24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Asosiasi Warta Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Pamrentah Warta Breaking Samoa News Wire Plancongan

Objek wisata ing Samoa: Festival Teuila Samoa

hehe
hehe
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Wiwit didegaké ing taun 1991, Festival Teuila Samoa wis tuwuh dadi salah sawijining acara taunan sing paling dirayakake Samoa lan salah sawijining festival budaya paling gedhe ing Pasifik Selatan.

Print Friendly, PDF & Email

Wiwit didegaké ing taun 1991, Festival Teuila Samoa wis tuwuh dadi salah sawijining acara taunan sing paling dirayakake Samoa lan salah sawijining festival budaya paling gedhe ing Pasifik Selatan.

Gabung ing festival kasebut nalika Samoa dadi pusat budaya ing Pasifik Selatan lan ngrayakake kabeh perkara Samoa sajrone Festival Teuila! Perayaan budaya Samoa lan Polinesia sing sejatine, festival iki minangka acara taunan ing taun kaping 28, kanthi akeh kegiyatan lan pertunjukan sing dianakake ing saindenging negara, utamane ing Apia, ibukutha Samoa.
Festival kasebut dijenengi sawise kembang teuila abang sing padhang, kembang nasional Samoa lan asring katon ing saindenging pulau. Festival taun iki bakal diwiwiti tanggal 2 nganti 8 September. Pengunjung bakal ngalami nari, seni, gastronomi Samoa, lan uga tato tradisional.
Saben taun ewu wong mlebu ibukota kanggo nyekseni extravanganza yaiku Upacara Pembukaan, sing dianakake taun iki tanggal 2 September. Pembukaan kasebut minangka tampilan budaya Samoa sing bangga kanthi pawai kembang, penari piso geni Siva Afi lan musik asli sing nggawe adegan suwene limang dina kanggo nyenengake festival. Tampilan liyane sing luar biasa yaiku pertunjukan Chief's Fiafia, ing endi tarian lan hiburan sing apik nggambarake warisan budaya ing Pulo Pasifik Selatan sing beda.
Festival kasebut bakal kasedhiya kanggo wong-wong sing seneng melu kreatifitas, kanthi pameran seni lan seni nyedhiyakake kesempatan kanggo melu pelajaran tenunan tradisional, ukiran kayu lan kompetisi koktail, sing saben dina dianakake ing Desa Budaya Samoa . Pengunjung uga bisa ndeleng seni tato sing wis ditemtokake kanthi cara Samoa, katrampilan sing wis diturunake saka generasi ke generasi kanggo nggawe desain kaya prajurit sing khas. Penggemar panganan bakal entuk panggilan ing salah sawijining kios panganan sing nyedhiyakake spesialisasi lokal Samoa lan demonstrasi tradisional Umu ing dina Rebo, bakal ndeleng panganan sing disedhiyakake saka oven ing lemah kanggo menehi panganan kanggo akeh.

Ana akeh kegiyatan lan acara liyane sing ditindakake sajrone seminggu kalebu Parade Raising Bendera Polisi, pameran Best of Samoa, Miss Samoa Pageant lan Movie Teuila ing Plaza. Nalika festival wis cedhak, para tamu disaranake teka ing upacara penyerahan hadiah resmi kanggo ngurmati kabeh wong sing melu seminggu kepungkur. Kanggo informasi luwih lengkap babagan Samoa lan Festival Teuila, bukak www.samoa.travel.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.