24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Warta Breaking Travel Kuliner budaya Warta Breaking Georgia Industri Hospitality News Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan

7 alasan sampeyan ora bisa ngunjungi Georgia (negara)

Georgia
Georgia
ditulis dening editor

Coba pikirake 7 alasan kasebut supaya sampeyan ora nate ngunjungi Georgia, negara kasebut, ing prapatan Asia lan Eropa.

Print Friendly, PDF & Email

Apa sampeyan wis krungu babagan Georgia, negara ing prapatan Asia lan Eropa? Kita lunga ing kana, lan menehi saran kanggo sampeyan - budaya, lanskap, panganan, anggur, lan masarakat - kabeh bisa uga rada angel banget. Dadi, sampeyan kudu mikir kanthi ati-ati sadurunge lunga. Kanggo mbantu sampeyan, kita duwe 7 sebab supaya sampeyan ora nate ngunjungi Georgia.

1. Masakan iku bakal nggawe sampeyan rumangsa ala ...

… Babagan kakehan mangan. Piring tradisional kayata khinkali, khachapuri utawa pschali digawe saka bahan-bahan lokal, lan umume dimasak ing oven kayu. Sampeyan bakal bakal sok dong mirsani manawa wong Georgia seneng mangan ing wayah sore kaya pesta lan seneng bareng karo pengunjung ing negarane.

2. Lanskap rada akeh

Landskap Georgia bisa nyebabake sampeyan nemoni masalah nalika sampeyan crita karo kanca-kanca ing perjalanan. Ing wilayah sing luwih cilik saka 70 ewu km persegi, sampeyan bakal weruh kabeh jinis terrain: gunung salju, pantai berpasir, dataran kaya pasir, bukit berbatu lan alas sing subur.

3. Georgia ora ngidini sampeyan santai…

..utawa kesasar. Amarga sejarah perang sing dawa, bangsa Georgia misuwur amarga panas banget, nanging iki bisa ditrapake kanthi keramahan sing ekstrim. Sawise mlebu Georgia, sampeyan bakal rumangsa yen ngunjungi kanca lawas - warga Georgia bakal ngucapake salam, nggawe sampeyan nyaman ing omah lan bakal ngombe saran. Sampeyan ora prelu kuwatir yen bakal kesasar ing negara kasebut- lan sanajan sampeyan kesasar ing plancongan, sampeyan pungkasane bakal mangan bareng kulawarga Georgia ing deso. Mesthine, yen sampeyan luwih seneng stres nalika plancongan lan ora pengin nggawe kanca anyar, mula ora lunga menyang Georgia.

4. Cuaca

Yen sampeyan ngrencanakake mlaku-mlaku ngubengi Georgia, sampeyan bakal siyap kanggo kejutan. Ing sawijining plancongan, sampeyan bisa ngunjungi pesisir Segara Abang lan sunaring srengenge sedina muput, lan ing dina sabanjure munggah ing pucuk salju ing Kazbek, banjur bali menyang Tbilisi sing cerah utawa bisa nginep ing Borjomi. Saliyane, yen sampeyan seneng awan sing surem lan udan, Georgia bisa uga ora dadi papan kanggo sampeyan.

5. Anggur

Nuwun sewu amarga nguciwani sampeyan, nanging sampeyan ora bakal nemokake anggur Prancis ing Georgia. Iki amarga wong Georgia bangga karo kebon anggur sing minangka sawetara sing paling tuwa ing donya. Tradhisi nggawe anggur Georgia sing wiwit jaman neolitikum diakoni sacara internasional lan dihargai: Metode pembuatan anggur Georgia kanthi nggunakake pot lempung malah kalebu ing Daftar Warisan Budaya Intangible UNESCO.

6. Budaya kutha

Sampeyan bisa uga ngunjungi Georgia kanthi sipat sing luar biasa, bener? Yen sampeyan ora melu adegan seni lan ora seneng nemokake budaya sing khas, aja menyang Tbilisi. Nanging, kita yakin meh ora bisa ngliwati ibukutha negara kasebut kanthi pedunung luwih saka 1 yuta wong lan adegan seni lan budaya sing katon maju. Kunjungi klub Bassiani, Fabrika utawa pasar kutu Tbilisi, lan sampeyan bakal enggal ngerti manawa kutha kasebut luwih saka sekedar arsitektur lan restoran mewah.

7. Georgia ora bisa ditebak

Prekara-prekara sing ora dikarepake bisa ditemokake nalika ngunjungi Georgia: air terjun ing tengah kutha lawas Tbilisi, sisa-sisa pangkalan militer Soviet, sawijining funicular ing pekarangan njero bangunan ing salah sawijining dalan utama ibukota, biara ing watu dhuwur (Biara Pilar Katskhi ing Chiatura), obah-obah obah (ing lorong ing Batumi)… nanging sampeyan bisa uga ndeleng paling akeh lan liyane.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.