Breaking News Internasional Breaking News Peru Warta Breaking Travel budaya Industri Hospitality News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan

7 atraksi sing bakal nggawe sampeyan pengin ngunjungi Amazonas Amazon

0a1a-11
0a1a-11
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Amazonas ing sisih lor Peru ndhelik alas alas sing subur, jurang gunung sing atos, lembah jero, jurang kali, lan sisa-sisa sadurunge Incan.

Print Friendly, PDF & Email

Amazonas minangka wilayah ing sisih lor Peru sing netes ing alas udan sing subur, jurang gunung sing atos, lembah jero, jurang kali, lan sisa-sisa pra-Incan lan Incan. Minangka wilayah sing pengin sampeyan kunjungi nalika plancongan lan plancongan ing Peru.

Mangkene kabeh sing kudu sampeyan ngerteni babagan Amazonas lan atraksi sing paling apik sadurunge milih itinerary sampeyan:

1. Kuelap

Mesthi wae situs arkeologi sing paling diremehake ing Peru, Kuelap minangka kutha sing tembok tembok kuno sing dununge ana ing sisih kidul Amazonas. Dibangun dening Chachapoyas (kontemporer Kekaisaran Incan) ing abad kaping 6 CE, situs kasebut saiki kalebu reruntuhan megah bangunan watu kuno lan omah-omah Tentara Awan. Diubengi karo alas awan sing jero, benteng watu kasebut malah luwih tuwa tinimbang Machupicchu sing misuwur.

2. Chachapoyas

Ibukutha wilayah Amazonas, Chachapoyas minangka kutha sing apik sing dadi gapura menyang reruntuhan arkeologi budaya Chachapoyas lan obyek wisata liyane ing wilayah kasebut. Kutha iki minangka papan sing apik; dununge ing ketinggian 2,335 meter, iklimane apik lan moderat. Kutha kasebut dhewe duwe sawetara situs wisata sing apik sing bisa dikunjungi.

3. Gocta

Mlaku-mlaku rong jam setengah utawa nunggang jaran saka kutha Chachapoyas liwat lanskap Amazonas sing megah lan misterius nggawa sampeyan menyang salah sawijining keajaiban alam ing Peru - air terjun Gocta. Mlumpat saka dhuwur 771 meter, Gocta minangka salah sawijining katarak paling dhuwur ing saindenging jagad. Amarga dununge papan sing dhuwur (2,235 masl), air terjun kasebut asring uga nutupi awan kaya ngimpi. Pendhudhuk lokal percaya manawa air terjun kasebut dilindhungi semangat kaya duyung.

4. Quiocta

Caverna de Quiocta ing Amazonas minangka papan wisata liyane sing umume diabaikan ing Peru. Dumunung ing sacedhake kutha cilik Lamud, guwa alam sing teles lan lendhut duwe formasi stalaktit lan stalagmit sing apik banget. Situs kasebut minangka bagean saka tur pandhuan sepuluh jam saka kutha Chachapoyas.

5. Carajia Sarcophagi

Ing jarak udakara 48 km saka kutha Chachapoyas, ana situs arkeologi liyane sing kepengin weruh budaya Chachapoyas sing kurang dikunjungi para turis asing. Carajia, utawa Karijia, Lembah Utcubamba ing Amazonas minangka papan sing ditemokake wolung mumi Chachapoyan utawa sarcofagi saka lempung, tongkat, lan suket. Mumi, kanthi karbon kaping pisanan ing abad kaping 15, desain unik lan beda banget karo mumia Mesir.

6. Laguna saka Kondor

Laguna of the Condors uga dikenal minangka Laguna de las Momias (Lagoon of the Mummies) amarga ana penggalian mumi saka wilayah iki. Dumunung ing distrik Leimebamba, wilayah kasebut kebak mausoleum guwa alami budaya Chachapoyan sing ngemot mumi sing dibungkus tekstil lan lungguh ing posisi sing khas. Temboke guwa dicet nganggo simbol utawa piktograf.

7. Museum Leimebamba

Kunjungan sampeyan menyang Amazonas ora bakal rampung tanpa dikunjungi museum cilik iki, sing njaga sejarah lokal lan warisan budaya. Sawetara jam saka Chachapoyas, museum ing kutha deso Leimebamba dibangun liwat kolaborasi efektif antarane komunitas lokal, macem-macem ahli, lan agensi pendanaan internasional. Iki nyimpen mumia lan harta liyane ing jaman Inca-Chachapoya. Museum kasebut kanthi bangga duwe koleksi 200 mumia lan sisa arkeologi saka Laguna of the Condors.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov