Breaking News Internasional Warta Breaking Travel News Keslametan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur Warta Breaking Vanuatu

Dering Api Aktif: 6.7 gempa cedhak Vanuatu

Gempa-Vanuatu
Gempa-Vanuatu
ditulis dening editor

Gempa skala skala 6.7 ​​nyerang sisih lor Pulo Ambrym ing kepulauan Vanuatu dina iki, 21 Agustus 2018, jam 22:32:29.

Print Friendly, PDF & Email

Gempa skala skala 6.7 ​​nyerang sisih lor Pulo Ambrym ing kepulauan Vanuatu dina iki, 21 Agustus 2018, jam 22:32:29. Iki minangka gempa gedhe nomer loro saiki karo Venezuela sing kena pengaruh skala 7.3 gedhe dina iki.

Episentrum gempa kasebut dununge sawetara kilometer adoh saka pucuk Ambrym, sawijining pulau sing kurang pedunung, tekan jerone 30 kilometer.

Menteri Pertahanan Sipil lan Manajemen Darurat Vanuatu ujar manawa ora ana ancaman tsunami ing Selandia Baru sawise gempa kasebut.

Pusat Peringatan Tsunami Pasifik uga ora menehi peringatan tsunami.

Nganti saiki, durung ana laporan kerusakan utawa ciloko.

"Ring of Fire" uga diarani sabuk Circum-Pacific. Iki minangka zona gempa sing ngubengi Samodra Pasifik ing sekitar 90% lindhu ing jagad iki.

Jarak:

• 78.3 km (48.6 mi) E saka Lakatoro, Vanuatu
• 120.6 km (74.8 mi) ESE saka Luganville, Vanuatu
• 187.3 km (116.1 mi) N ing Port-Vila, Vanuatu
• 546.7 km (339.0 mi) N sa W, Kaledonia Anyar
• 698.5 km (433.0 mi) NNE Dumba, Kaledonia Baru

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.