Plancongan Bisnis Editorial Warta Breaking Hawaii Industri Hospitality Hotel & Resor LGBTQ Warta Industri Rapat rapat News Keslametan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur USA Breaking News Maneka Warta

Gempa Silent ing Hospitality lan Erosi Standar

fotocity
fotocity
ditulis dening Richard Adam

Amarga aku kelingan, ana jinis "Masa depan… .." jinis konferensi, publikasi lan diskusi panel. Apa masa depan keramahan lan gegandhengan? Aku ora ngerti. Aku yakin ana siji, sanajan formulir komersial bisa beda banget. Ramalan umume angel, utamane babagan masa depan :). Nanging, aku yakin, malang dadi keramahan minangka bisnis bakal beda-beda lan kita bakal bisa ndeleng manawa kedadeyan gedhe banget. Aku cukup wani ngandhani, pangowahan ing 10 taun mbesuk bakal luwih radikal kaya sing ditindakake sajrone 30 taun kepungkur. Iki gegayutan karo macem-macem bentuk lan penawaran sing bakal dipisahake, sing bakal kita waca ing cakrawala, lan iki gegayutan karo para pemain ing pasar, sawetara sing tetep ngetrapake kebiasaan lan bisnis kaya biasane.

Ing sejarah bisnis lan ekonomi, kaya sing wis dingerteni, ora ana apa-apa sing diwenehake lan ora ana sing bisa digunakake ing salawas-lawase, uga ora ana ide sederhana kanggo nyedhiyakake papan perlindungan kanggo wong sing adoh saka omah. Bayangake, sampeyan diwenehi kentang kanggo dipangan kabeh urip lan wong tuwa ngandhani, ora akeh alternatif.

Tuwa, metu saka omah, nalika urip ing bagean-bagean istimewa ing jagad, dumadakan sampeyan nemokake pasar sing kebak panganan, sampeyan durung nate weruh utawa ngrasakake. Apa sampeyan isih bakal golek kentang? Apa sing ana ing jagad plancongan lan keramahan: saya akeh wong sing ora seneng mung kentang. Kita ngarani lelungan sing wis diwasa. Riset, nyemak, mbandhingake lan pilihan ing pucuk driji, mripate mbukak, panjelajah kanthi ati-ati, malah takon babagan bathi sing bisa tuku utawa keputusan pesenan menehi kesan tilas karbon sing luwih murah.

Sajrone taun-taun pungkasan, kita napsu banget sawetara panyedhiya sistem hotel global (HSPs - sing asline dikenal minangka jaringan hotel) sing mbuwang real estate lan operasi hotel dhewe kanggo tuwuh merek lan layanane kanggo pamilik hotel lan operator, uga nguntal pesaing sing padha kanggo ngresiki pasar, pengambilalihan Starwood dening Marriott minangka salah sawijining transaksi sing luwih gedhe, nanging Hilton, IHG, Accor lan liya-liyane uga duwe napsu kanggo tuwuh, utamane minangka vendor label saiki. Nggumunake yen perusahaan-perusahaan kasebut mbujuki pamilik real estate, layanan sing paling apik sing bisa ditindakake kanggo properti hotel nalika wis adol dhewe. Saiki, rega saham panyedhiya sistem hotel gumantung karo tarif pertumbuhan. Tambah pangarepan individu lan pasar sing ringkih nyebabake merek hotel sing luwih akeh kanthi janji merek tartamtu, dikelola dening raksasa sistem hotel gedhe sing padha ndeleng model bisnis nyedhiyakake label sing diarani merek, teknologi pesenan, program loyalitas lan layanan manajemen.

Nanging, aku kepengin weruh apa ana tamu Ritz-Carlton sing wis suwe wis ngerteni iki minangka kemajuan ing pengalaman tamu, apa tamu Westin wis entuk manfaat sajrone nginep amarga ana payung Marriott lan apa Waldorf-Astoria utawa St. Regis utawa Raffles wis cedhak karo asline, mung kanggo sawetara conto. Tempel lan salinan asli legendaris ora liya yaiku adol ilusi. Iki kanggo ngerteni, apa ilusi kasebut dimaksud supaya bisa didol menyang tamu, menyang pamilik hotel lan investor utawa kabeh wong. Saiki, ayo goleki luwih adoh.

1. Khayalan nilai merek

Ing jaman biyen, nalika lelungan menyang wilayah sing ora dingerteni kanthi pola pikir sing kurang eksperimen, kayane luwih aman kanggo memesan hotel saka rantai hotel sing dikenal. Utamane para turis sing asring luwih prihatin babagan standar minimal tinimbang ora entuk pengalaman hotel sing kaget banget. Merek hotel kanthi pesenan minangka taruhan sing aman banget lan jaringan hotel nyedhiyakake merek masing-masing ing segmen sing relevan saka 1 nganti 5 bintang lan adol konsep kasebut menyang operator hotel, pamilik lan investor amarga luwih aman yen ora menehi hasil investasi properti utawa operasional. resiko lan menehi luwih akeh kesempatan kanggo tuwuh. Iki bisa digunakake kanthi apik kanggo kabeh pihak sing duwe kepentingan sajrone pirang-pirang taun.

Nalika merek warisan gedhe pisanan didegake, dheweke mbedakake kanthi nggunakake bidang keahlian, kayata metode produksi sing ditapis kanthi unik utawa desain sing ora ana tandhingane. Ing jagad global babagan konsep hotel miturut standar, kaluwihan kompetitif kasebut ilang. Mata uang sosial sing mrentah pilihan merek saiki. Milenial wis nggawe aturan lan pilihan dhewe. Merek asli kudu bisa pengaruhe, inspirasi, inovasi, crita, asring digandhengake karo kepemimpinan karismatik lan visioner.

Aku ora ngerti merek "seksi" kanthi eksekutif teknologi sing efisien ing ngarep lan umume perusahaan nyewa CV stereotipe lan "tembung buzz" sing nggilap, dudu kepribadian utawa out of the box prestasi. Konsep label dudu merek sing urip. Merek minangka semangat.

Nalika merek banget macet ing warisane sadurunge, ing pola pikir "kita mesthi nindakake kaya ngono", dheweke asring kelangan pengaruh. Tradhisi uga tegese njaga kobongan lan ora nglindhungi awu. Sawetara warisan hotel ikonik dadi bagean merek klompok hotel: Erawan ing Bangkok, Mount Nelson ing Afrika Selatan, The Carlton ing Cannes, The Georges V ing Paris, sing wis dadi legenda sadurunge Four Seasons ana, utawa The Raffles ing Singapura saiki dadi bagean saka Accor.

Ing sektor otomotif, perusahaan Daimler-Benz gabung karo Chrysler sawetara wektu lan mobil Mercedes-Benz dumadakan duwe komponen Chrysler internal. Penurunan penjualan mobil Mercedes-Benz paling parah yaiku konsekuensine. Legenda tradisional kasebut bisa uga duwe kekuwatan distribusi ing pasar, nanging saka pemahaman merek perspektif, ngangkat merek HSPs luwih akeh tinimbang sifat ikon tradisional kasebut. Sawetara wong, kaya Istana ing St. Moritz, ditarik maneh sawise sawetara taun ora nggayuh bathi sing diarepake. Yen aku dadi pemilik properti terkenal iki, aku bakal njaluk royalti tinimbang mbayar. Sanajan perusahaan hotel ngrekrut saka pasar sumber sing padha karo wong liya, bisa uga ana sawetara keuntungan hipotetis kanggo hotel-hotel kasebut, ing babagan manajemen, optimasi panen, lan digitalisasi, lan liya-liyane, nanging ora nalika nerangake babagan kemegahan merek. Pemimpin pasar mbesuk ora mesthi dadi merek sing luwih gedhe - bakal dadi sensitivitas budaya kanggo ngerti apa sing dikarepake konsumen lan apa sing bisa ditindakake tanpa. Dheweke kudu fokus ing saindhenging pelanggan, nyedhiyakake regane, lan nemtokake maneh minangka panyedhiya pengalaman (ora mung produk).

Nalika ngelingi latar mburi babagan strategi lan pemasaran, aku dadi pendukung bangunan merek. Ana janji, ana regane, ana kapercayan lan pangiriman, ing skenario sing sampurna, ana uga sihir lan inspirasi. Mesthi luwih saka label lan standar desain perusahaan.

Sawetara klompok hotel minangka merek sing apik, duwe jiwa, semangat kanggo nindakake perkara lan ngawula marang tamu. Ketenaran The Mandarin Hong Kong lan The Oriental Bangkok dicampur lan dimanfaatake kanthi apik kanggo Grup Mandarin Oriental sing njaga kapercayan. Perusahaan liyane, mutasi kanggo adol label merek dagang kanthi arti komoditas minangka model bisnis inti kanthi negesake tuwuh, wis mandheg dadi merek kanthi sejatine teges. Sapa wae sing percaya yen dhuwit bisa tuku kabeh uga ngakoni yen wis siyap kanggo nindakake dhuwit.

Pamilik hotel lan investor wis mbayar dhuwit kanggo apa sing saiki diarani konsolidasi ing panyedhiya sistem hotel, sing nyebabake inflasi label hotel kanthi fokus ing pertumbuhan, nanging konsep kasebut terus ora dieling-eling kanggo nyenengake utawa kaget kanthi positif. konsumen pungkasan, jenenge tamu hotel. Ora kaget, Minor Inc. ing Thailand bubar ngluncurake kasus pengadilan marang Marriott amarga entuk dhuwit sithik kanggo royalti.

Aku kelingan nalika nate mriksa hotel ing Orlando, kalebu merek kasebut kanthi pratelan "para wanita lan wanita sing diladeni" nalika semana. Wis sore, aku wis lelungan luwih saka 20 jam amarga telat, aku uga jetlag lan kesel. Nanging resepsionis njupuk sawetara wektu kanggo formula ucapan skrip, dheweke kudu nyedhaki miturut standar prosedur. Pancen dudu apa sing dakkarepake utawa pengin dirungokake nalika semana. Niyat sing apik, ora ditrapake kanthi wajar.

Pirang-pirang taun kepungkur, aku dipesen menyang Hotel Aloft ing Asia Tenggara, isih ana payung Starwood nalika semana. Aku dudu tamu hotel sing "pangopènan dhuwur", nanging aku kuciwa banget nalika ora bisa ngubungake smartphone karo sistem swara ing ruangan amarga piranti sambungan kamar wis ketinggalan jaman. Ngelingi janji merek Aloft yaiku kanggo memenuhi kebutuhan pribumi digital, yaiku pengiriman sing ngisin-isini. Kanggo keadilan, aku gedhe ing hotel lan mengko kerja ing hotel pirang-pirang taun. Ora ana sing diarani donya sampurna. Nanging iki minangka pengalaman sing isih dakelingi, beda banget karo janjine merek.

Minangka kasunyatan, sawetara properti hotel ngganti merek kanthi cepet, tamu biasa malah ora ngerteni, sing ora nggumunake: kajaba menehi label, uga ora ana bedane. Aku wani takon apa janji merek ing keramahan wis dadi gelembung sinetron gedhe lan apa inflasi merek iki bakal dadi jenuh lan mudhun kaya McDonald's.

Ngopo Kekuwatan pemasaran bisa ngasilake janji merek sing luwih kuwat tinimbang pangiriman sing nyata. Yen pelanggan wis ora dadi tamu hotel maneh, nanging operator hotel, pamilik lan investor, dadi fokus lan kompetensi sampeyan. Sampeyan ngrusak sapi awis nanging menehi tamu tamu hotel nganggo kentang. Ing hotel butik independen sing apik karo para petugas hotel sing semangat, yaiku cara liya lan masarakat isih duwe kejutan khusus lan sentuhan individu sing nggawe prabédan, bisa uga dioperasikake kanthi sopan.

Sistem merek hotel seragam global cenderung ora fokus karo pengalaman tamu, apamaneh nalika ngalami gegayuhan utawa wedi karo pengambilalihan utawa apa wae sing ana gandhengane karo kurs, dene para tamu hotel tradisional ngerti sejatine. Pelancong sing asring ngerteni luwih akeh.

Sing maune diarani "loyalitas merek" isih bisa digunakake karo sepatu, mobil, lan smartphone, nalika ndeleng definisi produk sing ketat. Ing keramahan wis dadi sinonim amarga bosen.

Kabeh program loyalitas lan teknologi CRM nyoba menehi ganti rugi. Aku dadi anggota sawetara program kasebut. Dudu spender sing gedhe, nanging aku duwe frekuensi lan ora ana program sing nggawe aku bungah. Iki uga dadi jelas, akeh tangan sing melu meksa tarif kamar kanthi rega sithik ijol-ijolan ijol-ijolan lan perdagangan sing padha bisa uga duwe pengaruh. Mula, model bisnis sistem hotel cahya global bisa uga dadi model bisnis dinosaurus tanggal saiki. Sanajan wis tambah akeh pamisah ing konsep merek, umume bisa uga ora ana gandhengane karo pangarep-arep kanggo individu lan pengalaman keramahan. Saiki Marriott nyekel 30 label sing diarani merek ing portofolio, uga Accor. Apa bisa nemen nemokake roda keramahan ing 32 wilayah sing beda-beda lan diluncurake kanthi global minangka pengalaman sing diprofilake? Para pemain gedhe kayane wis ngerti tren iki tumrap dheweke lan mula nyoba nawakake hotel butik independen ing sangisore portofolio merek, apa maneh minangka jinis penghasilan liya ing babagan royalti kanggo program loyalitas lan platform distribusi lsp.

Maneh, dheweke ora bisa ngerti apa sing diarepake lan pengalaman para tamu. Minangka Albert Einstein nate ujar: "Ora ana masalah sing bisa dirampungake saka level kesadharan sing padha sing nggawe".

Konsep keramahan tamu sing luwih cilik, inovatif, luwih akeh lan dadi tamu sing ngganggu nggunakake tembung kesadaran kanthi "kudu-ndeleng". Iki mesthi dienggo babagan pengalaman tujuan, properti khusus lan meh ora ana label. Amarga jaringan sosial lan kekuwatan advokasi, ora ana anggaran pemasaran utawa kampanye influencer sing dibayar (palsu) sing bisa menehi ganti rugi nalika tembung ora tutur kanggo sampeyan.

2. Khayalan daya distribusi

Ing taun 2000, aku sinau saka panelitian McKinsey, sing nyatakake yen udakara 15 taun wiwit taun 2000, mayoritas transaksi pesenan utawa blanja ing ritel lan lelungan bakal kedadeyan online. Nalika semana, aku dadi pucuk panguwasa pangembangan pariwisata kanggo tujuan kanthi 45 yuta pengunjung taunan sing ndaftar ngasilake 50 milyar USD ing penghasilan tahunan lan 8% PDB. Dadi, iki minangka pratelan sing cocog banget kanggo tumindak.

Wiwit kuwi, aku terus ngrampungake teknologi digital lan nduwe rekor sukses lan kegagalan, sinau tanpa wates lan pengalaman terus-terusan, sing mbantu aku ngasah rasa kanggo mbedakake apa sing bisa ditindakake kanthi teknis, apa "rasa wulan", lan apa sing bakal ngasilake regane sustainable nyata ing mangsa ngarep.

Saiki, ing toko, kita duwe Amazon, Ebay, Alibaba, lan liya-liyane. Lan ing plancongan, kita duwe Priceline (kalebu Bookbrone, Bookbrush), Expedia, Trip, Advisor, CTrip lan liya-liyane. Grup Hotel bisa uga duwe perwakilan penjualan kanggo B2B lan uga investasi ing teknologi, nanging babagan volume, dheweke gumantung karo sing diarani OTA (Agensi Perjalanan Online).

Kondisi kontrak sing meksa para petugas hotel menehi pilihan rega paling apik liwat OTA duwe pengaruh gedhe ing pertumbuhane. Ing pirang-pirang negara, praktik utawa istilah kontrak iki ora diidini maneh, nanging OTA duwe cara ngliwati.

Booking.com mbayar 850 yuta USD saben taun kanggo ngamanake peringkat paling dhuwur ing telusuran Google lan ing nawarake kanggo tujuan tartamtu, yaiku babagan rega utawa nilai tambah sing nyata, kurang saka merek. Loro saka upaya nambah tarif konversi, penghasilan lan manajemen saluran, HSP ora duwe kaluwihan kompetitif ing sistem kasebut. Mula padha nindakake kampanye pariwara gedhe kanggo pesenan langsung kanggo ngirit komisi utawa nggawe aliansi lengket kanthi biaya konsumen pungkasan. Ing jaman otomatisasi pemasaran digital sing cerdas, kampanye iklan merek iki dibutuhake supaya majalah plancongan lan minat umum tetep apik lan kanggo nambah semangat para eksekutif, luwih sithik kanggo usaha bisnis. Ing dhaptar telusuran OTA, hotel independen individu ngadeg ing jejere cabang grup hotel, kanthi kauntungan ora kudu mbayar royalti tambahan kanggo panyedhiya sistem hotel. Sing nambah fleksibilitas rega utawa kesempatan kanggo nambah nilai lan layanan. Sejatine, hotel apa wae sing bisa nggawe kompetensi lan nyiyapake pametu lan manajemen saluran sing mandhiri. Iki dudu ilmu roket, nanging butuh komitmen lan keselarasan sumber daya.

Kanggo pamilik hotel hotel independen, sing kepengin ngapikake strategi distribusi online, njupuk kauntungan saka OTA tanpa gumantung banget, sampeyan bisa mriksa kontribusi slide show gratis babagan masalah kasebut: distribusi online hotel https://www.slideshare.net/RichardAdam6/richard-adam-ota-booking-and-online-distribution-for-independent-hotels-and-tourism-suppliers-082019

Yen kabeh perusahaan ing industri (kalebu eksekutif) wiwit mikir manawa paling apik, mula dadi rentan banget. Yen sampeyan mandheg nambah, sampeyan bakal mandheg dadi apik. Sejarah nuduhake, saben perusahaan dadi akeh kontrol lan dominasi pasar, sawetara wong mikirake solusi kanggo ngalahake dheweke. OTA uga wis dadi dinosaurus nganti tartamtu lan lagi ngrasakake panase. Teknologi anyar bisa nggawe dheweke lungse maneh utawa paling ora nggawe model bisnis dadi luwih dominan kanthi agresif. Konsep teknologi Blockchain ing sambungan biaya flat bisa dadi alternatif sing luwih apik kanggo hoteler. Perusahaan sing nggarap iki, kaya Winding Tree, ora kekurangan investor.

Ing "ekonomi lawas", perusahaan sing ngontrol pasokan (kayata minyak, baja lan liya-liyane) diarani "Aggregator" lan nggawe wong kaya Carnegie utawa Rockefeller dadi sugih. Ing "ekonomi anyar", agregator diarani Amazon utawa Alibaba kanthi ritel lan Expedia, Priceline, TripAdvisor utawa CTrip nalika lelungan. Bedane, dheweke ora ngontrol pasokan, dheweke ngontrol permintaan. Rantai hotel utawa HSP tartamtu bisa uga duwe pangsa pasar sing signifikan, nanging ora bisa ngontrol panjaluk utawa pasokan, malah pangiriman produk sing "duwe" nalika tamu hotel dianggep dadi pelanggan. Kaya sing kita ngerteni, para pelanggan minangka pamilik hotel, mula bisa uga fokus sing cocog. Ing model bisnis adhedhasar skala ekonomi, iku dudu posisi sing tetep mandheg. Sing diduweni mung janji, merek lan layanan kasebut regane larang regane royalti, ing lingkungan bisnis kanthi wates sing cukup sithik kanggo operator hotel, macem-macem variasi lan saturasi label sing akeh banget amarga faktor kesenengane wis entek. Sampeyan bisa uga ditrapake, yen ing kahanan tartamtu, merek hotel sing prestisius bisa nambah rega real estate. Cukup cukup, nanging sing duwe uga mbayar.

3. Khayalan ekonomi skala

Wiwit Adam Smith kanthi intelektual ngenalake konsep ekonomi skala, mula bakal ngowahi jagad produksi, rantai pasokan lan bisnis. Ora perlu dikatutake seri produk, sing ora bakal ana utawa ora bakal terjangkau. HSP uga entuk bathi saka pamikiran iki lan nggunakake strategi kanggo fokus ing adol label standar, konsep, teknologi distribusi, lan layanan manajemen kanggo pamilik hotel lan investor. Iki nyebabake tuwuh global sing luar biasa lan bisa digunakake kanthi apik lan kepenak nganti puluhan taun. Watesan strategi sustainable adhedhasar skala ekonomi yaiku pangembangan anyar, penawaran alternatif utawa pangowahan prilaku pelanggan. Ing industri perhotelan, asumsi klompok target tamu sing wis dipisahake lan distandardisasi sing ngarepake pengalaman hotel standar ing saindenging jagad dadi lungse.

 Saka perspektif strategi, kajaba pamikiran tradisional sing fokus ing rega utawa tambah nilai, ana rong arah: strategi sing bisa ditindakake, "aman" sing tujuane kanggo pertumbuhan berkelanjutan utawa strategi ngganggu sing nyerang kesenjangan model bisnis umum lan nindakake pendekatan anyar. Kaya sing kita ngerteni saka Uber utawa WeWork, para gangguan ngganggu pasar kanggo nggawe permintaan utawa solusi, ora ana sing nate ndeleng utawa ngrampungake. Nanging beboyo, lan bathi utawa ROI langsung ora dadi perkara pertama ing agenda kasebut. Sepisan maneh, strategi ngganggu bisa dadi janji mbesuk. Yen visi mobil tanpa kendharaan bareng dadi kasunyatan, infrastruktur digital Uber minangka tulang punggung operasional plug-and-play global.

Mantan Presiden lan CEO Starwood, Frits van Paasschen, nulis buku "Riyaya Disruptor" sawise jabatan karo Starwood. Apa iki kebetulan utawa sadurunge, model bisnis HSP bisa dadi lungse utawa butuh shift strategis, mung bakal dijawab ing buku kasebut kanthi subliminal. Aku ngira dheweke bisa setuju karo sawetara tesis sing diwenehake ing kene (Frits, luwih becik sampeyan wenehake kanthi pribadi nalika mbesuk).

4. Khayalan pengalaman tamu

Ana formula William E. Deming sing lawas. Kualitas yaiku nalika pangiriman padha karo pangajab. Dakkira, iku isih dadi filosofi standar kabijakan lan prosedur HSPs. Nanging apa ora faktor "wow" sing nggawe tamu nuduhake pengalaman ing jaringan sosial utawa omah? Apa ora pelanggan mbaleni utawa pengacara sing kudu duwe bisnis berkelanjutan ing saben hotel? Nalika pangiriman padha karo pangarepan sampeyan ora nggawe faktor "wow". Wong ora njupuk guling utawa mulih ing omah saka hotel (ya, sawetara uga), dheweke njupuk pengalaman lan apa sing bakal dibiji kanggo menehi saran kanggo promosi utawa pengembalian potensial. Pengalaman ana gandhengane karo profil, karakter lan keunikan masing-masing. Iki mbutuhake properti intelektual ing desain lan konsepsi, ora nempel lan nyalin. Yaiku ekonomi lingkup tinimbang skala ekonomi.

Aku ora ngomong babagan lelungan bisnis sing asring, sing telat mriksa lan budhal luwih awal kanthi mung ngarep-arep proses sing lancar lan ora ana kejutan negatif. Kanggo wong silaturahmi minangka komoditas. Aku ngomong babagan klompok target sing milih hotel utawa perhotelan sing duwe pengalaman sing nyenengake, sing wis bosen karo "deja vue". Pelanggan sing mbandhingake lan milih pilihan. Ing jagad digital, bandhingan durung efektif.

Ing negara-negara sing kurang diwasa babagan pariwisata, tanpa sinau sejarah pola lan efek siklus urip, isih ana kesalahpahaman babagan model bisnis HSP. Kanggo Arab Saudi sing ambisius, Accor mung ngumumake duwe "11.000 kamar" ing pipa kasebut. Rilis pers HSP liyane uga cocog. Salah sawijining titik emas sing isih ana ing bumi kanggo HSP.

Ora diraguhi, Accor minangka panyedhiya konsep keramahan sing terkenal lan bakal mbantu industri industri ing negara kasebut luwih akeh duwe standar sing luwih umum lan umum, nanging narik kawigaten ing feed, manawa masarakat mikir yen Accor nandur modal lan njupuk risiko finansial utawa operasional. Dheweke mung adol layanan standar kanggo investor Saudi. Investor kanthi luwih kritis nggambarake manawa konsep sing saiki hebat bakal dadi kamulyan sajrone dasawarsa, utawa malah ora bakal ana maneh. Bisa uga, komunitas Saudi utawa internasional wirausaha (kalebu pola pikir investor) kanthi kaprigelan, drive lan dedikasi kanggo nyiyapake keramahan ing negara kasebut kanthi profil lan karakter inovatif nyata minangka kekuwatan nyata kanggo ngunjungi, isih butuh wektu, pendhidhikan, investasi lan pengalaman kanggo muncul lan dadi diwasa kanthi sinau tinimbang dadi salinan fotokopi.

Riset pasar global jelas nuduhake, pengalaman keramahan asli lan kontemporer minangka pendorong utama kanggo ngunjungi negara. Wong-wong menyang supermarket amarga ngerti apa sing bakal dipikolehi, dudu amarga pengin pengalaman khusus kasebut ing blanja, dudu amarga dheweke kepengin terus mrana. Kekuwatan kanggo milih tujuan ing antarane pilihan liyane minangka kasus sing beda-beda. Malah wong enom, asring banget, wis nempuh jagad iki.

Aku kelingan nalika bocah-bocah isih cilik, dheweke asring pengin "padha" karo kanca-kancane, saiki wis diwasa lan diwasa, dheweke golek barang lan pengalaman "beda". Padha karo lelungan sing wis diwasa, dheweke "tuwuh" lan ngganti pilihan, didokumentasikan ing perilaku konsumen lan konsekuensi babagan milenium. Nindakake lan duwe "padha" dudu pola pikir kepinginan para panjelajah. Ing industri paling gedhe lan kompetitif ing saindenging jagad, HSP bisa mbantu mbangun kapercayan lan nggawe struktur dhasar ing tahap pangembangan awal. Nanging, kanggo entuk kompetitif internasional ngluwihi mainstream, ora bisa nyukupi kabutuhan umum kanthi mode "aku uga", ora kudu duwe lan "padha", sampeyan kudu mikir lan nggawe ahead. Ing tumindak konsumen, masarakat golek paling murah utawa paling sithik kanggo arus utama.

Saiki Marriott ngasilake siaran pers terus-terusan babagan pertumbuhan lan properti anyar ing Jepang. Sanalika, investor wis miwiti nggawa konsep Ryokan, pengalaman omah tamu Jepang tradisional, menyang papan liya internasional. Uga, Muji, perusahaan ritel lan desain Jepang, ngluncurake hotel. Aku masrahake marang para pamiarsa, sing katon luwih menarik kanggo dideleng saka perspektif pengalaman.

Loro saka kebangkitan sing dioperasikake kanthi pribadi, konsep hotel butik individu kanthi crita sing apik, kita bisa ndeleng akeh upaya lan konsep anyar sing napsirake keramahan kanthi cara anyar. Kapabilitasku kanggo maca, ngamati utawa lelungan sithik banget, kanggo nyedhiyakake dhaptar lengkap inisiatif internasional. Ana akeh lan ana pesaing anyar sing teka ing pasar saben minggu. Sanajan ora kabeh wong bakal slamet, dheweke ana ing kono amarga panjaluk kanggo pengalaman perhotelan sejatine akeh lan pendekatan HSP saya tambah jenuh. "Standar" wis mati, ora ana risiko lan seneng-seneng.

Aku ora duwe bukti utama babagan iki, nanging kenaikan AirBnB lan macem-macem jinis produk sing ditawakake minangka indikator kuwat. Nggoleki pengalaman alternatif individu yaiku kekuwatan utama AirBnB kanthi cepet utawa platform sing padha, bisa uga dudu strategi sing dituju, nanging deleng kepiye carane entuk profil kanthi nyedhiyakake individu sing mewah, ora ana pengalaman keramahan ing kothak. Iku mung amarga ana panjaluk. Ana wong sing ora mung golek kentang. Kentang premium isih kentang. Nalika HSP berjuang kanggo ngluncurake, ngetrapake lan ngontrol standare, AirBnB (kanthi kabeh masalah kritis kontrol kualitas) duwe kreativitas outsourcing lan nyedhiyakake platform kanggo para gangguan.

Spesialis barang-barang konsumen mewah lan mulane cocog karo panyedhiya pengalaman mewah, Grup LVMH Prancis uga pindhah menyang pasar perhotelan. Sawise nggawe sawetara Maison Cheval Blanc, dheweke bubar entuk Belmond. Salah sawijining perusahaan hoteler sejatine sing isih duwe lan ngoperasikake hotel lan layanan mewah liyane, kalebu kaendahan ikonik langka, tinimbang vendor label liyane sing ora ana mutasi. Reputasi Belmond nyedhiyakake pengalaman keramahan sing apik minangka salah sawijining sing paling apik ing pasar. Nanging, model bisnis kasebut nyakup modal, rumit lan pipa properti anyar sing digawe meh wae kosong. Bakal bisa dimangerteni, manawa maju luwih akeh babagan nyedhiyakake pengalaman unggul ing payung LVMH lan mulane dadi panyedhiya pilihan mewah utawa pindhah menyang arah sing padha karo tempel cahya aset sing dikonsolidasi lan nyalin kanggo tuwuhing murni lan dadi panyedhiya sistem hotel "mee" uga.

Kanggo komunitas nomad sing luwih enom lan seneng berorientasi ing anggaran, Selina meksa mlebu pasar kanthi versi sing janjeni dhewe amarga ngalami gaya urip Amerika Latin utawa apa sing bakal ditinggalake yen wis "distandardisasi" lan diekspor. Uga Sonder minangka konsep sing menarik lan sukses kanggo ngawasi, makaryakke ing papan sing apik ing antarane apartemen lan hotel sing dilayani.

Wis rong puluh taun saiki, tugas profesional sing beda ing misi pangembangan nggawa aku menyang China kanthi rutin. Aku wis nginep ing pirang-pirang hotel, sing umume diarani standar internasional. Amarga aku nemokake Hotel Eclat ing Beijing, iki papane kanggo aku (mesthine masarakat beda-beda karepe, mula ana tulisan iki). Ora ana pangembang utama sing mikir miturut syarat-syarat lan standar HSP sing wis ditemtokake sing bisa duwe properti kaya iki. Papane pancen individual supaya ora ana standar merek hotel sing cukup. Minangka papan seni lan desain sing dilengkapi amben lan layanan sing apik banget. (Dany, mangga konfirmasi, aku ora bakal entuk komisi utawa mupangat liyane kanggo ujar kasebut). Mesthi, yen aku bakal krungu pangembangan eksperimen anyar liyane ing kategori kasebut, aku bakal mriksa lan bisa uga nerusake. Ora ana risiko, ora nyenengake. Nanging aku ora bakal ngganti properti "standar", yen aku duwe pilihan. Kaya sing wis dingerteni, "standar", dhuwur utawa endhek, beda tegese. Yen pengalaman penting, "standar" durung cukup.

Perusahaan saka macem-macem industri saiki nggunakake pejabat "pengalaman pelanggan". Inisiatif sing janjeni. Nanging, ing umume kasus, para ekslusif padha ndeleng asil perbaikan lelungan pelanggan digital. Anggere produk sampeyan ora rampung dikirim ing ruang cyber, ana uga infrastruktur "keras" lan aspek sosial - sosial ora mung "jejaring sosial", amarga isih ana sing narik kawigaten manungsa. Wong saiki wis siyap mriksa penerbangan ing mesin. Ora ana sing salah. Iki minangka langkah rasionalisasi, nanging dudu perbaikan pengalaman (kajaba mekanisme pencetakan ing mesin kasebut macet). Utawa, check-in online minangka ide sing apik, yen sampeyan ora duwe penyelidikan khusus, kayata masalah visa. Apa sampeyan wis nyoba nemokake liwat pusat panggilan maskapai? Ora duwe pengarep-arep. Kajaba iku, yen sampeyan pengin ngerti, apa momen paling ala sing ditemokake, sampeyan ora ngisi ulang ponsel cerdas, nalika mlebu pesawat bisa dadi pelari ngarep. Pelayanan robot ing hotel uga bisa nglipur… utawa ngrusak saraf. Dunia digital nyedhiyakake kesempatan anyar sing luar biasa lan uga nambah akeh prekara, nanging ora kabeh. Sing diarani "Hotline Layanan" perusahaan telpon minangka bukti utama, pangerten babagan "layanan" bisa dadi parodi sing konyol. Mung rasa ngladeni lan keramahan sejatine sing bisa mbedakake siji liyane.

Ana prabédan gedhe ing antarane hotel kutha, yaiku pembangunan properti murni, utawa hotel rekreasi ing wilayah sing adoh, ing sekitar lingkungan lan lingkungan duwe peran sing luwih penting lan nilai pengalaman adhedhasar kriteria liyane. Iki luwih bisa dianggep minangka pangembangan tujuan amarga luwih kompleks. Saben pangembangan perhotelan kontemporer "tema" kaya sing dikandhakake, luwih utawa kurang sukses. Strategi pangembangan tujuan ngarahake nggunakake crita kanthi tliti kanthi tliti supaya bisa ngasilake profil sing cetha lan (meh) kanthi kompetitif. Dudu babagan nglumpukake cabang lan copycat. Ing tugas profesional ing pangembangan tujuan ing area rekreasi utawa plancongan, aku asring diadhepi karo pamikirane mung properti. Sampeyan nemokake properti satelit utawa "zona pangembangan", nanging nalika tamu pengin metu saka hotel kanggo entuk pengalaman ing papan kasebut umume, dheweke ngadeg ing swasana kanthi swasana ati, ngadhepi pandangan lan kesan sing mesthi ora cocog kanggo digawe dheweke dadi pengacara utawa baleni pengunjung.

Malah ndeleng ing jendhela kamar tamu kudu dikurasi. Ing tujuan rekreasi, mikir, ngrancang lan ngoperasikake ghettos minangka pendekatan sing rapuh lan rentan. Pengunjung bakal mesthi menilai kabeh pengalaman babagan papan geografis lan ora mbedakake properti ing omah lan area sing diabaikan nalika mlebu ing ngarep omah. Loro-lorone kudu ati-ati, perhatian lan pungkasane tumindak ngelingi "lelungan pengunjung". Panaliten ilmiah lan temuan babagan pangembangan tujuan ditemtokake luwih saka 50 taun kanthi tujuan kanthi tradhisi sing dawa, dene ilmu pengetahuan, pengalaman, lan pengalaman mbangun infrastruktur lan konstruksi isih luwih suwe. Mula, nalika ngembangake tujuan, mikir ing bata lan mortir isih dominan, nggawe apa sing diarani "gajah putih" saiki, malah nggawe properti sing apik lan para investor, para perancang, arsitek kepengin ngerti kenapa?

Desain pengalaman mbutuhake pamilik hotel sing semangat (lan aku pengin ngandhakake, bisa uga ditemokake ing hotel merek, nanging bisa uga ora duwe kesempatan kanggo urip kanthi maksimal), bisa dadi wayahe sing duwe ide sing ngowahi bisnis sampeyan utawa bisa uga desain pengalaman terstruktur sing sistematis ing sadawane lelungan pengunjung lan telung dimensi: hardware, sosial lan layanan, digital. Kanggo pamaca sing seneng luwih rinci, bukak https://www.slideshare.net/RichardAdam6/richard-adam-destination-development-3-dimensions-of-visitor-experience-with-a-focus-on-digital-082019

Keputusan para investor utawa pemilik hotel, pengin dadi komoditas turu turu sing apik utawa panyedhiya pengalaman, gumantung karo macem-macem masalah (lokasi, model bisnis, potensial, pasar, investasi, capabiliteis operasional lsp). Nanging bakal dadi pengalaman unik individu sing misahake kompetitif saka panyedhiya komoditas.

Pungkasane, kabeh bakal ngasilake investasi ibukutha lan EBIDTA. Babagan bisnis. Nanging, kemampuan lan kepinginan kanggo nggawe pengalaman pelanggan sing luar biasa diwatesi, nalika tekanan kanggo nggawe nilai pamilik saham nggegirisi, mula bisa uga ana tren utama lan tren tren. Mitra kreatif sing akuntan saka akuntan kudu dadi target strategis supaya bisa selancar kanthi sukses ing pasar lan supaya ora ngantuk. Pengalaman High End Individu mbutuhake properti intelektual, kualitas layanan, lan bahan larang liyane, nanging bisa nggunakake profil sing tajem, kauntungan kompetitif, posisi lan keberlanjutan kanthi rega sing cukup. Sapa wae - muga-muga aliran pengunjung biasa - kudu mbayar biaya kasebut ing lingkungan sing sensitif karo rega. Nanging pengalaman ngobrol babagan, kaya sing dikandhakake Benjamin Franklin, "Kepahitan saka kualitas sing kurang tetep tetep suwe sawise dilalekake rasa legi sing regane murah ”.

Kanggo saran strategis utawa konseptual ing pangembangan tujuan utawa nglakokake kabeh siklus pangembangan, aja ragu-ragu nyedhaki aku liwat LinkedIn utusan langsung.

Singkat Bio Richard Adam

Eksekutif lan anggota dewan tingkat internasional C ing manajemen aset lan investasi, tujuan-, resort-, papan hiburan-, dunyo umum, pangembangan real estate komersial lan nggawe papan saka sudut pandang 360 derajat, saka strategi greenfield nganti bisa ngasilake pengunjung sing cocog pengalaman lan retensi, kanthi pengalaman makarya ing 4 bawana lan serangkaian prestasi ing misi strukture utawa pemulihan sing susah lan tantangan, nglaporake 20 taun ing level dewan. Pengacara digital, media sing dilatih, lan pamicara umum sing wis kabukten apik, dadi penasaran.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Richard Adam

Richard Adam
Munich, Bavaria, Jerman
Kepala Optimis Eksekutif
Lelungan / Pariwisata www.trendtransfer.asia

Swara 25 taun. tugas eksekutif internasional sing isih ana, 20 thn. nglaporake ing level dewan, level C lan NED ing pangembangan, manajemen aset ing real estate komersial, tujuan pariwisata, resort, layanan, luang, olahraga, keramahan, hiburan lan kemewahan ing 4 bawana. Rekam prestasi tinggi profil internasional prestasi ing "kursi pengemudi" sing nggawe "papan" wiwit strategi, perencanaan master, pangembangan organisasi nganti pengalaman pengunjung, retensi, advokasi kalebu. restrukturisasi, turnaround, investasi, M&A. Pemimpin lan motivator visioner lan strategis, berstruktur, langsung, berorientasi karo asil. Pengacara digital. Speaker umum & panulis umum