Ngilangi Berita Fiji Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan

Essay: Alasan Logis Ngaso ing Kepulauan Fiji

Pilih basa sampeyan
fiji1
fiji1
ditulis dening editor

Esai babagan Kepulauan Fiji iki ngemot sawetara ide penting babagan kenapa resor kasebut pantes dikunjungi lan apa wae sing kudu sampeyan perhatian.

Fiji minangka nuswantara sing kasusun saka 300 pulo ing sisih kidul-kulon Samodra Pasifik. Papan sing paling apik ing Kepulauan Fiji biasane duwe watak "alami".

Print Friendly, PDF & Email

Esai babagan Kepulauan Fiji iki ngemot sawetara ide penting babagan kenapa resor kasebut pantes dikunjungi lan apa wae sing kudu sampeyan perhatian.

Fiji minangka nuswantara sing kasusun saka 300 pulo ing sisih kidul-kulon Samodra Pasifik. Papan sing paling apik ing Kepulauan Fiji biasane duwe watak "alami".

Lan minangka pulau cilik lan gedhe ing saindenging jagad, dheweke duwe prekara sing ora umum sing pantes diawasi paling ora sapisan sajrone urip.

Pemandangan sejarah Fiji sing paling populer yaiku ing pulau-pulau utama Nusantara. Ing pulau, sampeyan bakal nemokake akeh obyek wisata sing apik kanggo njupuk selfie sing apik.

Nanging esai iki dudu babagan dhaptar papan wisata biasa sing akeh turis. Intine, Kepulauan Fiji minangka tujuan paling apik kanggo wong-wong sing milih gaya urip sing aktif.

Mlaku Ngliwati Batubara

Nalika aku pengin nulis karangan kanggo aku ing perguruan tinggi, aku maca manawa pulau Beqa minangka bagean saka Kepulauan Fiji, lan wiwit iku aku dadi idham-idhamku.

Penduduk pulau kasebut ngobrol babagan suku Savaii lokal sing isih ngetutake tradhisi "ekstrem" nalika nyebrang batu bara panas, utawa kembang api. Suku kasebut percaya manawa panas sing bisa ditindakake bakal mbantu ngresiki karma lan njupuk kabeh masalah ing adoh.

Wong sing duwe pengalaman kaya ngono menehi komentar yen dheweke rumangsa pancen wis ngilangi sawetara "beban" sawise mlaku-mlaku ing firewall.

Dadi, ing pulau Beqa, sampeyan duwe kesempatan kanggo mriksa manawa sampeyan dhewe. Mesthine, yen sampeyan duwe keputusan kanggo mrana.

Pulo Likuri dikenal minangka pulo Robinson Crusoe. Ing kene sampeyan bisa ndalang dadi pahlawan nyata novel kondhang anggitane Daniel Defoe.

Turis bakal entuk untung banget amarga ana kejutan: ing pantai, sampeyan bakal ketemu warga lokal kanthi polahe wong liar sing bakal nggrundel lan mbuwang klapa. Ing wayah awan, pancen apik banget kanggo ngubengi pulau, njelajah keajaiban lingkungan tropis, sinau babagan cara entuk panganan lan banyu kanthi kahanan ekstrem.

Kanthi tembung liya, sajrone pirang-pirang dina, sampeyan bakal urip kanthi "liar". Kajaba iku, sampeyan bakal ditawakake nyoba snorkeling lan nonton iwak sing paling endah kanthi latar mburi karang sing apik.

Utawa sampeyan bisa milih layanan "nelayan kucing lan mouse" lan rumangsa minangka pamburu nyata. Ing wayah sore, sawise obor srengenge surup ing pesisir lan acara hiburan khusus turis diwiwiti.

Desa Lavoni dununge ana ing kawah gunung geni sing lagi turu. Diubengi kembang eksotis lan wit-witan. Mlaku siji ing kana bakal menehi kesenengan sing apik.

Nalika mlaku ing jejak wisata sing dilengkapi, sampeyan bakal ngrasakake semangat Fiji. Sampeyan bakal nemokake kuburan kuna pimpinan suku militan lan ndeleng reruntuhan benteng Koro-Levu, sing njaga swasana peperangan kepungkur.

Surga kanggo Penyayang Kegiatan Luar Ruangan

Fiji iku kabeh babagan surfing kelas dunia. Fiji minangka swarga sejati kanggo para penggemar kegiatan outdoor. Ing Nusantara, sampeyan bakal nemokake kesempatan sing apik kanggo berselancar lan selancar angin, nyilem, snorkeling, lan mancing.

Utamane, nalika snorkeling ing perairan cethek, sampeyan bakal ngerteni kebon terumbu karang lan cumi pasuryan, gurita, welut moray, lan akeh perwakilan saka segara liyane.

Ing kali ing Pulo Viti Levu lan Vanua Levu, arung jeram "bilibili" Fijian kasedhiya. Yaiku rafting ing batang pring sing misuwur amarga keistimewaane.

Dadi Wani kanggo Rasakake Panganan "Mbebayani"

Salah sawijining alesan ngunjungi Kepulauan Fiji yaiku ngicipi sajian nasional sing eksotis kanthi potongan ekstrem cilik.

Nanging sampeyan kudu cukup wani mangan.

Rasa enak iki minangka sup bat. Fitur utama sajian yaiku kelelai dimasak kanthi lengkap, utuh. Ditambah maneh, dheweke ditawakake ing meja.

Kelelawar kasebut ora mung ditambahake ing sup, nanging uga digoreng banjur disuguhake nganggo saos pedhes. Eksotis utamane kanggo nglengkapi sajian kanthi segelas getih bat.

Kayane elek banget nanging kanggo wong-wong sing pengin entuk pengalaman sing ora bisa dilalekake, mula sejatine.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.