Asosiasi Warta Warta Breaking Travel Education Fiji Breaking News Industri Hospitality Investments Warta Industri Rapat rapat Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur

Kepiye cara ngembangake pasar pariwisata 'konferensi lan acara' ing Fiji?

pcf
pcf
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Kedatangan turis ing Fiji mundhak dadi 38.5% ing 10 taun antara taun 2005 lan 2015, nanging ringkes anyar saka Bank Pembangunan Asia (ADB) ngelingake manawa terus tuwuh sektor pariwisata ora bisa diendhani, lan njamin keberlanjutane mbutuhake tumindak pamrentah.

Print Friendly, PDF & Email

Kedatangan turis ing Fiji mundhak dadi 38.5% ing 10 taun antara taun 2005 lan 2015, nanging ringkes anyar saka Bank Pembangunan Asia (ADB) ngelingake manawa terus tuwuh sektor pariwisata ora bisa diendhani, lan njamin keberlanjutane mbutuhake tumindak pamrentah.

Sanajan Fiji duwe industri pariwisata sing paling mantep lan duwe bathi ing wilayah kasebut, ringkesane, Pariwisata minangka Penggerak Pertumbuhan ing Pasifik: Pathway to Growth and Prosperity for Pacific Island Countries, nggawe sawetara rekomendasi kanggo njamin pertumbuhan sektor kasebut ora stagnan.

Ringkesan kasebut nyaranake nggawe rencana strategis sing bakal narik sawetara resort utama sing ana kanggo tuwuh 'rapat, insentif, konferensi, lan pasar acara. Iki uga nuduhake sektor pariwisata Fiji bisa entuk bathi saka investasi infrastruktur utama nasional, kayata nambah pasokan banyu lan fasilitas perawatan limbah negara kasebut.

Ringkesan kasebut uga menehi saran kanggo nggawe pinggiran banyu ing wilayah pelabuhan Suva supaya luwih apik lan luwih cocog karo kebutuhan pengunjung kapal pesiar. Pungkasane, negesake proposal kanggo dipertimbangkan saka laporan Bank Dunia sadurunge, ujar manawa Fiji duweni potensi dadi pangkalan kapal pesiar regional.

Ringkesan kasebut nemtokake pariwisata minangka kesempatan unik kanggo pertumbuhan ekonomi ing dasawarsa mbesuk sing bisa mbantu negara-negara pulau Pasifik kanthi mandhiri mbiayai tujuan nasional, kayata peningkatan layanan kesehatan, pendhidhikan lan transportasi. Bebarengan karo ngasilake tenaga kerja lan penghasilan ing saindenging wilayah kasebut, pangembangan pariwisata bisa dadi katalis kanggo nglindhungi lan nglestarekake aset alam lan budaya, cathetan ringkes.

Nomer pengunjung ing enem negara Pulo Pasifik sing ditliti nambah meh 50% sajrone 10 taun kepungkur, nanging penulis ringkes kasebut ngelingake manawa pertumbuhan sektor pariwisata terus ora bakal kedadeyan kanthi otomatis, lan mupangate bakal terus disebar nganti ora pemerintah njupuk tindakan.

Dheweke nyaranake negara supaya nggawe lingkungan sing bisa digunakake kanggo nggampangake tuwuhing pariwisata lan nggedhekake mupangate. Iki tegese investasi ing infrastruktur, sumber daya manungsa, lan pangembangan produk lan pemasaran, uga njamin kabijakan pariwisata, strategi, lan lingkungan pangaturan dirancang kanggo tuwuh sektor kasebut kanthi lestari.

"Nalika akeh negara Pasifik nggunakake pariwisata kanthi efektif kanggo ngasilake penghasilan lan lapangan kerja, ana kesempatan kanggo nggedhekake lan nambah mupangate lan njamin keberlanjutane," ujare Rob Jauncey, Penasihat Regional karo Liaison lan Kantor Koordinasi Pasifik ADB. "Nalika negara-negara Pasifik ngembangake lan ngupayakake strategi kanggo ngembangake sektor pariwisata, ADB siyap nawakake wawasan lan saran, lan menehi pitulung teknis, finansial, utawa dhukungan koordinasi."

Ringkesan kasebut digawe dening Inisiatif Pengembangan Sektor Swasta Pasifik (PSDI) ADB, program pitulung teknis regional sing ditindakake kanthi kemitraan karo pamrentah Australia lan Selandia Baru. PSDI kerja sama karo 14 negara anggota ADB sing ngembangake Pasifik kanggo ningkatake lingkungan bisnis lan ndhukung pertumbuhan ekonomi sing dipimpin sektor swasta. Wis operasi ing wilayah kasebut suwene 11 taun lan mbantu luwih saka 300 reformasi.

Touris minangka supir Driver of Growth

Pariwisata ing Pasifik saya tambah lan bakal dadi pendorong utama pertumbuhan ekonomi ing dasawarsa ngarep. Nanging sanajan akeh pengunjung ing Pasifik, pertumbuhan pariwisata ora bisa diendhani kanggo kabeh negara ing wilayah kasebut.

Ringkesan iki ngenali tren sing nyebabake kenaikan iki. Kanggo ngamanake lan terus entuk manfaat saka pertumbuhan iki, ringkes iki nyaranake supaya negara-negara pulau Pasifik nggawe lingkungan sing bisa digunakake kanggo pariwisata liwat intervensi ing patang bidang: kabijakan pariwisata, strategi, lan lingkungan peraturan; prasarana; sumber daya manungsa; lan pangembangan produk lan pemasaran.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.