Plancongan Bisnis Industri Hospitality Warta Breaking Jamaika News Warta Breaking Nigeria Mbangun maneh Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Rahasia Plancongan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Rembugan Bilateral ing Jamaika-Nigeria

nigeriajamaica
Bilateral Jamaika-Nigeria

Pariwisata dijangka dadi barang utama ing agenda diskusi sing bakal ditindakake ing Abuja, Nigeria, kanthi tujuan nggawe formal Jamaika-Nigeria persetujuan rong negara ing antarane rong negara kasebut.

Sadurunge dijadwalake awal taun iki, diskusi kasebut ditundha amarga tekane pandemi Covid-19 nanging kanthi hubungan langsung saiki mbukak ing antarane rong negara kasebut, Menteri Pariwisata, Hon. Edmund Bartlett lan Menteri Luar Negeri Nigeria, Hon. Geoffrey Onyeama ujar manawa optimisme bakal kedadeyan.

"Wis pirang-pirang taun, kita wis kepengin nggawe perjanjian bilateral anyar antara Jamaika lan Nigeria; saiki isine dikatutake. Kita kudu rapat ing Abuja ing wulan April taun iki; iki ora kedadeyan amarga Covid nanging samesthine bakal kedadeyan, "ujare Menteri Bartlett sawise rapat tertutup karo Menteri Onyeama ing Hotel Round Hill ing Montego Bay bengi. Dheweke ngarep-arep "manawa ing kabeh perkara kasebut bakal ana diskusi babagan kolaborasi pariwisata ing antarane rong negara kasebut."

Menteri Pariwisata ngenali pemasaran liwat Dewan Pariwisata Jamaika (JTB) uga strategi pangembangan produk lan jaminan tujuan sing dikembangake dening Perusahaan Pengembangan Produk Pariwisata (TPDCo), sing diwenehake menyang jagad iki minangka cara anyar kanggo ngrampungake pariwisata pasca-Covid, minangka bisa dadi titik kolaborasi sing bisa ditemokake persetujuan perusahaan teknis.

Uga ing kertu yaiku Global Pariwisata Resiko lan Pusat Manajemen Krisis, yaiku ditetepake dening Jamaika kanggo netepke, ramalan, nyuda lan ngatur risiko sing ana gandhengane karo ketahanan pariwisata, disebabake macem-macem faktor gangguan. "Kita wis nggawe satelit ing Kenya kanggo Afrika Wétan lan kita seneng banget yen satelit kasebut didegake ing Abuja utawa Lagos kanggo Afrika Kulon," ujare Menteri Bartlett. Pengaturan wis ditrapake lan bakal dilanjutake nglibatake Universitas Hindia Barat (Mona), sing dadi pusat ketahanan ing Jamaika, lan universitas ing Nigeria.

Menteri Onyeama setuju manawa "Saiki kita duwe kerangka kerja kanggo ngiyatake kerja sama lan njupuk menyang level liyane lan kita bakal ngupayakake. Covid wis nundha, nanging ora mandheg, mula kita bakal kerja sama ing macem-macem wilayah, ing perdagangan, pertanian, olahraga, sing sampeyan jenengake, lan nyampurake rong negara lan masarakat kita. "

Dheweke ujar manawa Jamaika "duwe kaunggulan komparatif ing pariwisata, sing nduweni peran gedhe ing ekonomi, nggawe lapangan kerja lan liya-liyane, mula kita kepengin banget nuduhake sampeyan pengalaman kasebut karo sampeyan. Kita yakin bakal dadi game changer. Kita lagi nyoba nggawe macem-macem ekonomi; kita wis gumantung banget karo minyak lan sektor minyak bumi lan ana tambang emas ing sektor liyane sing bisa ngubah ekonomi lan menehi lapangan kerja kanggo 200 juta penduduk. ”

Menteri Luar Negeri Nigeria ujar manawa negarane duwe populasi sing isih enom lan umure umure wis 30 taun, mula kita percaya karo para sedulur ing Jamaika manawa kita bisa ngowahi masa depan kita loro dadi kemenangan nyata. Kita nggoleki kamakmuran kanggo masarakat lan kita yakin manawa kemitraan iki bisa menehi rong negara kanggo kita. ”

Dheweke uga nyebutake minat sinau babagan strategi kuliner Jamaika. "Nigeria duwe macem-macem pasugatan lan kita dikandhani manawa ackee sampeyan dipilih dening National Geographic minangka panganan nasional paling apik nomer loro ing donya, mula aku mikir ana sawetara ilmu sing sampeyan ana ing kana sing uga pengin dikatutake," jarene.

Ing tanggal 21 Desember, hubungan sejarah ing antarane Jamaika lan Nigeria dikuatake kanthi penerbangan tanpa henti pertama saka pendaratan Lagos ing Bandara Internasional Sangster. Antarane sing mlebu Menteri Luar Negeri Nigeria yaiku Komisioner Dhuwur Jamaika ing Nigeria, Tuan Esmond Reid. Ing wengi pungkasan, dheweke ujar penerbangan langsung iki "minangka wiwitan hubungan sing wis owah, ora mung kanggo Jamaika-Nigeria, nanging kanggo Afrika lan Karibia lan Jamaika siap main peran utama ing kemitraan kasebut."

Warta liyane babagan Jamaika

#bajangbali

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Linda Hohnholz, editor eTN

Linda Hohnholz wis nulis lan nyunting artikel wiwit karir. Dheweke wis ngetrapake semangat bawaan iki menyang papan-papan kayata Hawaii Pacific University, Chaminade University, Hawaii Children's Discovery Center, lan saiki TravelNewsGroup.