Airlines Airport Breaking News Ghana Breaking News Internasional Macan Watesan Seychelles Warta Breaking Travel Warta Pamrentah News wong News Wire Plancongan

Menteri Penerbangan Ghana ketemu karo Alain St.Ange saka Seychelles

Pilih basa sampeyan
689769d9-2af7-48de-a57e-58a02e5a3307
689769d9-2af7-48de-a57e-58a02e5a3307
ditulis dening Dmytro Makarov

Hon Cecilia Abena Dapaah, Menteri Penerbangan Republik Ghana minangka tuan rumah bangga Rute Afrika 2018 sing dianakake ing Ghana kanthi dhaptar Bandara Ghana minangka penyelenggara utama acara kasebut.

Alain St.Ange, mantan Menteri Pariwisata, Penerbangan Sipil, Pelabuhan lan Laut Seychelles diundang kanggo acara kasebut minangka kepala "Konsultasi Pariwisata Saint Ange" anyar lan ketemu karo Menteri Cecilia Abena Dapaah ing Upacara Pembukaan Resmi. Minangka kesempatan kanggo Menteri Ghana kanggo ngobrol babagan hubungan keluargane karo Raja Ashanti Ghana sing seneng ngunjungi Seychelles pirang-pirang taun kepungkur nalika dadi Tamu Kehormatan ing edisi kaping 5 ing Carnaval International de Victoria ing pulau kasebut.

Baginda, Raja Ashanti, Otumfuo Osei Tutu II, nggawe kunjungan bersejarah menyang Seychelles kanggo ngunjungi situs pengasingan kulawarga kerajaane meh 120 taun kepungkur. Ing taun 1896, nalika puncak kolonialisme Inggris ing Afrika, pamrentah Inggris mandheg kantor Asantehene - panguwasa absolut kanggo wong Ashanti - lan ngasingake raja nalika semana, Nana Agyeman Prempeh I, paman asantehene saiki. 27 taun sabanjure, Inggris ngidini Prempeh I mulih ing taun 1926 nanging wiwitane mung ngidini dheweke nganggo judhul sing luwih sithik, pungkasane mulihake pamrentahan Ashanti lan gelar Asantehene ing taun 1935.
Asantehene (Raja) Kerajaan Ashanti, Raja Otumfuo Osei Tutu II lan rombongan diundang Menteri Alain St.Ange kanggo ngunjungi Seychelles.

Menteri Luar Negeri lan Pengangkutan, Mr Joël Morgan bebarengan karo kolega sing Bertanggung jawab kanggo Keuangan, Perdagangan lan Ekonomi Biru, Pak Jean-Paul Adam lan Menteri Pariwisata lan Budaya Pak Alain St.Ange kabeh bandara kanggo nawarake pamitan karo Raja Baginda Otumfuo Osei Tutu II nalika dheweke ninggalake pulau kasebut sawise kunjungan sejarah.

Raja ngucapake rasa seneng sawise ngunjungi Seychelles lan negesake manawa kaendahan alam ing pulau-pulau kasebut (Seychelles) lan keramahan masarakat Seychellois sadurunge.

"Masyarakat Ghana lan Seychellois nuduhake sejarah sing sugeh lan sregep sing dadi negara kita masing-masing kanthi gampang ngrampungake agenda pangembangan, kanggo ningkatake wong-wong sing padha dadi pusat saka rong negara kita," ujare Menteri Joël Morgan.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Dmytro Makarov

Dmytro Makarov asale saka Ukraina, urip ing Amerika Serikat meh 10 taun dadi mantan pengacara.