24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Asosiasi Warta Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Hak-hak manungsa Investments Pengumuman Pers tanggung jawab Rwanda Breaking News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur Kabar Breaking Uganda

Napa Taman Nasional Bwindi dadi tujuan paling apik kanggo Gorilla Trekking ing Afrika?

bayi-gorila-rwanda
bayi-gorila-rwanda
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Apa sampeyan wis seneng ngunjungi Uganda? Yen mangkono, kalebu Bwindi Impenetrable Forest ing rencana sampeyan kudu virtual amarga akeh sebab. Ing ngisor iki, kita bakal nuduhake alasan utama sampeyan kudu milih taman nasional Bwindi kanggo safari gorila.

Print Friendly, PDF & Email

Apa sampeyan wis seneng ngunjungi Uganda? Yen mangkono, kalebu Alas wana Bwindi ing rencana sampeyan kudu virtual amarga akeh sebab. Ing ngisor iki, kita bakal nuduhake alasan utama sampeyan kudu milih taman nasional Bwindi kanggo safari gorila.

Rekomendasi eTN: Uganda Safari

The 20th abad minangka salah sawijining periode paling ala ing sejarah nalika kepunahan spesies kasebut. Gorila gunung meh dadi salah sawijine, nanging amarga campur tangane wong sing wani kaya Dian Fossey lan konservasi liyane, pamrentah Uganda melu-melu mbantu nglindhungi kewan rentan kasebut.

Dina iki, para turis saka saindenging jagad teka ing Taman Nasional Bwindi kanggo tur gorila, amarga dheweke wis mbalek maneh nganti saiki ana 400 gorila sing manggen ing wates taman, sing meh separo gorila gunung sing saiki ana ing alam bébas ing saindenging jagad.

Elinga yen lelungan kanggo ndeleng gorila gunung ora gampang ditindakake; kanggo pamula, sampeyan kudu ngetokake paling ora $ 600 USD sadurunge sampeyan dililani budhal ing plancongan kanggo ndeleng.

Yen wis rampung, sampeyan bakal cepet ngerti iki dudu lumaku ing alas. Miturut pelacak sing ditemokake, sampeyan bakal nambah lereng gunung vulkanik sing teles lan hacking saka sikat sing kandel.

Ora angel banget, iki bakal migunani yen sampeyan pungkasane kedadeyan ing kewan khusus kasebut, amarga sampeyan bisa ndeleng sawetara sedulur sing paling cedhak (nuduhake 98% DNA karo wong-wong iki) usahane.

Bisa basa awak sing nggambarake kita dhewe, rasane sing bakal sampeyan tampa nalika ndeleng evolusi sadurunge ora bakal beda karo apa wae sing sampeyan alami ing urip.

Priksa manawa ngrungokake pandhuan pandhuan babagan tetep adoh saka dheweke lan tetep bisu, amarga bisa mlayu utawa luwih elek.

Nomer Kulawarga Gorilla paling dhuwur

Saiki, alas Bwindi sing ora bisa ditembus dadi tuan rumah luwih saka 500 spesies gorila gunung sing nomer paling dhuwur dibandhingake karo wilayah konservasi Virunga sing disebar menyang 3 lokasi tapel wates ing Rwanda, Republik Demokratik Kongo, lan isih ana bagean ing Uganda.

Taman Nasional Bwindi duwe total 13 klompok gorila sing wis biasa ana ing Uganda kasedhiya kanggo turis kanggo lelungan ing wilayah alas sing beda-beda lan 2 klompok liyane sing kasedhiya kanggo pengalaman mandhiri gorila. Iki minangka tawaran klompok gorila paling dhuwur tinimbang taman nasional Volcano Rwanda sing duwe 10 kulawarga sing wis biasa lan taman nasional Virunga nglindhungi 6 kulawarga.

Ana kewan liyane kajaba gorila gunung ing watese

Taman sing nglindhungi Hutan Impenetrable Bwindi iki dununge ora mung gorila gunung, amarga ana akeh spesies kewan liyane sing bakal ditemokake nalika mlaku-mlaku. Ing wates kasebut, sampeyan bakal nemokake 120 jinis mamalia, macem-macem jinis kodhok, bunglon, lan tokek, 220 jinis kupu, lan luwih saka 340 jinis manuk.

Simpanse, kethek buntut abang, lan kethek L'Hoest minangka spesies primata liyane sing ditemokake ing Bwindi, nanging gajah, serigala, lan kucing emas Afrika uga mamalia sing bisa ditemokake ing ara-ara samun iki.

Nalika mlaku-mlaku utawa mancal dalan sing nyebrang taman iki, tetep mripatmu mbukak lan pasangan teropong sing gampang diakses, amarga sampeyan ora bakal ngerti kapan sampeyan bakal bisa mriksa salah sawijining makhluk sing apik banget.

Flora kasebut bakal nyenengake para turis sing mikir kanthi ekologis

Lungguh ing Equator lan paling ora ana 3,900 kaki ing sadhuwure segara, iklim sing asile nggawe kahanan sing cocog kanggo tuwuh maneka jinis flora. Kanthi munggah pangkat beda-beda ing wates taman, jinis wit, tanduran, lan kembang bakal beda nalika obah luwih dhuwur utawa mudhun, mula tetep mripat nalika mbukak dalan Bwindi.

Saka macem-macem jinis pakis nganti macem-macem jinis anggrek lan wit-witan sing menjegur, ijo sing bakal ditemokake ing dalane bakal nyenengake semangat sampeyan - nalika papan ing jagad iki, ana sawetara papan sing luwih apik kanggo adus alas.

Sinau babagan tradhisi Masarakat Batwa

Pembentukan Taman Nasional Bwindi Impenetrable minangka pembangunan anyar ing sejarah Uganda. Digawe ing taun 1991 saka rong cadangan alas sing digawe sadurunge, aturan kanggo akses diganti sing nggawe Batwa, suku pribumi luwih angel golek dhuwit.

Minangka tukang golek pamburu sing duwe jejak entheng ing lemah kasebut sadurunge dipeksa metu saka alas Bwindi Impenetrable, dheweke berjuang kanthi cepet sawise nundhung.

Nanging, ing wektu pungkasan, Batwa adaptasi karo kasunyatan anyar iki kanthi ngidini para turis sing ngunjungi wilayah kasebut nemokake kabudayane. Dina iki, kanthi ragad sing dibayar kanggo pandhuan Batwa, sampeyan bisa ndeleng kepiye carane urip ing tanah kasebut nganti pirang-pirang taun nganti saiki.

Minangka asil saka inisiatif iki, kahanan urip wong sing dipeksa urip ing jagad modern sawise pirang-pirang generasi urip kanthi prasaja wis saya apik. Kalebu ing itinerary sampeyan - ora mung bakal ngiyatake liburan Uganda, nanging sampeyan bakal ngrewangi ngapikake urip wong sing lagi berjuang golek jagad ing jagad anyar sing wani.

Sampel masakan Uganda ing restoran lokal

Apa sampeyan kepengin weruh apa sing dipangan warga lokal ing wilayah Bwindi saben dina? Aja tetep milih opsi kulon sing disedhiyakake ing resort sing bakal sampeyan riko nalika riko - riko menyang restoran lokal lan coba conto tarif daerah.

Utamane, coba mangan Rolex - ora, sampeyan ora bakal mangan jam tangan, nanging bungkus kaya burrito sing digawe ngisi chapati nganggo endhog, kubis, tomat, bawang, lan daging sing diobong. muter sadurunge masak.

Mung 50 sen AS saben rol, iku regane murah nanging enak sing disenengi masarakat Uganda lan backpacker wiwit digawe ing taun 2003.

Yen sampeyan golek cemilan cepet, coba kripik singkong kanthi salsa lan guacamole sing diproduksi sacara lokal - ditresnani dening kanca-kanca lokal sing golek cemilan liwat sawetara omben-omben, dadi gabung lan nikmati sawetara pertukaran budaya!

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.