24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Breaking News Internasional Warta Breaking Travel News wong Keslametan Warta Breaking Samoa Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan

Perdana Menteri Samoa: Penolakan perubahan iklim iku bodho

Samoa-PM-Tuilaepa-Sailele
Samoa-PM-Tuilaepa-Sailele
ditulis dening editor

Pariwisata minangka industri paling gedhe ing Samoa, lan negara kasebut nampani 115,000 turis internasional saben taun, lan perubahan iklim nyebabake keprihatinan.

Print Friendly, PDF & Email

Pariwisata minangka industri paling gedhe ing Samoa, lan negara kasebut nampani 115,000 turis internasional saben taun. Udakara 35 persen pengunjung teka saka Selandia Baru, 25 persen saka Samoa Amerika lan negara-negara Pasifik liyane, 20 persen saka Australia, lan 8 persen saka AS. Samoa dununge ing Samodra Pasifik udakara setengah saka Hawaii lan Selandia Baru.

Naik segara lan erosi ngancam komunitas-komunitas rendah ing Pasifik Kidul. Sawetara pulau cilik wis ilang ing pirang-pirang pulau sing nganggep pratandha pisanan manawa perubahan iklim duwe kekuwatan kanggo ngatasi wilayah sing rentan.

Salah sawijining pimpinan paling dawa ing Pasifik Selatan, Perdana Menteri Samoa, Tuilaepa Sailele, marang rapat ing Australia manawa perubahan iklim minangka "ancaman eksistensial" kanggo negara-negara pulau lan manawa pimpinan dunia sing nolak perubahan iklim kudu digawa menyang fasilitas kejiwaan.

Ngomong ing Lowy Institute, sawijining think-tank independen ing Sydney, Sailele meksa Australia supaya nyuda emisi karbon luwih jero kanggo mbantu nglindhungi negara-negara pulau Pasifik. Australia isih gumantung banget karo batu bara kanggo ngasilake tenaga listrik lan duwe sawetara polusi gas omah kaca paling dhuwur per kapita ing donya.

"Kita kabeh ngerti solusine, lan sing isih ana mung sawetara wani politik, sawetara nyali politik, lan pimpinan negara-negara sing percaya yen ora ana perubahan iklim, aku mikir dheweke kudu digawa menyang kurungan mental," Sailele ujar. "Dheweke pancen bodho."

Pemimpin Samoa sing wis suwi uga ujar manawa sikap Australia marang Pasifik Kidul wis dadi patronisasi, lan dheweke ujar manawa sanajan China duwe pengaruh diplomatik lan komersial, kamardikan lan otonomi negara-negara regional kudu dihormati.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.