24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Breaking News Internasional Warta Breaking Travel budaya Industri Hospitality Hak-hak manungsa Kuwait Breaking News News Filipina Breaking News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Singapur

Blogger kecantikan Kuwait: Pembantu wanita Filipina ora diidini njaga paspor

0a1a-80
0a1a-80
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Blogger kecantikan Kuwait ngadhepi kritik sengit amarga dheweke ngukum undang-undang anyar sing nambah kondisi kerja pembantu wanita Filipina.

Print Friendly, PDF & Email

Blogger kecantikan Kuwait ngadhepi kritik sengit amarga dheweke ngukum undang-undang anyar sing nambah kondisi kerja pembantu wanita Filipina.

Artis dandanan Sondos Alqattan ngumumake nesu ing video sing dituduhake karo 2.3 yuta pengikut ing Instagram. Ing kana, dheweke nyesali kasunyatan manawa "pelayane" saiki bakal diidini njaga paspor, istirahat saben limang jam lan cuti saben dina saben minggu.

"Kepiye carane bisa njaga prawan ing omah lan ora nyimpen paspor? Yen dheweke lunga utawa budhal ing sawijining dina, sapa sing bakal menehi ganti rugi?, "Dheweke takon karo ngrujuk dhuwit sing dibayar para pengusaha kanggo mabur menyang Kuwait. "Jujur aku ora setuju karo hukum iki. Aku ora pengin prawan Filipina maneh. ”

Sondos tetep ora nyenengake kanggo ujar kasebut ing dina Senin, ngirim pernyataan menyang platform media sosial sing negesake yen dheweke nindakake karyawan kanthi adil lan lan ora "ngetrapake jam kerja suwene." Nanging, dheweke negesake maneh manawa para pekerja ora diidini njaga paspor.

Komentar kasebut nyebabake reaksi nesu online lan ing antarane para penggemar blogger ing Timur Tengah lan Filipina, kanthi akeh sing memperlakukan perawatan karyawane dadi perbudakan modern.

Sawetara merek kecantikan saiki wis ngilangi hubungane karo 'influencer' Instagram karo Max Factor Arabia sing ngumumake yen bakal nundha kabeh karya mbesuk karo artis make-up.

Kritikus isih nggayuh sawetara merek kecantikan liyane ing media sosial lan ndhesek supaya ora bisa pisah karo blogger kecantikan, kalebu MAC, Shishido, Anastasia Beverly Hills lan Etudes House.

Reformasi kanggo nglindhungi hak-hak pekerja rumah tangga Filipina ing Kuwait diwiwiti ing wulan Mei sawise negosiasi neges-neges ing antarane rong negara kasebut. Luwih saka 250,000 wong Filipina manggon ing negara Teluk, sing paling ora 60 persen minangka buruh rumah tangga sing manggon lan makarya ing omahe majikan.

Dorongan kanggo nambah hak pekerja rumah tangga dadi kurang nalika Filipina nerbitake larangan sementara marang para pekerja sing lelungan menyang Kuwait, sawise Joanna Demafelis, 29 taun, ditemokake ing lemari es majikane Lebanon. Pelaku kasebut wiwit dihukum mati.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov