24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Airlines Airport Warta Breaking Travel Warta Breaking Komoro Warta Breaking Mauritius News

Maskapai anyar Karthala Airways mangkat

fe252075-dfd8-494e-a8f7-64cae32ec5b1
fe252075-dfd8-494e-a8f7-64cae32ec5b1
ditulis dening Dmytro Makarov

Pamrentah Comoros tujuane kanggo nggawe maskapai penerbangan nasional kanthi jeneng Karthala Airways kanthi pitulung teknis dening Air Mauritius. Maskapai anyar iki saiki lagi nindakake audit Sertifikat Operator Udara (AOC). Ora bisa ditemokake rincian babagan armada utawa tujuan sing direncanakake ing tahap iki.
Karthala Airways direncanakake dadi operator jadwal sing bakal didhasarake saka Pangeran William Pangeran Said Ibrahim International (HAH).

Air Mauritius (MK) wis mlebu Memorandum of Understanding (MOU) karo pamrentah Comorian kanggo menehi dhukungan teknis kanggo proyek Karthala Airways sing mandheg. Ngomong nalika AGM maskapai Mauritius dina Kamis, 12 Juli, CEO Somas Appavou ujar manawa perjanjian kasebut ditandatangani tanggal 14 Maret lan miturut perjanjian kasebut, Air Mauritius bakal menehi dhukungan lan keahlian kanggo menilai lan panyiapan Karthala Airways. Parameter wiwitan wis ditetepake lan saiki lagi proses ngamanake Sertifikat Operator Udara (AOC).

Dijenengi jeneng gunung berapi Karthala ing Grande Comore, Karthala Airways dadi proyek papan gambar wiwit taun 2006 nalika pertama kaline dilebokake. Ing upaya nggawe maskapai kasebut dadi kasunyatan operasional, sawetara operator liyane wis diadili ing taun-taun pungkasan, kalebu Royal Jordanian (RJ, Amman Queen Alia), nanging ora berhasil.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Dmytro Makarov

Dmytro Makarov asale saka Ukraina, urip ing Amerika Serikat meh 10 taun dadi mantan pengacara.