Asosiasi Warta Ngilangi Berita Fiji Warta Breaking Travel Kuliner budaya Industri Hospitality Investments News tanggung jawab Pariwisata News Wire Plancongan

Potensi Hotel Fiji Kanggo Ngurangi Bill Impor

Pilih basa sampeyan
Potensi-Kanggo-Hotel-Kanggo-Ngurangi-Impor-Bill
Potensi-Kanggo-Hotel-Kanggo-Ngurangi-Impor-Bill
ditulis dening Juergen T Steinmetz

International Finance Corporation (IFC) karo Pamrentah nyoba ngyakinake hotel lan resort ing Fiji kanggo sumber produk lokal - lan petani uga duwe peran.

Hotel lan resort ing Fiji ngentekake luwih saka FJ $ 74 yuta taun kepungkur kanggo tuku produk seger. Kurang saka setengah (48 persen) sing sumber saka lokal.

Print Friendly, PDF & Email

Tdheweke International Finance Corporation (IFC) karo Pamrentah nyoba ngyakinake hotel lan resort ing Fiji kanggo sumber produksi lokal kanthi lokal - lan petani uga duwe peran.

Hotel lan resort ing Fiji ngentekake luwih saka FJ $ 74 yuta taun kepungkur kanggo tuku produk seger. Kurang saka setengah (48 persen) sing sumber saka lokal.

Iki miturut panelitian 'From the Farm to the Tourist's Table' sing dipimpin IFC, sing diluncurake Menteri Perindustrian, Perdagangan, Pariwisata, Sumber Daya Mineral Faiyaz Koya ing Suva wingi.

Panaliten iki ditindakake ing 62 hotel lan resort ing saindenging Nadi, Lautoka, Denarau, Coast Coral lan Mamanuca lan Yasawa Group of Islands.

Data nuduhake manawa sayuran, woh-wohan, daging, panganan laut lan susu tetep dadi pendorong biaya utama kanggo hotel lan resort Fiji, sing nuduhake $ FJ38.5 juta saka total tagihan pengeluaran.

Panliten kasebut nuduhake yen tokoh kasebut progresif, amarga ing taun 2011 hotel lan resort ngimpor nganti 80 persen saka produk segar.

Nanging isih ana "ruang kanggo perbaikan", kanthi industri duweni potensi nyuda tagihan impor kanthi $ 24.1 juta, ujare panelitian.

Panliten kasebut nyaranake ningkatake kualitas produk segar sing diasilake ing Fiji - amarga ora ana sing bisa ngrusak liburan kaya keracunan panganan.

Ngidentifikasi sawetara masalah utama sing kudu ditangani sadurunge bisa dirampungake.

Kanggo woh-wohan lan sayur-sayuran, produk musiman lan pasokan sing ora cocog nggawe ora bisa tuku hotel kanthi lokal.

Kanggo daging, hotel nemokake kualitas produk sing kurang lan kurang mematuhi standar keamanan.

Kajaba iku kanggo panganan segara segara, hotel ngidentifikasi pasokan sing ora padha lan produk sing kurang apik minangka alasan utamane milih barang asing. 

IFC ngarepake informasi ing panelitian bisa nambah hubungan antara pertanian lan pariwisata, kontributor Produk Domestik Bruto paling gedhe ing Fiji.

Industri iki uga nggunakake cedhak 120,000 wong lan dadi penghasil devisa utama Fiji.

"Kanggo nggayuh prestasi kasebut lan ngatasi masalah kelestarian sing luwih jembar, nguatake hubungan lan nggawe sinergi sing luwih cedhak ing antarane sektor pariwisata lan pertanian iku penting," ujare Pak Koya.

Peran koki

Peran nggawe keputusan koki ing hotel lan resort uga ditemokake ing panliten kasebut. 

Amarga umume koki ing hotel gedhe ekspatriat, asring ana sambungan utawa kekurangan jaringan ing antarane para pengambil keputusan lan pemasok lokal, panliten kasebut ditemokake.

Mangkene, panelitian kasebut nyaranake nggawe jalur sing bisa mbantu industri pariwisata lan sektor pertanian bisa kerja sama.

Wakil presiden IFC Asia-Pasifik Nena Stoiljkovic ujar: "Cara mbukak kanggo sektor swasta bisa nulungi produksi, nuwuhake permintaan kanggo pametumu kanthi lokal lan pungkasane nggawe pasar anyar kanggo produk lokal ing industri pariwisata."

IFC, organisasi organisasi Bank Dunia, kerja sama karo Menteri Industri, Perdagangan lan Pariwisata, menteri pertanian lan Pamrentah Australia sajrone panliten kasebut.

Iki adhedhasar perkiraan panjaluk, umpan balik saka spesialis lan wawancara kualitatif karo koki hotel, pamilik lan manajer tuku.

Partnership

Peluncuran kasebut uga nduwe IFC lan Pamrentah nggawe perjanjian kerja sama kanggo luwih ngiyatake kemitraan, utamane ing bidang pangembangan kapasitas petani.

"Kita duwe kesempatan kanggo bermitra karo IFC babagan pembangunan kapasitas kanggo petani, nuduhake intelijen akses pasar lan nggarap aplikasi sing nyedhiyakake informasi hotel babagan kasedhiyan pasokan." Kandhane Pak Koya.

Rencana Pembangunan Nasional (NDP) limang taun lan 20 taun pamrentah nemtokake target entuk $ 2.2 milyar minangka bagean saka rencana Pengembangan Pariwisata Fijian 2017-2021.

Penguatan pariwisata

Tujuan utama iki yaiku "nguatake hubungan karo industri pariwisata," uga ana rencana ambisius liyane.

"Hubungan pasar sing ngidini pasokan produksi pertanian lan perikanan lokal menyang industri pariwisata bakal difasilitasi lan dikembangake." dokumen NDP ujar.

"Pabrik produk ceruk mewah kayata produk awak alami, ramuan endah lan rempah-rempah, kuah lokal, jus buah lokal, kerajinan tangan lan barang-barang organik dikemas bakal dipromosekake.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.