24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Warta Breaking Travel budaya Warta Pamrentah Oman Breaking News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur

Festival Pariwisata Salalah Oman: Dadi sukses terus ora resmi

Salalah-Pariwisata-Festival-kanggo-wiwitan-Juli-1_Gambar Storyory
Salalah-Pariwisata-Festival-kanggo-wiwitan-Juli-1_Gambar Storyory
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Sanajan Festival Pariwisata Salalah ing Oman resmi dipungkasi dina Setu, amarga cuaca isih kepenak, festival kasebut durung rampung rampung. Ana sawetara kegiyatan sing isih ditindakake nganti 5 September, kalebu kulo bocah, tenda belanja populer, tarian masarakat lan toko panganan. 

Print Friendly, PDF & Email

Sanajan Festival Pariwisata Salalah ing Oman resmi dipungkasi dina Setu, amarga cuaca isih kepenak, festival kasebut durung rampung rampung. Ana sawetara kegiyatan sing isih ditindakake nganti 5 September, kalebu kulo bocah, tenda belanja populer, tarian masarakat lan toko panganan.

Salalah minangka ibukutha provinsi Dhofar Oman kidul. Kondhang amarga perkebunan gedhang, pantai Laut Arab lan perairan sing akeh urip segara. Khareef, monsun tahunan, ngubah wilayah ara-ara samun dadi lanskap ijo sing subur lan nggawe air terjun mangsan. Museum Lahan Frankincense, bagean saka Situs Arkeologi Al Balid, nyritakake sejarah maritim kutha lan peran ing perdagangan rempah-rempah.

Salalah nampi 756,554 pengunjung nalika musim khareef taun iki. Miturut Pusat Statistik lan Informasi Nasional kanggo Oman (NCSI), iki tuwuh 29 persen dibandhingake karo periode sing padha taun kepungkur. Salalah lan wilayah sekitare nampa 519,616 pengunjung taun kepungkur ing musim iki.

Akeh pengunjung sing seneng dhaerah Dhofar umume lan Salalah khususe khareef kanggo nyekseni tanduran sing subur lan bukit-bukit sing ditutupi kabut lan pedhut. Ing taun iki, 72 persen pengunjung yaiku Omanis, dene 9.6 persen saka UEA lan 9.4 persen saka negara-negara GCC liyane.

Miturut Mashali, lapangan festival kasebut narik kawigaten para pengunjung 3.5mn sajrone 47 dina festival taun iki. Sanajan pengunjung 4mn direkam taun kepungkur, festival kasebut mlaku suwene 63 dina ing 2017.

Para tamu hotel ing Salalah ujar manawa dheweke begja amarga akeh pengunjung sanajan Topan Mekunu sing nggegirisi Dhofar sadurunge musim khareef. Carlota Alvaro, asisten direktur sales ing Orascom Hotels Management sing ngatur Hotel Butik Juweira lan Fanar Hotel and Residences ing Salalah, ujar manawa kalorone properti kasebut antara 90 nganti 95 persen pendhudhukan ing musim iki.

“Kita seneng banget yen sukses ing taun iki dibandhingake taun kepungkur. Sukses taun iki amarga cuaca apik. Siklon Mekunu nyebabake luwih akeh udan sing nyebabake luwih akeh curug lan tanduran ijo ing saindenging Dhofar, "jarene.

"Sanajan Festival Pariwisata Salalah wis rampung, kita ngarepake luwih akeh pengunjung nganti wulan September amarga swasanane isih kepenak," tambah Carlota.

Anurag Mathur, asisten manajer umum - klompok hotel Shanfari sing ngatur Haffa House Salalah lan Desa Turis Samharam ing Dhofar, ujar, "Sanajan Mekunu sing nyebabake sawetara pengunjung saka negara-negara tanggan kayata Arab Saudi mbatalake pesenan, kita bisa entuk luwih akeh pengunjung saka njero Oman. Umume, bisnis apik lan luwih apik tinimbang musim kepungkur. Kita seneng nampa akeh pengunjung ing properti lan taun iki luwih apik tinimbang taun kepungkur, "jarene.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.