Breaking Dominica News Warta Breaking Travel Education Warta Pamrentah Industri Hospitality Investments wong Pengumuman Pers Pariwisata News Wire Plancongan Singapur

Dominica mbangun industri pariwisata sing penting: Pengubah game ing cakrawala?

Pilih basa sampeyan
savonik
savonik
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Pembentukan Dana Peningkatan Pariwisata sing didhukung sektor swasta duweni potensi dadi "game changer" nalika Dominica mbangun industri pariwisata sing penting
Dominica mbangun industri pariwisata sing penting sawise Hurricane Maria ngrusak pulau kasebut. Nalika sampeyan nemokake Dominica, sampeyan bakal nemokake dhewe, iki pesen kanggo jagad lelungan.

Print Friendly, PDF & Email
Dominica mbangun industri pariwisata sing penting sawise Hurricane Maria ngrusak pulau kasebut. Nalika sampeyan nemokake Dominica, sampeyan bakal nemokake dhewe, iki pesen kanggo jagad lelungan. Ing wulan Maret 2018 Dominica ngumumake manawa akeh bisnis pariwisata operasional lan siyap nyambut tamu.
Pembentukan Dana Peningkatan Pariwisata sing didhukung sektor swasta duweni potensi dadi "game changer" nalika Dominica mbangun industri pariwisata sing penting.
Ngandhani sesi mbukak minggu lalu saka Rapat Umum Tahunan Hotel Dominika lan Pariwisata (DHTA), Presiden Langsung Asosiasi Hotel lan Pariwisata St. Lucia (SLHTA) Sanovnik Destang ujar manawa diterapake kanthi efektif, sumber daya TEF sing dikoleksi saka pengunjung bisa ngasilake EC $ 1 yuta kanggo nyengkuyung inisiatif sing gegandhengan karo pariwisata, nggawe lapangan kerja lan menehi tunjangan sosial ekonomi kanggo pulau kasebut sawise Hurricane Maria taun kepungkur.
"Kanthi stok 500 kamar, $ 2 saben wengi kanthi hunian 60 persen, sampeyan bakal entuk udakara EC $ 600,000 saben taun, yen ana 100 persen partisipasi," ujare ing presentasi intine. Jumlah kasebut, kira-kira Destang, bisa tuwuh dadi "cedhak nganti $ 1 yuta ing kontribusi" karo kamar tambahan sing kasedhiya bareng karo partisipasi sektor akomodasi alternatif. "Ana akeh kabecikan sing bisa ditindakake ing masyarakat lan ekonomi kanthi jumlah dhuwit yen digunakake kanthi wicaksana."
Sawise dadi Ketua TEF St. Lucia kaping pisanan saka 2013 nganti 2016, Destang ngucapake kabecikan, mratelakake, Dana iki ngasilake luwih saka $ 7 yuta lan ngasilake luwih saka 500 proyek.
Direktur eksekutif Bay Gardens Resorts sing menang penghargaan St. Lucia nyoroti sawetara proyek utama TEF, kalebu program hubungan pertanian, program pengembangan lan pelatihan tenaga kerja, program pimpinan muda SLHTA, sponsor tim kuliner St. Lucia lan "Koki ing Program sekolah, kampanye bersih uga upaya bantuan bencana lokal lan regional, kalebu pitulung kanggo Dominica ing 2017.
"Program Omah Pertanian Virtual sing menang kanthi penghargaan wis mbantu ngasilake luwih saka $ 1 yuta saben taun kanggo dodolan para petani saka hotel lan regane kurang saka $ 100,000 saben taun," ujare Destang, nalika nerangake tema rapat 'Beyond Resiliency - Reigniting Our Growth Engine '.
Dheweke negesake kesuksesan SLHTA, sing bisa diitung kanthi istilah sosial lan ekonomi, wis nggawe apik lan "mbantu kita sukses mbantah manawa apa wae sing bisa ningkatake kinerja sektor perhotelan bisa entuk manfaat langsung masarakat umume."
Ngelingi negara-negara Karibia liyane sing sadurunge wis nyiyapake TEF, dheweke menehi saran marang kanca-kancane Dominika supaya konsultasi kanthi akeh siji liyane sadurunge nggunakake TEF 'kanggo kasunyatan sampeyan dhewe'. Siji opsi, disaranake Destang, bisa uga nggawe kontribusi TEF wajib diwenehi ukuran intim saka stok kamar pulau kasebut. "Pengalaman saya yaiku klien seneng banget bisa mbayar biaya yen wis ngerti apa sing digunakake."
Ngurmati Dominica kanggo langkah-langkah pungkasan sing ditindakake kanggo kesinambungan lan ketahanan (utamane larangan taun lalu kanggo nggunakake plastik lan kontainer Styrofoam), dheweke nyathet warga negarane duwe "kesempatan nyata kanggo mbangun maneh sing luwih apik lan kuwat".
Minangka penutup, Destang ujar manawa "Pulo Alam" kudu nggunakake tunjangan pariwisata lan hubungane kanggo nyingkirake masarakat saka kemlaratan. Sanajan kebangkitan pariwisata kudu didorong dening sektor swasta, dheweke ujar manawa pamrentah kudu menehi fasilitasi penting liwat kabijakan, akses modal, investasi infrastruktur lan njamin gampang nindakake bisnis. Nanging, pamrentah lan DHTA ora bisa ngatasi mesin pertumbuhan negara kasebut, Destang menehi saran. Tuku saka masyarakat sipil iku penting. "Ing Dominica, aku ndeleng potensial sing luar biasa. Alam lan eko-pariwisata minangka ceruk sing wis dikuasai sampeyan, ”jarene.
Nggambarake Dominica minangka "asli lan murni", dheweke nyimpulake: "Kita nyoba nggawe saiki lan sampeyan duwe kanthi alami. Sampeyan pancen paling pungkasan ing bagean iki lan bagean penting saka Brand Caribbean. Kabeh Karibia ngupayakake sampeyan lan ngenteni baline sampeyan - nanging ora liya yaiku pulau adhine sampeyan, St. Lucia. "
Dominica kudu bali ing endi para turis bisa nemokake budaya sing akeh masarakat. Pengalaman ekowisata sing nguntungake. Tantangan fisik petualangan ekstrem. Utawa ketenangan mundur spa sing terpencil.
Mangkene sing dikandhakake Dominica babagan bangsane: "Unik Asli. Lumrah Unik. Tapestry sing akeh banget alas udan, kali, lan air terjun sing subur, kanthi keajaiban vulkanik ing daratan lan ing sangisore segara. "
Dominica: Pengalaman Karibia ora kaya liyane.
Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.