Ngilangi Berita Fiji Warta Breaking Travel budaya News tanggung jawab Pariwisata News Wire Plancongan

Komunitas Kampung Lokal Ovalau, Fiji Nampa Pelatihan Pariwisata Berkelanjutan

Pilih basa sampeyan
Ovalau-nampa-pelatihan-tur-berkelanjutan-823x480
Ovalau-nampa-pelatihan-tur-berkelanjutan-823x480
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Organisasi Pariwisata Pasifik Selatan (SPTO) kanthi kemitraan karo Departemen Warisan & Seni Fiji ngirim lokakarya pelatihan ing Levuka, Ovalau minggu kepungkur fokus kanggo nambah kesempatan mata pencaharian masyarakat liwat pariwisata berkelanjutan.

Print Friendly, PDF & Email

Organisasi Pariwisata Pasifik Selatan (SPTO) kanthi kemitraan karo Departemen Warisan & Seni Fiji ngirim lokakarya pelatihan ing Levuka, Ovalau minggu kepungkur fokus kanggo nambah kesempatan mata pencaharian masyarakat liwat pariwisata berkelanjutan.

Ovalau minangka pulau paling gedhe nomer enem ing Fiji. Dununge ana ing Nusantara Lomaiviti. Dumunung ing 17.70 ° Kidul lan 178.8 ° Timur, pulau kasebut udakara udakara 13 kilometer lan ambane 10 kilometer

Kepala Eksekutif SPTO, Chris Cocker ujar manawa lokakarya kasebut kanggo mbiyantu masarakat mikir babagan potensial bisnis sing fokus ing pariwisata lan ngimbangi supaya bisa njaga lingkungan lokal (darat lan segara), komunitas (cara urip) lan budaya (seni lan warisan ).

"Komunitas lan industri pariwisata ing kutha Levuka lan pulau Ovalau bisa nggunakake status Levuka minangka situs Warisan Dunia UNESCO."

"Kita minangka pendukung pariwisata berkelanjutan lan ngirimake pelatihan iki tegese nambah kesadaran lan partisipasi masarakat ing upaya konservasi lingkungan sing ndhukung pembangunan pariwisata berkelanjutan, iki minangka masa depan pariwisata regional, pikir lokal, tumindak global," ujare Pak Cocker

"Desa-desa Ovalau wis nyebutake kudu melu kegiatan pariwisata supaya bisa menehi pengalaman sing nglengkapi tur Situs Warisan Dunia, yaiku Bandar Pelabuhan Sejarah ing Levuka" ujare Direktur Departemen Warisan lan Seni, Collin Yabaki.

"Kita pengin masarakat Ovalau ngrasakake mupangat sing dununge ana ing pusaka Situs Warisan Dunia, lan yen nambah pariwisata bakal ngasilake penghasilan lan lapangan kerja sing bakal tumuju masarakat lan desa. Kita pengin dheweke ngerti manawa ana pilihan liyane kanggo Pacific Fishing Company Limited (PAFCO). Utamane, kita pengin Ovalau bisa menehi pengalaman 'turisme warisan' minangka aspek sing bakal mbedakake pulau kasebut saka bagean Fiji liyane, ”ujare Pak Yabaki.

50 peserta sing makili komite pangembangan desa, klompok wanita lan pemudha saka sacedhake Pulo Ovalau melu lokakarya sing diresmekake dening Roko Tui Lomaiviti, Ratu Penijamini Velitokaduadua.

Ngomong karo para peserta, Ratu Penijamini negesake pentinge ndhidhik lan nggawe kesadaran ing antarane masarakat babagan nilai lan mupangat saka pembangunan pariwisata. "Program kaya iki kudu ditambah menyang pulau-pulau luar Lomaiviti kanggo menehi inspirasi kanggo pengembangan bisnis pariwisata."

Pelatihan kasebut didhukung liwat pitulungan saka Program Pembangunan PBB (UNDP) Kantor Pasifik Fiji lan disampaikan liwat presentasi lan latihan klompok interaktif, main peran, ngobrol lan crita.

Kepala Eksekutif SPTO, Chris Cocker ujar manawa lokakarya kasebut kanggo mbiyantu masarakat mikir babagan potensial bisnis sing fokus ing pariwisata lan ngimbangi supaya bisa njaga lingkungan lokal (darat lan segara), komunitas (cara urip) lan budaya (seni lan warisan ).

"Komunitas lan industri pariwisata ing kutha Levuka lan pulau Ovalau bisa nggunakake status Levuka minangka situs Warisan Dunia UNESCO."

"Kita minangka pendukung pariwisata berkelanjutan lan ngirimake pelatihan iki tegese nambah kesadaran lan partisipasi masarakat ing upaya konservasi lingkungan sing ndhukung pembangunan pariwisata berkelanjutan, iki minangka masa depan pariwisata regional, pikir lokal, tumindak global," ujare Pak Cocker

"Desa-desa Ovalau wis nyebutake kudu melu kegiatan pariwisata supaya bisa menehi pengalaman sing nglengkapi tur Situs Warisan Dunia, yaiku Bandar Pelabuhan Sejarah ing Levuka" ujare Direktur Departemen Warisan lan Seni, Collin Yabaki.

"Kita pengin masarakat Ovalau ngrasakake mupangat sing dununge ana ing pusaka Situs Warisan Dunia, lan yen nambah pariwisata bakal ngasilake penghasilan lan lapangan kerja sing bakal tumuju masarakat lan desa. Kita pengin dheweke ngerti manawa ana pilihan liyane kanggo Pacific Fishing Company Limited (PAFCO). Utamane, kita pengin Ovalau bisa menehi pengalaman 'turisme warisan' minangka aspek sing bakal mbedakake pulau kasebut saka bagean Fiji liyane, ”ujare Pak Yabaki.

50 peserta sing makili komite pangembangan desa, klompok wanita lan pemudha saka sacedhake Pulo Ovalau melu lokakarya sing diresmekake dening Roko Tui Lomaiviti, Ratu Penijamini Velitokaduadua.

Ngomong karo para peserta, Ratu Penijamini negesake pentinge ndhidhik lan nggawe kesadaran ing antarane masarakat babagan nilai lan mupangat saka pembangunan pariwisata. "Program kaya iki kudu ditambah menyang pulau-pulau luar Lomaiviti kanggo menehi inspirasi kanggo pengembangan bisnis pariwisata."

Pelatihan kasebut didhukung liwat pitulungan saka Program Pembangunan PBB (UNDP) Kantor Pasifik Fiji lan disampaikan liwat presentasi lan latihan klompok interaktif, main peran, ngobrol lan crita.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.