Asosiasi Warta Breaking Maldives News Warta Breaking Travel Industri Hospitality Hotel & Resor News Resorts tanggung jawab Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan

Park Hyatt Maldives Hadahaa: Resor pulau mewah dikonfirmasi maneh

Pilih basa sampeyan
Pravin-of-Park-Hyatt-Maldives-Hadahaa
Pravin-of-Park-Hyatt-Maldives-Hadahaa
ditulis dening editor

Park Hyatt Maldives Hadahaa ing Huvadhoo Lor minangka wisata alam sing amba kanthi pantai putih, laguna azure lan karang omah 360 °.

Print Friendly, PDF & Email

Park Hyatt Maldives Hadahaa dununge ana ing Huvadhoo Utara, salah sawijining wisata alam paling gedhe ing saindenging jagad, kanthi pantai putih alami, laguna azure lan karang omah 360 °.

Green Globe bubar negesake maneh Park Hyatt Maldives Hadahaa, nguatake status Emas.

Pravin Kumar, General Manager ing resor kasebut ujar, "Budaya lingkungan lan berkelanjutan sosial mesthi dadi bagian integral saka operasional resor saben dinane wiwit wiwitan. Nalika nyedhiyakake pengalaman preinan mewah tanpa alas kaki, kita uga ngakoni manawa ngarsane nilar jejak sing bakal terus diupayakake minimalake kanggo njaga lan ngreksa papan sing diarani omah iki. "

Manajemen sumber minangka pertimbangan utama ing Park Hyatt Maldives Hadaha. Panggunaan banyu, listrik lan bahan bakar diawasi saben dinane. Panas sing digawe saka generator nggunakake banyu panas kanggo digunakake ing saindenging properti tinimbang gumantung karo ketel konvensional. Iki nyuda konsumsi bahan bakar lan energi kanthi signifikan uga biaya sing gegandhengan. Banyu segara digunakake kanggo adhem unit AC ing ruangan sing luwih nyuda konsumsi energi nalika panen banyu udan lan daur ulang banyu abu-abu digunakake kanggo sistem siraman toilet lan irigasi.

Resor kasebut terus fokus ing sumber produk kanthi lokal lan nganti saiki, nganakake bisnis nganti 70% panyedhiya panganan lan minuman berkelanjutan. Kayu alam digawe saka pring sing tahan dawa uga digunakake kanggo dek ganti ing properti kasebut.

Minangka bagean saka inisiatif pengelolaan sampah, botol banyu mineral plastik diganti botol kaca kanggo tamu lan staf kanthi nyimpen 120,000 botol plastik saben taun. Panganan dikemas ing kothak bento kanggo plancongan dudu wadhah plastik. Ing jedhing, fasilitas botol keramik sing bisa digunakake maneh ditrapake kanggo botol plastik mini sing ora bisa dienggo. Wiwit taun 2015, sedotan plastik diganti nganggo kertas.

Park Hyatt Maldives Hadahaa nuwuhake tumindak kolektif ing wilayah kasebut kanggo nglawan polusi ekologis. Kanthi kolaborasi karo organisasi nirlaba internasional, resor kasebut nyusun dhoni (kapal Maldivian tradisional) kanggo nglumpukake plastik saka pulau-pulau sing melu ing Huvadhoo Utara - Dhandoo, Kondey, Nilandhoo lan Gemanafushi saben daseminggu. Plastik sing dikoleksi banjur dikirim liwat dhoni pasokan resor menyang Male lan terus menyang titik koleksi plastik kutha kasebut.

Perlindhungan lingkungan minangka dhasar tumrap eksistensi saben dinane ing retret alami iki. Ing taun 2016, Pusat Nyelam lan Kegiatan - Blue Journeys, dianugerahi PADI Green Star ™ kanggo upaya praktik bisnis ijo lan ndhukung konservasi sing tanggung jawab. Penghargaan PADI Green Star ™ ngakoni pusat penyelaman lan resort sing didedikake kanggo njaga kelestarian lan konservasi industri menyelam. Iki ngenali bisnis sing aktif nglindhungi lan ngrawat lingkungan liwat prakarsa kayata praktik transportasi sing ramah energi, panggunaan bahan berkelanjutan, kepemimpinan konservasi, konservasi banyu lan panggunaan energi sing tanggung jawab.

Tim Hijau khusus resor iki uga nduweni peranan penting kanggo njaga standar keberlanjutan. Pemantauan terumbu karang ditindakake saben wulan kanggo ngevaluasi kahanan karang lan pulih, utamane sawise kedadeyan pemutihan. Tim uga nganakake reresik karang omah, pantai lan pulau saben wulan. Sajrone Plancongan Fishing Maldivian Tradhisional sing ditawakake resor, iwak sing ora memenuhi dawa minimal utawa spesies sing dilindhungi diluncurake kanggo njamin jumlah stok iwak diisi maneh. Kanggo nglindhungi lan njaga perairan lan karang sing murni ing sacedhake pulo kasebut, olahraga banyu bermotor ora diidini.

Minangka bagéan saka program CSR, saben taun resor mbukak Sasi Pelayanan Global, program taunan sing bisa digunakake resort kasebut lan makarya karo komunitas kasebut. Kagiyatan ditujukan kanggo ndhukung salah sawijining pilar Hyatt Thrive: Kelestarian Lingkungan, Pangembangan Ekonomi & Investasi, Pendidikan & Kemajuan Pribadi lan Kesehatan & Kesejahteraan.

Wicara lan lokakarya diatur supaya siswa nambah kesadharan babagan pentinge lan pentinge nglindhungi terumbu karang lan samodra. Tim Hyatt Thrive lagi kerja bareng karo organisasi lokal sing ngluncurake proyek karang kanggo ndidik bocah sekolah lokal babagan ekosistem terumbu karang sing ana ing ngarep lawang.

Pak Kumar nambahake, "Amarga pariwisata minangka industri penghasilan penghasilan utama negara, kita uga bisa dadi minat lan semangat kanggo keramahan ing antarane bocah sekolah. Kaping pindho taun, kita ngajak antarane papat nganti enem sekolah tetanggan kanggo ngunjungi resor. Bocah-bocah kasebut banjur dikenalake menyang Hyatt nalika ana ing pulau kasebut, lan apa sing dadi merek lan resor ing Maldives. "

Green Globe minangka sistem keberlanjutan ing saindenging jagad adhedhasar kriteria sing ditampa internasional kanggo operasi berkelanjutan lan manajemen bisnis pariwisata lan pariwisata. Operasi kanthi lisensi saindenging jagad, Green Globe adhedhasar ing California, AS lan diwakili luwih saka 83 negara. Green Globe minangka anggota Afiliasi saka Organisasi Pariwisata Dunia PBB (UNWTO). Kanggo informasi, monggo klik kene.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.