24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Warta Breaking Bangladesh Breaking News Internasional Warta Breaking Travel News Pariwisata transportasi Nganyari Destinasi Plancongan Singapur

Umat ​​Islam Banglades nyerbu sepur sing akeh banget kanggo mulih plancongan

0a1a-63
0a1a-63
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Atusan wong Islam bisa katon clambering ing atap kreta nalika nyoba bali menyang kulawarga lan kanca-kanca kanggo ngrayakake Idul Adha.

Print Friendly, PDF & Email

Gambar-gambar sing apik banget ditampilake nuduhake umat Islam lungguh ing atap kreta ing Dhaka, Bangladesh amarga kreta kebak.

Atusan wong bisa katon clambering ing atap kreta nalika nyoba bali menyang kulawarga lan kanca-kancane kanggo ngrayakake Idul Adha, sing dianggep minangka pista paling suci ing Islam.

Festival kasebut, sing diwiwiti dina Selasa lan rampung dina Setu, dadi pungkasane ziarah haji menyang kutha suci ing Islam, Mekah. Dipercaya luwih saka rong yuta wong akeh ing kutha Arab Saudi, ing ngendi Nabi Muhammad dipercaya lair, ing taun iki.

Cuplikan saka stasiun Dhaka sing rame banget nuduhake sejatine acara kasebut populer ing masarakat Bangladeshi, 86 persen sing kalebu Muslim.

Penumpang sing nggawa ransel katon ing lawang utama kreta lan jendhela lan narik awake tekan atap, siji-sijine papan sing isih ana. Ing sawijining wektu, penumpang uga katon ngadeg lan mlaku ing sadhuwure gendheng kreta nalika lagi obah.

Idul Adha, uga dikenal minangka Festival Kurban utawa 'Lebaran Gedhe,' sawise ziarah Islam saben taun menyang Kaabah ing Mekah.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov