Kongo Brazzaville dituduh amarga nyolong gorila

org statis
org statis
ditulis dening editor

Wartawan investigator sing kerja bareng karo LSM konservasi internasional utama wis ngluncurake Broadway nglawan pamrentah ing Kongo Brazzaville babagan pembunuhan endange

Print Friendly, PDF & Email

Wartawan investigator sing kerja bareng karo LSM konservasi internasional utama wis ngluncurake Broadway nglawan pamrentah ing Kongo Brazzaville babagan pembunuhan skala besar gorila dataran rendah barat sing ngancam. Daging game minangka sumber dhuwit cepet kanggo para perampok, lan katon ana pasar siyap ing kabeh wilayah kasebut. Dituding ing laporan kasebut, sawetara gorila diwasa dipateni saben minggu nalika pamrentah ora nindakake apa-apa kanggo nyegah disembelih. Benten banget, apa negara-negara Afrika sisih wétan padha ngadeg bebarengan kanggo nglindhungi gorila gunung sing uga ana bebaya ing pagunungan Virunga, wiwit saka Rwanda liwat Uganda nganti sisih wétan Kongo DR. Taun PBB Gorila 2009 dirayakake kanthi langkah-langkah perlindungan tambahan kanggo nylametake spesies jangka panjang, nanging pamrentah ing Brazzaville kayane ora sadhar lan ora ngerti apa sing kedadeyan ing kebon mburi dhewe utawa kanthi sengaja sengaja nguripake mripat sing ora ngerteni "gorila-cide" sing isih ana, nuduhake manawa pejabat bisa uga melu tren sing nyeselake iki.

Muga-muga laporan kasebut, yen diwiwiti ing organisasi internasional lan entuk paparan global, bakal mbantu menehi jeneng lan isin pejabat pamrentah tartamtu ing Kongo Brazzaville lan meksa negara kasebut mbalikke kabijakan "ora ndeleng, ora ngrungokake, aja ngomong," milih langkah konservasi aktif lan berkelanjutan.

Income derived from gorilla-based tourism in Rwanda and Uganda are at an all-time high, and the demand continues to outstrip the supply of tracking permits, helping UWA and RDB-T&C to actually pay for its expenditure in those parks, invest in further protection measures, share revenue with neighboring communities, and subsidize parks with a lesser income to maintain biodiversity and fragile ecosystems.

Afrika Kulon uga bisa mlebu kegiyatan utama pariwisata iki kanthi sadhar lan ora ngerteni, nanging pengalaman nuduhake manawa loro Kongsa kasebut khusus duwe rekor ala kanggo nglindhungi satwa kasebut, amarga mateni lan ngilangake Badhak Putih Lor sing isih ana ing alam bébas Taman Nasional Garamba Kongo terus ngelingake babagan persaudaraan konservasi global. Ing kasus kasebut, pejabat pamrentah nyetop misi kanggo ngirimake badhak sing isih ana menyang papan sing aman ing Kenya ing wayahe pungkasan, lan ngukum dheweke mati kanthi nyiksa. Pangembangan anyar ing Kongo Brazzaville uga ndadekake negara kasebut dadi jajaran pariah nalika nglindhungi lan nglestarekake satwa.

Direktur eksekutif Otoritas Margasatwa Uganda, sing saiki dadi ketua Komite Eksekutif Proyek Urip Apes Agung - kanthi ringkes "GRASP" - bakal menehi komentar saka pandangane babagan keberhasilan ing Uganda kanggo nyegah perburuan liwat keterlibatan komunitas, tantangan sing isih ana, lan piwulang sing bisa dijupuk saka crita sukses Uganda lan Rwandan ing taun-taun pungkasan dening pamrentah sing ora tundhuk kaya ing Kongo Brazzaville.

Print Friendly, PDF & Email

Berita sing gegandhengan

About penulis

editor

Pemimpin editor kanggo eTurboNew yaiku Linda Hohnholz. Dheweke adhedhasar ing HQ eTN ing Honolulu, Hawaii.