24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Asosiasi Warta Warta Breaking Travel budaya Industri Hospitality Hotel & Resor Investments News Warta Breaking Nigeria wong Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur

Pembangunan manungsa minangka kunci kanggo industri pariwisata berkelanjutan ing Nigeria

Chika-Balogun-Nigeria
Chika-Balogun-Nigeria

Industri Perhotelan lan Pariwisata ing Nigeria mboko sithik kanggo memenuhi gegayuhan para pihak ing industri kasebut.

Print Friendly, PDF & Email

Industri Perhotelan lan Pariwisata ing Nigeria mboko sithik kanggo memenuhi gegayuhan para pemangku kepentingan ing industri manawa industri kasebut njupuk papan sing pas dadi kekuwatan negara sing pengin pindah saka ekonomi mono sing minyak adhedhasar ekonomi multilateral .

Ibu Chika Balogun, Direktur Jenderal Institut Perhotelan lan Pariwisata Nasional [NIHOTOUR] bubar diajak karo Lucky Onoriode George; ngomong babagan masalah kasebut lan masalah liyane sing ngganggu industri Perhotelan lan Pariwisata bangsa; negesake manawa tenaga kerja sing dibutuhake kanggo nglakokake industri kudu sregep, adhedhasar ilmu, lan teknologi.

Pariwisata lan Ekonomi Nasional

Secara global, Pariwisata, Pariwisata Inklusif diakoni minangka salah sawijining kontributor paling gedhe kanggo Produk Domestik Bruto [PDB] ing pirang-pirang negara. Pamrentahan saiki, ngakoni pinunjul pariwisata kanggo nguripake lan nyopir ekonomi berkelanjutan, milih promosi industri pariwisata minangka salah sawijining bidang kanggo diversifikasi ekonomi kanggo nggayuh pertumbuhan lan ningkatake PDB negara kasebut. Iki minangka sebab kenapa pamrentah ngupayakake kerja keras kanggo ningkatake bisnis Pariwisata lan kabeh rantai regane kanthi nggawe lingkungan sing dibutuhake supaya industri bisa maju. Salah sawijining enabler yaiku nggawe kapasitas.

Industri pariwisata umume minangka industri jasa. Nalika sektor perhotelan mbukak liwat layanan sing diwenehake hotel minangka layanan akomodasi lan katering, lelungan, tur lan acara [transportasi, kreatif, hiburan lan budaya] dadi inti kegiatan pariwisata. Kepinginan kanggo tenaga kerja sing terlatih lan trampil kanggo nyedhiyakake layanan sing berkualitas ing industri kasebut minangka intine lan mandate inti saka Institut. Iki sing ditindakake Institut; nyedhiyakake pelatihan ing kabeh level lan kader kanggo operasi lan manajemen industri sing kompeten lan efektif.

Latihan lan RUU NIHOTOUR

Sawise dadi jabatan, aku nemokake dukungan legislatif sing dibutuhake kanggo NIHOTOUR kanggo nindakake mandate kanthi optimal kurang. Thanks kanggo dhukungan lan kerjasama saka Majelis Nasional 8 sing nggawe mesin sing dibutuhake kanggo nggayuh cita-cita Institut supaya duwe tagihan sing ndhukung kegiatane miturut instrumen legislatif. Inisiatif lan upaya tunggal iki menehi aku bungah amarga wis ana 30 taun ing proses iki lan aku ngarep-arep bakal rampung banget.

Aku seneng banget lan seneng banget latihan amarga dadi landasan lan kekuwatan kanggo tuwuhing industri apa wae, luwih-luwih kanggo Perhotelan lan Pariwisata sing intine layanan lan modhal manungsa dadi intensif. Pariwisata umume minangka kegiyatan pengalaman lan pelanggan biasane mulih kanthi mung ngelingake layanan sing apik utawa ala sing ditawakake ing proses kasebut. Pramila kualitas layanan sing diwenehake penting banget kanggo sukses lan pertumbuhan industri sing berkelanjutan. Mung latihan sing apik sing nyedhiyakake panyediaan layanan sing berkualitas, amarga industri kasebut umume digunakake lan didhukung dening masarakat. Kanggo ngirim layanan sing berkualitas, operator ing industri kudu trampil banget ing katrampilan sing dibutuhake supaya bisa menehi layanan sing apik ing macem-macem sektor industri. Ing kene peran penting NIHOTOUR lan kenapa saya negesake yaiku kebutuhan kanggo latihan lan latihan maneh [CPD pangembangan profesional terus-terusan] personel sing mbukak lan ngatur sektor kasebut.

Infrastruktur ing Kampus NIHOTOUR

NIHOTOUR nduwe sangang kampus sing nyebar ing enem zona geo-politik ing negara kasebut. Nyedhiyakake fasilitas prasarana ing Kampus durung gampang nanging isih bisa ditindakake. Umume, aku bakal ujar manawa wis rampung karo apa sing kasedhiya kanggo mesthekake manawa fasilitas sing dibutuhake diwenehake supaya Kampus bisa digunakake kanthi efektif lan efisien. Nanging, Institut kasebut nyengkuyung dhukungan, kemitraan, lan kolaborasi saka sektor swasta sing ramah Pariwisata lan pamrentah Negara sing semangat ngembangake potensi pariwisata ing Amerika Serikat.

Kita duwe perusahaan Pariwisata lan Perhotelan sing nyebar ing kabeh negara federasi sing butuh personel sing kompeten. Mula kudu ana pelatihan sing luwih cedhak karo masarakat supaya gampang akses menyang kesempatan pelatihan sing kasedhiya lan biaya sing larang kanggo para trainee. Mula, peningkatan kabutuhan prasarana kampus sing ana lan mbukak kampus tambahan ing negara liyane pancen kepenginan banget.

Ing kene aku bakal njaluk kemitraan karo sektor swasta terorganisir uga pamrentah negara supaya mitra lan kolaborasi luwih akeh karo Institut kanggo ningkatake fasilitas ing kampus sing wis ana [ing wiwitan] supaya bisa nyukupi kabutuhan personel sing dilatih ing industri. Pamrentah Federal wis nindakake akeh, nanging kanthi kemitraan lan kolaborasi tambahan saka sektor swasta lan dhukungan saka pamrentah negara, Institut bisa nindakake luwih akeh babagan latihan tenaga kerja lan ngembangake kapasitas kanggo industri kasebut.

Saiki kita duwe kemitraan lan kolaborasi ing sektor swasta lan pamrentah sing diatur, sawetara yaiku; Pamrentahan Negara Benue [kampus], Pamrentahan Negara Osun [kampus], Universitas Sains lan Teknologi Kano State [KUST] [gabungan Daula Hotel Kano minangka hotel pelatihan langsung], Aliansi Gabungan [E-Training, Pusat Latihan E, Penciptaan E-Niaga lan SmartJobs], Klub Pariwisata JETRO Internasional NIHOTOUR-JETRO Klub Pariwisata kanggo sekolah dhasar lan menengah lan pemuda kanggo stimulasi kepinginan bisnis Perhotelan lan Pariwisata nalika isih enom nalika nglatih kebutuhan kanggo njaga lingkungan lan budaya, ing antarane liyane.

Uga duwe kemitraan karo hotel kanggo program magang kanggo para trainee. Dokumen 'Ekspresi Minat' saiki ana ing situs web www.nihotour.gov.ng klik link SMARTJOBS lan klik EKSPRESI MINAT kanggo nanggapi panjaluk mitra program magang lan liya-liyane.

Konten kursus Program NIHOTOUR

Latihan kita mesthekake manawa kualitas pekerja ing industri kasebut standar dhuwur lan bisa nyedhiyakake layanan berkualitas tinggi kanggo para pelanggan kanthi cara sing bisa diukur lan standarisasi sesuai karo praktik paling apik global. Kanggo pangiriman layanan sing luwih apik ing industri, latihan penting lan penting banget. Ketrampilan lan pelatihan khusus sing dibutuhake para personel ing industri layanan perhotelan yaiku sing bakal bisa dienggo lan nindakake tugas kanthi cara sing paling optimal kanggo kepuasan pelanggan utawa tamu lan keberlanjutan lingkungan.

Standar Pendhudhukan Nasional [NOS] sing ditemtokake dening Dewan Keterampilan Sektor (NIHOTOUR nyedhiyakake dewan atas jenenge sektor lan anggota dijupuk saka macem-macem pemangku kepentingan ing sektor kasebut) nemtokake standar kurikuler minimal lan set keterampilan sing dibutuhake saben wektu, sing ngarahake kabutuhan macem-macem kader lan level ing program pelatihan Perhotelan, Plancongan lan Pariwisata. Sifat pelatihan sing ditawakake NIHOTOUR yaiku kombinasi kelas, TIK lan pelatihan hands-on, sing selaras karo Kerangka Kualifikasi Keterampilan Nasional.

Ora mung babagan pelatihan kelas teoritis, nanging sejatine latihan babagan pakaryan kanggo nguatake apa sing wis dingerteni ing kelas lan online. Minangka bidang latihan sing penting sing kudu ditrapake Nigeria dadi sektor sing luwih efektif lan efisien, mula kita njaluk kemitraan karo pamilik properti Hotel lan operator Tur.

Kabeh siswa sing ngliwati program Manajemen Perhotelan Institut dilengkapi katrampilan kasebut lan ana ing lapangan sing makarya ing macem-macem perusahaan perhotelan ing saindenging negara.

Afiliasi lan Akreditasi Kursus lan Program NIHOTOUR

Latihan ing industri pariwisata kaya sing diadegake UNWTO ana hubungane karo prinsip pencocokan katrampilan sing ditawakake sajrone proses pendhidhikan karo pangarepan lan kebutuhan sing dikarepake. Standar Pekerjaan Nasional [NOS] wis disetel lan disetujoni dening NBTE adhedhasar kabutuhan industri lan dilebokake ing Kerangka Kualifikasi Kemampuan Nasional [NSQF].

Visi Standar Pekerjaan Nasional lan Kerangka Kualifikasi Nasional NSQF minangka fenomena global lan kedadeyan anyar ing Nigeria lan pungkasane tujuane yaiku ngasilake tenaga kerja sing menehi keunggulan lan bisa bersaing kanthi apik ing ruang global.

Kerangka Kualifikasi Keterampilan Nasional [NSQF] kanggo nyepetake kesenjangan lan medhot ing sistem kanthi kompetensi katrampilan papan kerja lan sertifikasi adhedhasar bukti.

Program kasebut uga kanggo nganakake audit kanthi rutin kanthi rutin supaya aberasi sing ana saiki bisa dirampungake lan konten program pengajaran dijaga tetep anyar.

NIHOTOUR saengga wis disertifikasi minangka Institut Pelatihan sing mumpuni kanggo kerangka Kualifikasi Keterampilan Nasional [NSQ] lan wis nglatih staf dadi penilai, verifikasi internal lan verifikasi eksternal kanggo mbantu NIHOTUR supaya bisa ngasilake keunggulan kapasitas kanggo sektor kasebut.

Amanat kita menehi kuwajiban kanggo nyedhiyakake sertifikat lan diploma pelatihan lan penghargaan kanggo personel ing sektor kasebut, nindakake riset lan mbangun kapasitas ing kabeh babak. Kita uga nyedhiyakake kursus sing digawe khusus kanggo klien lan program kanthi kemitraan karo Institusi liyane.

Universitas Sains lan Teknologi Kano, Utali College ing Kenya, Asosiasi Eksekutif Bisnis, sawijining Organisasi Pelatihan Internasional sing adhedhasar ing Inggris, minangka sawetara afiliasi kita.

Kangge, lembaga kasebut wis suwene patang taun suwene ngupayakake ngrampungake tugas-tugas ing ngisor iki sing penting banget kanggo standardisasi kabeh fasilitas sing dibutuhake nanging wis ilang pirang-pirang taun.

RUU lembaga kasebut bubar diwenehake dening loro omah kasebut lan saiki ngenteni idin Presiden, kanggo ngamanake Organisasi Pengembangan Industri PBB [UNIDO] pitulungan teknis; terus ngencengi hubungane karo pelatihan Asosiasi Transportasi Udara Internasional [IATA], ngamanake Dewan Keterampilan Sektor kanggo Perjalanan Perhotelan lan Dagang Pariwisata ing Nigeria lan ngrampungake negosiasi kampus Lagos minangka Program Pembangunan PBB [UNDP] Pusat Latihan Kejuruan [VTC].

Tugas liyane sing wis rampung yaiku, Asrama Kampus Enugu ing institusi, fasilitas Kuliah lan Seri Penelitian, ngenalake ProjectSmartJobs kanthi kemitraan karo Aliansi Konsolidasi uga pelatihan & magang TIK supaya masarakat bisa kerja mandhiri liwat pemberdayaan investor ing platform; nyimpulake pengaturan kanggo konvokesyen umum kaloro institusi sing dijadwalake tanggal 25 Agustus, nguatake alumni institusi lan pungkasane ngrampungake akreditasi level 4-6 Standar Pendudukan Nasional [NOS].

Ndhuwur bisa uga wis meh digayuh amarga kepemimpinan sing duwe tujuan lan kualitas sing manajemen institusi saiki sing dipimpin dening direktur jenderal saiki.

Nalika dheweke ngilangi masa jabatan pertama ing pirang-pirang minggu kepungkur, tampilan kinerja ing patang taun kepungkur nuduhake kinerja sing nyenengake lan kanggo kesinambungan yen ora amarga apa-apa, mandate anyar kanggo ngluncurake mantel kepemimpinan NIHOTUR suwene patang taun. ora bakal nesu para dewa pariwisata ing Nigeria.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Lucky Onoriode George - eTN Nigeria