Asosiasi Warta Warta Breaking Travel Warta Pamrentah Namibia Breaking News tanggung jawab Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur

Nyogok ing Namibia: Pamrentah meksa masarakat supaya bisu

65F8823a
65F8823a
ditulis dening eTN Ngatur Editor

Komunitas mburu Namibia saiki dipeksa nggawe bisu dening pamrentahane dhewe.

Menteri Lingkungan Hidup dan Pariwisata (MET) negara kasebut wis ngluncurake memorandum sing nglarang ngirim kewan sing diburu ing media sosial. Memorandum kasebut nyebutake praktik njupuk gambar para pemburu sing nggawa foto tropi, dudu mburu awake dhewe, "ora etis", nyebabake keprihatinan apa sing arep didhelikake pamrentah Namibia?

Print Friendly, PDF & Email

Apa sing arep didhelikake pamrentah Namibia? D

Dituduh karo tuduhan nyogok lan operator sing ora etis, sistem sing ngidinake cerdik, lan mburu sing diarani 'kewan masalah' - komunitas mburu Namibia saiki dipeksa nggawe bisu karo pamrentah dhewe.

Menteri Lingkungan Hidup dan Pariwisata (MET) negara kasebut wis nerbitake sawijining nota sing nglarang ngirim kéwan sing diburu media sosial. Memorandum kasebut nyebutake praktik njupuk gambar para pemburu sing nyamar nganggo piala, dudu mburu awake dhewe, "ora etis", nyebabake keprihatinan apa sing arep didhelikake pamrentah Namibia.

"Kanggo nyuda pamburu hak gumunggung, dheweke bakal mbukak dheweke ing panggon liya," ujare Izak Smit saka Desert Lions Human Relations Aid. "Nanging, MET kudu njamin peraturan lan kontrol moro sing tepat ... lan ngresiki industri operator sing ora etis sing target spesies langka sing duwe ikon apik yaiku gajah lan singa gurun," jarene.

Sanajan Asosiasi Hunting Profesional Namibia (NAPHA) nyengkuyung kabijakan kasebut kanthi umum lan njaluk para anggotane nindakake perkara sing padha, sarat kasebut durung bisa ditindakake kanthi apik karo pihak-pihak kasebut. Pro-pemburu wis mbela hak kanggo golek buruan ing media sosial, ujar manawa pernyataan kasebut tundhuk marang anti-pemburu, lan sing liyane ujar manawa iki ngidini MET nindakake pembantaian singa lan satwa liar kanthi rahasia. Miturut NAPHA, "Namibia ora bisa nentang moro."

Memorandum kasebut khusus nglarang para pamburu kanthi ijin sing valid ora ngirim utawa ngirim foto ing platform umum, kanthi nggawe syarat idin iki Nanging saiki, memorandum iki katon ora bisa dileksanakake. "Kanggo saiki, kita yakin manawa iki sing paling tepat lan kita optimis yen pamburu lan safari bakal tetep ngatasi masalah moral iki yen ora ana dukungan hukum. Kita gumantung marang kabecikan saben wong, ”ujare MET.

MET nyoba nglampahi usul sing padha ing 2017 sing bakal ngetrapake kondisi ijin sing nglarang kabeh pemasaran goleki piala ing internet. Nanging, iki ditembak dening NAPHA amarga dheweke ujar manawa "pariwara penting kanggo bisnis kasebut".

Memorandum kasebut digawe ing mburi reaksi media sosial sawise mateni MET anyar sing diadaptasi ing ara-ara samun, uga sawetara tuduhan manawa anggota kementerian kasebut kanthi sengaja nggawa dana saka moro piala. Ing mateni singa sing apik, Gretzky, nyebabake panggilan media sosial nyebar boikot Namibia dadi tujuan pariwisata. "Kulit lan balung lan cakar uga katon ilang ing hawa tipis sanajan personel MET dhewe ngatasi," ujare Smith.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

eTN Ngatur Editor

eTN Ngatur editor tugas.