Wisata sing Bisa Diakses Berita Breaking Belgia Breaking News Internasional Warta Breaking Travel budaya Pengumuman Pers News Wire Plancongan Singapur

Blue Flag gabung karo ENAT kanggo ningkatake Pantai, Marina lan kegiatan adhedhasar Kapal kanggo Kabeh

gampang diakses
gampang diakses
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Yayasan Pendidikan Lingkungan, kanthi sertifikasi Biru Bendera, sing wis misuwur minangka patokan global kanggo pantai, laut, lan aktivitas adhedhasar kapal ing saindenging jagad, wis menehi perjanjian karo ENAT - Jaringan Eropa kanggo Asosiasi nirlaba Pariwisata sing Diakses menyang kerja sama kanggo ningkataké akses kanggo kabeh pengunjung ing pantai, Marina lan kegiatan adhedhasar kapal.

Nalika standar Bendera Biru wis nyakup pirang-pirang persyaratan sing ana gandhengane karo penyediaan akses kanggo penyandang cacat, para mitra ngakoni manawa tujuan bisa nindakake luwih akeh kanggo ningkatake pengalaman pantai, marina lan adhedhasar kapal, lan kabeh pengunjung kanthi nyediakake teknis sing cocog langkah lan pitulung, yen dibutuhake.

ENAT bakal nuduhake pengalaman jembar babagan pariwisata sing bisa diakses karo Blue Flag International / Foundation for Environmental Education (FEE), sing kerja sajrone sepuluh taun kepungkur kanggo nambah kesadaran, nindakake riset lan nggawe solusi kanggo akses sing luwih apik kanggo kabeh sektor pariwisata.

Mitra, klien lan anggota ENAT kalebu Organisasi Pariwisata Dunia PBB, Komisi Eropa, Parlemen Eropa, ISO, pejabat pariwisata nasional lan regional, perusahaan pariwisata lan organisasi penyandang cacat.

Ngomong sawise mlebu Memorandum of Understanding, akting Direktur Blue Flag International, Johann Durand ujar:

"Tujuan sing nyekel Bendera Biru wis nampa tantangan lan duwe sikap positif supaya bisa luwih apik, kanggo lingkungan uga para pengunjung. Aksesibilitas minangka area utama sing dibutuhake saran sing apik - kanggo ngrancang infrastruktur kanthi cara sing sensitif nanging efektif lan kanggo nyedhiyakake layanan kanggo njamin kesehatan, kenyamanan lan keamanan para pengunjung kanthi syarat akses. Kita ndeleng kerjasama anyar karo ENAT minangka langkah positif kanggo nggayuh inklusi - ora mung ing tembung, nanging uga ing praktik ing saben tujuan Bendera Biru. "

Presiden ENAT, Anna Grazia Laura, ujar:

"Kita bangga lan seneng ngluncurake kerja sama karo Blue Flag. Kita umume ndeleng manawa akses minangka masalah global, sing kudu dadi prioritas kanggo kabeh tujuan lan komunitas pariwisata. Kita ngarep-arep nyebar pesen iki lan ditampilake, kanthi conto sing apik, kulawarga, wong tuwa, penyandang cacat utawa kondisi kesehatan jangka panjang - pancen kabeh pengunjung lan warga negara - bisa entuk manfaat saka pengalaman santai ing lingkungan segara lan tlaga. Kita ngakoni reputasi Blue Flag kanggo kepemimpinan otoritatif lan teknis ing wilayah iki, lan kita ngarep-arep bisa ndhukung yayasan lan jaringan global sing ana gandhengane karo kabijakan, standar lan pendidikan. ”

http://www.accessibletourism.org

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.