24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Breaking Kamboja Industri Hospitality Warta Industri Rapat rapat News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan

Siem Reap nampani turis pertama Biz Fair

0a1a-6
0a1a-6
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Luwih saka 70 perusahaan Kamboja lan internasional wis gabung karo dina pembukaan Pameran Biz, sing diwiwiti ing Siem Reap.

Print Friendly, PDF & Email

Luwih saka 70 perusahaan Kamboja lan internasional sing gabung karo dina pembukaan Pameran Biz, sing diwiwiti Siem Reap.

Pameran - sing pertama kaline taun iki - uga bakal dianakake akhir minggu iki ing Phnom Penh.

Usaha kanggo nggawe luwih akeh saluran penjualan kanggo para pelaku industri pariwisata lan nambah turis ing Kamboja nalika musim rendheng, ujare penyelenggara.

Thourn Sinan, ketua Kamboja Bab Asosiasi Perjalanan Asia Pasifik, ujar manawa acara kasebut ing Siem Reap, sing bakal dilanjutake dina iki, narik 40 perusahaan internasional saka 9 negara: Bangladesh, Indonesia, Filipina, Thailand, Vietnam, Myanmar, China, Singapura, lan India.

"Tujuan utama acara kasebut yaiku kanggo ningkatake kerja sama bisnis lan jaringan antarane perusahaan Kamboja lan perusahaan ing Asean lan wilayah liyane ing Asia Pasifik supaya bisa tuwuh bareng lan entuk pertumbuhan berkelanjutan," jarene Sinan.

"Acara kasebut uga menehi perusahaan asing kesempatan kanggo njelajah Kamboja lan kerja sama karo para pemain lokal sing bisa mbantu ningkatake penjualan," ujare.

“Taun iki, pameran iki bakal dianakake kaping pindho, siji ing Phnom Penh lan siji ing Siem Reap. Nanging, kanggo taun ngarep, kita arep nggawe patang pameran - loro ing saben kutha, "ujare Pak Sinan.

Dheweke ujar manawa yen ana cukup dhukungan saka panyedhiya layanan lokal, pameran kasebut bakal ditambahi menyang wilayah liyane ing negara kasebut, diwiwiti karo Battambang, pesisir lan provinsi wetan.

Pak Sokhom, Sekretaris Negara Menteri Pariwisata, ujar yen dina kapisan Biz Fair sukses banget, lan muga-muga acara kasebut dianakake kanthi rutin.

"Aku matur nuwun marang Asosiasi Plancongan Asia Pasifik sing dadi tuan rumah Biz Fair pertama Siem Reap, lan aku njaluk dheweke nganakake acara kasebut saben taun amarga dadi platform sing apik kanggo promosi promosi pariwisata Kamboja," ujare Pak Sokhom.

Meh 5.6 yuta turis internasional ngunjungi Kerajaan taun kepungkur, 11.8 persen luwih akeh tinimbang ing taun 2016. 4.3 yuta pengunjung teka saka Asia Pasifik.

Ing 2017, sektor pariwisata nyumbang 13 persen PDB nasional, ngasilake penghasilan $ 3.4 milyar, lan nggawe 620,000 lapangan kerja langsung, miturut Menteri Pariwisata.

Pameran Biz ditindakake ing Siem Reap tanggal 3-4 September lan ing Phnom Penh tanggal 5-6 September.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov