurang saka 800,000. Ibukutha lan kutha paling gedhe yaiku Thimphu. Wilayah negara kasebut udakara 14,824 mil persegi (38,394 kilometer persegi), saukurane kaya ukuran ing negara bagian AS, Maryland.

agama resmi negara Bhutan yaiku Buddhisme Vajrayana, ditindakake nganti telung perempat pedunung negara kasebut. Seprapat liyane saka populasi nindakake agama Hindu. Kebebasan beragama dijamin lan prosese dakwah dilarang karo keputusan pamrentah kerajaan.

Bhutan dadi monarki konstitusional nalika nganakake pemilihan umum kaping pisanan ing taun 2008. Sadurunge, iki minangka monarki absolut. Judhul resmi raja yaiku Dragon King.

Negara kasebut duwe hubungan diplomatik resmi karo 53 negara, lan dadi anggota PBB ing taun 1971. Contone, Amerika Serikat lan Inggris kalebu negara sing ora duwe hubungan resmi karo Bhutan. Negara kasebut duwe kedutaan ing mung pitung saka 53 negara kasebut, lan mung India, Bangladesh lan Kuwait sing duwe kedutaan ing Bhutan. Negara liya njaga kontak diplomatik informal liwat duta besar ing negara liya. Internet lan televisi mung diidini mlebu ing negara kasebut wiwit taun 1999.

Bhutan njaga hubungan ekonomi, strategis, lan militer sing kuat karo India, lan duwe hubungan politik lan diplomatik sing kuat karo Bangladesh. Ekspor utamane yaiku energi hidroelektrik menyang India. Negara kasebut biasane ditutup kanggo wong njaba utamane saka njaba Asia Kidul, minangka cara kanggo njaga budaya negara lan ngreksa sumber daya alam. Sanajan negara kasebut mbatesi pariwisata, warga India lan Bhutan bisa lelungan menyang negara liyane tanpa paspor utawa visa. Bhutan nutup tapel watese karo China sing cedhak sawise invasi Tiongkok ing Tibet taun 1959

Basa resmi negara kasebut yaiku Dzongkha, uga dikenal minangka Bhutan, sing minangka salah sawijining 53 basa Tibet sing dituturake ing saindenging Asia Tengah. Nanging, basa Inggris minangka basa instruksi ing sekolah ing Bhutan.

Bhutan dikenal minangka negara sing paling seneng ing saindenging jagad lan, sejatine, ngukur negara kasebut kanthi Indeks Kebahagiaan Nasional Kasar dileksanakake ing taun 2008 dening pamrentah Bhutan ing konstitusi lan dadi peringkat paling dhuwur ing produk domestik bruto ing negara kasebut. Iki pancen bisa dingerteni, amarga Bhutan minangka salah sawijining negara paling miskin ing donya, kanthi tingkat kemiskinan 12 persen.

Kanggo panganan ing antarane kita, Bhutan duwe masakan tradisional dhewe. Masakan nasional sing paling disaranake yaiku Ema Datshi, kombinasi cabai lan keju. Panganan tradisional liyane kalebu Jasha Maroo, utawa Maru, yaiku pitik pedhes, lan Phaksha Paa, utawa daging babi karo cabe abang.

Sanajan Bhutan dikenal minangka papan sing aman banget lan nyolong langka, Lonely Planet ujar manawa ana bebaya lan gangguan sing kudu dielingi, kalebu: segawon lurung bisa rame nalika wengi lan rabies minangka risiko; dalan sing atos lan nduwurke tumpukan; Kelompok pemisah India aktif nyabrang tapel wates saka sisih kidul Bhutan; lan udan, awan, salju lan rockfalls bisa mengaruhi lelungan liwat dalan lan udhara.

Bhutan kondhang amarga biara, benteng - dikenal minangka dzongs - lan lanskap sing dramatis. Pengunjung kudu turis ing tur sing wis siyap, prabayar, dipandu, utawa tamu pamrentah. Dheweke uga bisa mlebu ing negara kasebut dadi tamu "warga sing wis ngadeg" utawa karo organisasi sukarela.

by OSTER MARCY, GARIS MEDIA

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Saluran Media