24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Breaking News Internasional Industri Hospitality Hotel & Resor Warta Breaking Maladewa News Pariwisata transportasi Nganyari Destinasi Plancongan

Turis manca negesake tumindak mbantah politik, lan mlebu Maladewa

0a1-57
0a1-57
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Pengunjung manca negara teka ing Maladewa kanthi jumlah sing luwih akeh, sanajan ana keributan ing luar negeri amarga ana pambrontakan politik.

Print Friendly, PDF & Email

Pengunjung manca negara teka ing Maladewa kanthi jumlah sing luwih akeh, sanajan ana jerit-jerit ing luar negeri amarga tumindak keras presiden politik sing kuat kanggo mbantah politik lan penguncian mungsuh, ujare tokoh resmi.

Jumlah turis sing ngunjungi kepulauan Samudra Hindia kanthi pasir putih mundhak 10 persen saben taun dadi 726,515 ing paruh pertama 2018, miturut data menteri pariwisata sing dirilis dina Rabu.

Presiden Abdulla Yameen negesake negara darurat 45 dina ing wulan Februari kanggo nolak impeachment sawise pengadilan ndhuwur mutusake manawa sembilan anggota parlemen pemberontak sing dipecat dening Yameen dibalekake maneh.

Kepala hakim lan hakim Pengadilan Tinggi liyane banjur dicekel bareng karo sedulur tiri Yameen, mantan pimpinan kuat sing mrentah suwene 30 taun nganti 2008. Pemilihan dijadwalake tanggal 23 September.

Washington lan liya-liyane wis negesake rasa kuwatir banget lan Uni Eropa ngelingake dina Senin yen bisa menehi sanksi marang tokoh-tokoh kunci yen kahanane ora apik.

Kanthi pantai murni lan perairan sing jernih, pariwisata dadi landhesane ekonomi Maladewa, kanthi kuartal output negara kasebut.

Saklawasé 1.39 yuta turis ngunjungi Maldives, sawijining 1,192 pulau karang cilik sing nyebar ing khatulistiwa, taun lalu, nganti wolung persen dibandhingake karo 2016.

Angka resmi nuduhake manawa turis ngentekake $ 2.73 milyar ing taun 2016, saka $ 2.56 milyar ing taun sadurunge. Ora ana tokoh langsung wiwit 2016.

Oposisi politik utama ujar manawa kedatangan nambah sebagian amarga rega murah sing ditawakake omah-omah tamu tengah nalika pendhudhuk ing resor mewah wis nandhang sangsara.

"Resor mewah ora apik, nanging omah-omah tamu narik kawigaten para tamu amarga rega sing terjangkau," ujare juru bicara Partai Demokrat Maladewa Hamid Abdul Ghafoor.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov